Vier spelers weg bij NBSVV

Afdrukken
PDF

overschrijvingenDerdeklasser NBSVV raakt een handvol spelers kwijt. Van vier spelers is al bekend dat zij stoppen met selectievoetbal of overstappen naar een andere club. Middenvelder Sjoerd Bestebreur, die al jaren met lichamelijke klachten tobt, twijfelt of hij verder gaat. Eén van de spelers die zeker afzwaait, is Stefan van Alphen. Hij kan niet meer twee keer in de week trainen en gaat in een lager elftal voetballen. Gerrit Fix, die een eigen schildersbedrijf is begonnen, stapt over naar een vriendenteam van GOZ. Thom Makkenze en Joey Verbaas, die afgelopen zomer nog Heinenoord verruilden voor Nieuw-Beijerland, keren komend seizoen terug op sportpark de Tienvoet.

Bron: AD 17-5

AddThis Social Bookmark Button

AD: 'Tienduizend euro voor sportveld'

Afdrukken
PDF

adNu duidelijk is dat de vier Korendijkse voetbalclubs niet fuseren, trekt de gemeente de portemonnee. Om de velden bespeelbaar te houden zijn enkele tienduizenden euro's nodig. „Zelfs als er binnenkort een fusie komt zijn nu ook goede voetbalvelden nodig." Dat blijkt uit een nulmeting naar de huidige toestand van de sportvelden van Goudswaardse Boys, SV Piershil, ZBVH uit Zuid-Beijerland en het Nieuw-Beijerlandse NBSVV. De velden worden dusdanig veel bespeeld dat de kwaliteit van de grasvlakte danig achteruit gaat. En met een budget van 2.163 euro, dat elke club momenteel van Korendijk ontvangt, is een topgrasmat ook niet te garanderen. Wethouder Paul Boogaard stelt daarom voor om de portemonnee te trekken voor de vier voetbalclubs. „Zeker nu duidelijk is dat de fusie tot één voetbalclub in Korendijk niet doorgaat is het noodzakelijk de accommodaties op peil te houden", zegt hij. Daarom wordt het onderhoudsbudget voor de clubs verhoogd tot 10.000 euro per vereniging. Boogaard: „Dat is nodig om de velden bespeelbaar te houden en er voor te zorgen dat de kwaliteit niet verder achteruit gaat. Uit de nulmeting is gebleken dat dit bedrag daarvoor moet kunnen zorgen."

Drainage
Ook kunnen Goudswaardse Boys en ZBVH nog rekenen op een andere bijdrage. De afgelopen twee jaar moesten ze zelf diep in de buidel tasten om de drainage onder het speelveld te vervangen. Een kostbare ingreep, die Korendijk niet wilde voorschieten omdat het de fusie wilde afwachten. De Zuid-Beijerlandse club en Goudswaardse Boys konden niet langer wachten omdat de velden er dusdanig slecht aan toe waren. De investering namen zij voor eigen rekening. Boogaard: „Maar een goede drainage is natuurlijk onze verantwoordelijkheid. Dus nu de fusie van de baan is, willen we dat graag terugbetalen tot een maximum van 20.000 euro, maar het uitgegeven bedrag valt binnen die marge." Volgens de wethouder blijven de fusieplannen voor een FC Korendijk echter nog onverminderd nog actueel. Zo hoorde hij onlangs bij SV Piershil dat zij de wens op een samensmelting nog niet hebben laten varen. „Maar de besturen hebben aangegeven voorlopig zelfstandig door te willen gaan. Dan is het simpel en moeten wij investeren in goede accommodaties. Want stel dat er over een jaar toch een akkoord is over een fusie van twee, drie of misschien wel vier clubs, dan duurt het toch nog jaren voordat het echt zo ver is. Dan hebben ze de komende jaren ook nog goede velden nodig. Met dit geld moet dat mogelijk zijn."

Bron: AD 15-5

AddThis Social Bookmark Button

AD: 'Ruim verschil in klasse'

Afdrukken
PDF

adDe verhoudingen in de derby tussen FC Binnenmaas en NBSVV waren duidelijk. De Nieuw-Beijerlanders verloren ruim: 4-0. De thuisploeg kan zich gaan richten op de nacompetitie, maar wil het seizoen nog goed afsluiten.

