NBSVV en SV Piershil willen samenwerken op teamniveau

Afdrukken
PDF

fusieIn de afgelopen paar weken was er de nodige commotie rond een mogelijke samenwerking tussen NBSVV en SV Piershil. Na het afhaken van Goudswaardse Boys hebben de besturen van beide clubs contact met elkaar gezocht om te bespreken welke uitdagingen er waren en welke mogelijkheden werden gezien.

Begin februari is er vervolgens een overleg geweest met afvaardigingen van de seniorenteams van beide clubs om te bespreken hoe zij een eventuele samenwerking zagen. Op deze avond liepen de meningen uiteen, maar het overgrote deel van de aanwezigen zag de noodzaak voor een fusie op lange termijn. Over de weg daar naartoe verschilden de meningen.

In de afgelopen weken hebben de besturen verder gesproken met een aantal seniorenleden binnen de verenigingen. Daarbij werd duidelijk dat een deel van deze leden verwacht dat hun team volgend jaar geen probleem zal kennen qua bezetting. Dat gecombineerd met de wens om op korte termijn niet op een ander complex te willen voetballen, hebben de hoofdbesturen doen besluiten om voor volgend seizoen alleen een samenwerking op teamniveau voor te leggen aan de leden.

Dit zou betekenen dat NBSVV en SV Piershil voor volgend seizoen bij de KNVB een samenwerking aanvragen voor beide, huidige, 3e elftallen en beide Veteranenteams. Dit houdt in dat deze 4 elftallen elkaar volgend jaar kunnen aanvullen, wanneer er, tegen de verwachting van de teams in, toch een tekort aan spelers is. Verder blijven deze teams gewoon trainen en voetballen op hun eigen complex. Dus er verandert zo niets, maar wordt wel de flexibiliteit gecreëerd om elkaar, waar nodig en mogelijk, aan te vullen.

Tijdens het seizoen 2018-2019 wordt bekeken of deze samenwerking afdoende is, of dat deze verder geïntensiveerd moet worden. Ook zal seizoen 2018-2019 door de hoofdbesturen worden gebruikt om met gemeente aan de slag te gaan om te bekijken wat de mogelijkheden zijn qua faciliteiten.

Door de ervaring van de samenwerking en de mogelijke faciliteiten in kaart te brengen zullen beide hoofdbesturen dan in staat zijn om een helder, passend en gedragen stappenplan aan de leden te presenteren. Dit plan zal vanzelfsprekend worden voorgelegd aan de ledenvergaderingen van beide clubs. Mocht echter blijken dat er geen aanleiding is voor een intensievere samenwerking, dan kan worden besloten om het bij de samenwerking op teamniveau te houden.

In de laatste ledenvergadering van NBSVV was er bovendien onduidelijkheid over de inhoud van de statuten in relatie tot stemrecht van leden. Binnenkort zal een buitengewone ledenvergadering worden gehouden om deze onduidelijkheid te corrigeren.

De hoofdbesturen van NBSVV en SV Piershil

AddThis Social Bookmark Button

AD: 'NBSVV laat tegen Zinkwegse Boys na op het veld van zich af te bijten'

Afdrukken
PDF

adEen discutabele treffer van Martijn van Zuuren deed zaterdag de Beijerlandse derby tijdelijk stilleggen. Het was het enige moment dat het slappe NBSVV echt van zich afbeet. De winst ging verdiend naar Zinkwegse Boys.

Met de speler die hem vorig seizoen nog bij Zinkwegse Boys op de bank hield nu zelf beginnend in de dug-out van NBSVV, besliste Martijn van Zuuren zaterdag op sportpark De Kreek de Hoeksche Waardse degradatiekraker. Tegen zijn oude maatje in de voorhoede William Benard, die wegens een vakantie in Afrika niet in de basiself van Dennis van Gils startte, schoot Van Zuuren zo'n tien minuten voor tijd onberispelijk de 0-2 hoog in de touwen. Maar: omdat Koen van der Ende bij de voorafgaande opstuitbal bij nader inzien niet aan een sportieve terugspeelbal besloot mee te werken en er plots met de bal vandoor ging - waarna hij Van Zuuren bediende, ontstond er ophef bij de tot dan tamme Filopopers. Omdat kort ervoor arbiter Hollemans een overtreding op Mike Fiere (Zinkwegse Boys) niet had waargenomen, beloofde Van der Ende de scheidsrechtersbal terug te spelen op NBSVV-keeper Lars van de Erve. Maar met NBSVV'er Stefan Hokke niet tussen de bal en het doel, maar vrij baan gevend richting het doel, rook de spits zijn kans en strafte zo de - in zijn ogen - naïviteit van de rechtsback af. Volgens omstanders ging de spits er echter al voor de stuit met de bal vandoor. Al spreekt hij dat zelf tegen. „De bal heeft sowieso eerst de grond geraakt." Van Zuuren bedacht zich vervolgens niet en rondde het buitenkansje af: „Of het onsportief was of niet, ik heb nu geen schuldgevoel omdat ik die bal erin geschoten heb. We zijn blij dat we gewonnen hebben. Dat hadden we hard nodig." Kort voor de opstuitbal had de scheidsrechter de aanvoerders van beide ploegen - na meerdere aanmerkingen op zijn functioneren - erop gewezen geen tegenspraak meer te dulden. De commotie die na de 0-2 alsnog ontstond, was voor de arbiter - in een verder sportieve streekderby - de druppel. „Hij was er klaar mee", aldus NBSVV-captain Patrick Ridderhof, die zag dat de scheids later besloot het duel alsnog af te maken.