„Het niveauverschil was te groot. Wij hebben het niet goed gedaan", zei NBSVV-trainer Dennis van Gils. „Vanaf het begin zaten wij niet goed in de duels. We konden het niet omgedraaid krijgen." Toch was het zijn ploeg die binnen een minuut een grote kans kreeg. Sjoerd Bestebreur zag zijn inzet net over het doel van Binnenmaas gaan. ,Als je die maakt, begin je toch anders. Maar vanaf het begin stond het gewoon niet goed en dan speel je een kansloze wedstrijd. Binnenmaas was voor ons een maatje te groot. Het is gewoon een goede ploeg." Zijn collega-trainer van FC Binnenmaas, Fop Gouman, was tevreden met het getoonde spel van zijn ploeg. „Ik vind dat wij goede dingen hebben laten zien deze wedstrijd. We hebben negentig minuten lang overal druk op de bal gehouden. Conditioneel staan we er goed op. Bij vlagen hebben we goed gespeeld en er is veel gecreëerd." Binnenmaas-speler Sven Post was met twee doelpunten van waarde voor de thuisploeg. „Die goals waren lekker. Een kopbal tegendraads en een schot van afstand. We hebben een goede pot voetbal laten zien. Maar eigenlijk hadden we veel meer moeten scoren Dat was het enige smetje op de wedstrijd. We waren misschien iets te gretig, iedereen wilde er voor gaan. De kansen stapelden zich aardig op en allemaal waren we op zoek om ons doelpuntje mee te pakken."

Nacompetitie
Fop Gouman wilde in de competitie zo lang mogelijk de druk er op houden bij NSVV. Nu de Numansdorpers kampioen zijn, wil Binnenmaas de juiste flow behouden voor de nacompetitie om promotie. „Allereerst wil ik NSVV feliciteren, want zij zijn de terechte kampioen. We willen voor dat de nacompetitie begint eerst nog twee wedstrijden winnen. Dan hebben we het gewoon heel goed gedaan. Vooraf hadden we dat niet gedacht." Voor NBSVV ligt het anders. Zij moeten nog flink aan de bak om degradatie te ontlopen. Toch is er nog vertrouwen volgens Van Gils. „We moeten het zelf doen en kijken van wedstrijd tot wedstrijd. We hangen in de touwen, maar we zijn nog niet knock-out."

Bron: AD 14-5

AddThis Social Bookmark Button

Dennis van Gils geslaagd voor UEFA B Senioren Coach II

Afdrukken
PDF

dennis nsvv 1Trainer Dennis van Gils heeft afgelopen maandag met succes het examen voor UEFA B Senioren Coach II afgelegd en mag nu clubs tot in de 2e klasse trainen.

Wij feliciteren Dennis van harte met het behaalde resultaat.

AddThis Social Bookmark Button

10/5: Klussendag bij NBSVV

Afdrukken
PDF

klussendagEen aantal leden van het bestuur gaan donderdag 10 mei kluswerkzaamheden uitvoeren bij NBSVV. Te denken valt aan onkruid wieden, kanten snijden, ballenvangers repareren enz... Hulp hierbij is altijd van harte welkom, dus heb je je vrijwilligerstaak nog niet uit kunnen voeren voor het seizoen 2017/2018 dan is dit een mogelijkheid om dit alsnog te doen. Uiteraard is het natuurlijk ook mogelijk om te komen helpen wanneer je de vrijwilligerstaak al wel hebt gedaan. Graag zelfs!

De werkzaamheden starten om 9:30 uur. Heb je zin, tijd en energie om te komen helpen? Dan ben je van harte welkom! Graag aanmelden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. voor woensdag 9 mei a.s.