Vertrouwen Misschien nog opmerkelijker dan het tumult rond de 0-2, was het zwakke optreden van de thuisploeg tegen een directe degradatieconcurrent. Bij NBSVV, dat na de winterstop eindelijk de eerste twee zeges boekte, was vertrouwen noch bezieling te zien. „Ik vind het moeilijk daar een vinger achter te krijgen", zegt Ridderhof. „We hebben nooit in de wedstrijd gezeten. Twee minuten na rust krijgen we een rode kaart (tweede geel Pieter Vogelaar, red.) en dan weet je dat het heel moeilijk gaat worden. Als je dan ook nog een stomme eigen goal maakt, help je ze helemaal in het zadel."

Bron: AD 19-2

AddThis Social Bookmark Button

AD: 'NBSVV en SV Piershil in grote vaart naar fusie'

Afdrukken
PDF

fusieNBSVV en SV Piershil stevenen in een razend tempo af op een fusie. De besturen van beide voetbalclubs willen volgend jaar al onder één naam samengaan. De teams spelen nog wel op beide complexen. Onlangs ketste een fusie van NBSVV, Piershil en Goudswaardse Boys af. De leden van laatstgenoemde club wilden zelfstandig blijven, waardoor een samengaan op een nieuw complex van de baan was. NBSVV en Piershil willen nu samen door.

Beide besturen zijn het daarover al eens. Zij vinden de fusie beste keuze met het oog op de toekomst. „Maar het is nog geen gelopen race, want we weten nog niet of de leden het ermee eens zijn", zegt Henk Heikoop, voorzitter van Piershil. „We zijn ook nog niet uit over de nieuwe naam. Het wordt hoe dan ook geen FC Korendijk, omdat Goudswaardse Boys niet meedoet. We hebben overigens hoop dat die club alsnog aansluit." Probleem is dat ze nog geen nieuw complex hebben. „In de toekomst willen we een complex langs de weg tussen Piershil en Nieuw-Beijerland", aldus Heikoop. De twee verenigingen willen in afwachting daarvan op de twee huidige complexen voetballen. „We weten nog niet of we het wekelijks, maandelijks of per half seizoen afwisselen", aldus Heikoop. Het gaat om de senioren. De jeugd van de drie genoemde Korendijkse verenigingen, inclusief Goudswaardse Boys, voetbalt al samen.

De gemeenteraad van Korendijk gaf eerder aan alleen voor een nieuw complex te willen gaan bij een fusie van drie clubs. Wethouder Paul Boogaard wil niettemin om de tafel. „Wij zijn tot nog toe niet betrokken bij ditfusieplan", zegthij. „Ik wil heel graag met de besturen in gesprek raken om te zien waarin wij als gemeente kunnen helpen. Als een fusie voor deze clubs nodig is om te overleven, is het een verstandige beslissing."

Puzzelstukjes
NBSVV en Piershil hebben geen toestemming nodig van de gemeente, omdat ze dezelfde complexen blijven bespelen. Een nieuwe accommodatie is niet eenvoudig. „Er zijn wel plannen voor de haven van Piershil, maar voorlopig mogen we van de provincie geen extra woningen bouwen", weet Boogaard. „De puzzelstukjes moeten in elkaar grijpen om een nieuw complex te verwezenlijken."

Bron: AD 16-2

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV zoekt voor het seizoen 2018/2019 een nieuwe trainer voor het 1e elftal

Afdrukken
PDF

vacatureVoetbalvereniging NBSVV te Nieuw-Beijerland komt uit in de 3e klasse en heeft met zijn ruim 60 jarige bestaan een rijke historie, maar heeft nu de focus op de toekomst. Als dorpsclub staat NBSVV goed bekend in de wijde regio door de "huiselijke stijl, gemoedrust en sfeer." Daaronder echter schuilt een bruisende vereniging die sfeer, sportiviteit en prestaties uitstekend combineert. Klein 300 spelers, begeleiders, leden en vrijwilligers zijn wekelijks in de weer bij onze club.

Trainer 1e elftal

Taken:

  • Op dinsdag en donderdag geef je training aan de A-selectie
  • Op zaterdag begeleid je het 1e elftal
  • Donderdagavond bespreek je met de overige trainers en begeleiders van het 1e, 2e, en 3e de selecties voor de komende wedstrijddag
  • Je zorgt ervoor dat spelers worden opgeleid binnen de voetbalvisie van NBSVV
  • Je hebt oog voor de jeugd en bent bereid ze een kans te geven
  • Je bent in het bezit van het diploma TC2

Beschik je over een gezonde portie ambitie en ga je graag met ons aan de slag om te bouwen aan de sportieve toekomst van NBSVV reageer dan en stuur je CV per mail naar Hans Broersen op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

AddThis Social Bookmark Button

16/3: Bezoek Excelsoir - Ado den Haag

Afdrukken
PDF

ExcelsiorADODenhaagGa jij ook mee samen met je voetbalvriendjes naar Excelsior Rotterdam – ADO Den Haag vrijdag 16 maart, aftrap 20:00 uur.

Ieder lid is welkom van jong tot oud!

Kinderen (t/m 16 jaar) betalen 5 euro en volwassenen (17+) betalen 10 euro voor een ticket.

Opgeven uiterlijk 23 februari as. door een mail te sturen aan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

op = op

AddThis Social Bookmark Button

Sjoerd Bestebreur: 'Zaterdag een cruciale voor allebei'

Afdrukken
PDF

sjoerd botlekSjoerd Bestebreur werd woensdagavond geïnterviewd door Frank Dijkman op Radio Hoeksche Waard.

Aangezien er geen verslag was van de afgelopen wedstrijd tegen SV Charlois (0-1) vroeg Frank naar het verloop van deze gewonnen uitwedstrijd. Verderop in het vraaggesprek ging het over de uitspraak van de voorzitter van SV Piershil, Henk Heikoop. Vervolgens werd er vooruit gekeken naar de wedstrijd van zaterdag tegen Zinkwegse Boys op sportpark "De Kreek" in Nieuw-Beijerland.

Klik hier voor het interview.

AddThis Social Bookmark Button

Heikoop (voorzitter SV Piershil): 'Inzetten op fusie met NBSVV voor komend seizoen'

Afdrukken
PDF

fusieHenk Heikoop is sinds kort voorzitter van SV Piershil. In de beginfase van het voorzitterschap zag hij Goudswaardse Boys afhaken bij een mogelijke fusie met Piershil en NBSVV.

Afgelopen zaterdag verloor Piershil van Hellevoetsluis. De matige stand op de ranglijst is voor Heikoop geen probleem. "We hebben gestreefd naar een fusie van drie verenigingen. De vraag is dan of het uitmaakt of dat in de tweede klasse is of niet. Maar helaas is dat misgelopen. Het is nou eenmaal zo," stelt Heikoop tegenover Hoeksche Waard Live sport, het door Frank Dijkman gepresenteerde sportprogramma op Radio Hoeksche Waard.

Heikoop zet nu in op een fusie met NBSVV. "Beide besturen zijn het eens dat we die kant opmoeten. Op twee complexen spelen en later proberen op een nieuw complex samen te gaan spelen. Het is de bedoeling dat we komend seizoen al als fusievereniging gaan acteren. Dat is de bedoeling. Om het half jaar op een ander complex. Met 7500 inwoners is eigenlijk maar plek voor één vereniging."

De leden moeten echter nog wel instemming met de fusie. "Met een kleine groep is al gesproken. De besturen willen wel die kant op. De leden moeten echter nog akkoord geven. Een deel van de leden van NBSVV stond nog niet te springen."

Een nieuwe trainer wordt er door Piershil nog niet aangesteld. "Er gaan een hoop selectiespelers weg. De spelers die met de trainer meekomen zullen vertrekken. Er wordt aan die jongens getrokken. Het scheelt maar zes leden qua senioren. De komende maanden hoop ik dat we tot één vereniging gaan komen en ook Goudswaard aan zal haken. Echter dan is er al weer een nieuwe gemeente."

Bron: www.voetbalrotterdam.nl

AddThis Social Bookmark Button

Volg NBSVV

facebook          twitter

Samen Scoren app

logo iedereenscoort nl

Clubfotograaf

aat fotografie

Hoofdsponsor

Banner

Clubsponsors

Banner
Banner
Banner
Banner

Teamsponsors

Club van 100

club van 100