Met vriendelijke groet;

Vrijwilligerscommissie
Diana de Ronde - Christa Donsen – Bianca Klijnsmit – Ivo van Alphen

AddThis Social Bookmark Button

AD: 'Vermakelijk gevecht'

Afdrukken
PDF

adDe derby tussen de laagvliegers NBSVV en 's-Gravendeel is geëindigd in een boeiend gelijkspel. In Nieuw-Beijerland werd het in een vermakelijke wedstrijd 3-3. NBSVV is door dit resultaat van de laatste plaats af in de derde klasse D. Na negentig minuten werden de punten tussen NBSVV en 's-Gravendeel verdeeld. Op sportpark De Kreek was het voor het neutrale publiek een leuke wedstrijd om naar te kijken. NBSVV begon goed en kwam al vroeg op voorsprong. Toch zag aanvoerder Patrick Ridderhof van NBSVV dat er een 3-1 achterstand op het scorebord stond, toen in de rust de kleedkamer werd opgezocht. „De gelijkmaker en de tweede tegentreffer vielen in een fase waar we even met zijn tien man stonden. Dit omdat Tom Makkenze geblesseerd langs de kant zat. Op dat moment stond het bij ons niet goed. Vlak voor rust werd het ook nog 1-3".

Druk opvoeren
Toch rechtte de thuisploeg weer de rug. „le zou denken dat het als een mokerslag in zou slaan, maar de tweede helft kwamen we goed uit de kleedkamer. We kregen terecht een strafschop mee. Daarna bleven we de druk opvoeren en kwamen we verdiend op 3-3. Vervolgens kon het alle kanten nog op", aldus Ridderhof. Het ging de captain te ver om het gelijkspel na de opgelopen achterstand als winst te beschouwen. „Zeker omdat we op voorsprong kwamen en na de gelijkmaker ook nog mogelijkheden hebben gehad. Het voelt dus niet als een overwinning. Maar uiteindelijk kan ik leven met een puntje." Voor Luc Rozendaal, aanvoerder van 's-Gravendeel, was dat anders. Voor hem voelde het gelijke spel als een nederlaag. ,Absoluut. Als je met rust 1-3 voorstaat, hoop je die lijn door te trekken. Maar de strafschop tegen en de gelijkmaker uit een standaardsituatie waren erg zuur. Dit is al het tiende gelijkspel van het seizoen." Trainer Boudewijn de Jong, die de zieke Barry Schipper verving op de bank bij 's-Gravendeel, wilde vooral niet verliezen. „Dat was de doelstelling vooraf. Niet dat we hier zomaar even zouden winnen, maar als je dan zo voor staat bij rust, is dat balen. Maar zoals vaker dit seizoen zat het vervolgens niet mee en dat is jammer."

Bron: AD 30-4

AddThis Social Bookmark Button

Joab Biesbroek winnaar Arie Oorbeek Bokaal 2018

Afdrukken
PDF

Arie Oorbeek 2018Afgelopen zaterdag streden bijna 70 kinderen om de felbegeerde Arie Oorbeek Bokaal. In eerste instantie waren de JO07 en JO09 aan de beurt. De onderlinge verschillen waren klein, maar uiteindelijk konden er maar 3 een beker winnen. Op de 3e plaats eindigde Jesse den Boer, plaats 2 was voor Joost Wesdorp en de 1e plaats werd opgeëist door Joab Biesbroek.

Daarna was de JO13 aan de beurt. Ook hier waren de verschillen zeer klein. Nummer 3 werd Noëlle van der Sluijs, net achter Rick Klijnsmit. In deze categorie werd de beker gewonnen door Sven van Ruiven. Als laatste volgde de JO11. Ook in deze categorie werd fel gestreden om de podiumplaatsen. Brons won Bram Wesdorp en zilver werd behaald door Levi van der Sluijs. Net voor Levi eindigde Rutger Blokzijl op de 1e plaats.

Zoals ieder jaar won degene met de meeste punten de Arie Oorbeek Bokaal. Dit jaar was dat Joab Biesbroek van de J009. Aansluitend werd nog een freestyle voetbal clinic gegeven aan de JO17. Dit team had namelijk bij de Grote Club Actie dit jaar de meeste loten verkocht. Europees kampioen voetbal freestyle, Laura Dekker, gaf de nodige demonstraties en aanwijzingen aan de mannen van JO17. Ze liet daarbij zien niet voor niks tot de top te behoren op dit gebied.

AddThis Social Bookmark Button

Volg NBSVV

facebook          twitter

Clubfotograaf

aat fotografie

Hoofdsponsor

Banner

Clubsponsors

Banner
Banner
Banner
Banner

Teamsponsors

Club van 100

club van 100