AD: 'Vermakelijk gevecht'

Afdrukken
PDF

adDe derby tussen de laagvliegers NBSVV en 's-Gravendeel is geëindigd in een boeiend gelijkspel. In Nieuw-Beijerland werd het in een vermakelijke wedstrijd 3-3. NBSVV is door dit resultaat van de laatste plaats af in de derde klasse D. Na negentig minuten werden de punten tussen NBSVV en 's-Gravendeel verdeeld. Op sportpark De Kreek was het voor het neutrale publiek een leuke wedstrijd om naar te kijken. NBSVV begon goed en kwam al vroeg op voorsprong. Toch zag aanvoerder Patrick Ridderhof van NBSVV dat er een 3-1 achterstand op het scorebord stond, toen in de rust de kleedkamer werd opgezocht. „De gelijkmaker en de tweede tegentreffer vielen in een fase waar we even met zijn tien man stonden. Dit omdat Tom Makkenze geblesseerd langs de kant zat. Op dat moment stond het bij ons niet goed. Vlak voor rust werd het ook nog 1-3".

Druk opvoeren
Toch rechtte de thuisploeg weer de rug. „le zou denken dat het als een mokerslag in zou slaan, maar de tweede helft kwamen we goed uit de kleedkamer. We kregen terecht een strafschop mee. Daarna bleven we de druk opvoeren en kwamen we verdiend op 3-3. Vervolgens kon het alle kanten nog op", aldus Ridderhof. Het ging de captain te ver om het gelijkspel na de opgelopen achterstand als winst te beschouwen. „Zeker omdat we op voorsprong kwamen en na de gelijkmaker ook nog mogelijkheden hebben gehad. Het voelt dus niet als een overwinning. Maar uiteindelijk kan ik leven met een puntje." Voor Luc Rozendaal, aanvoerder van 's-Gravendeel, was dat anders. Voor hem voelde het gelijke spel als een nederlaag. ,Absoluut. Als je met rust 1-3 voorstaat, hoop je die lijn door te trekken. Maar de strafschop tegen en de gelijkmaker uit een standaardsituatie waren erg zuur. Dit is al het tiende gelijkspel van het seizoen." Trainer Boudewijn de Jong, die de zieke Barry Schipper verving op de bank bij 's-Gravendeel, wilde vooral niet verliezen. „Dat was de doelstelling vooraf. Niet dat we hier zomaar even zouden winnen, maar als je dan zo voor staat bij rust, is dat balen. Maar zoals vaker dit seizoen zat het vervolgens niet mee en dat is jammer."

Bron: AD 30-4

AddThis Social Bookmark Button

Joab Biesbroek winnaar Arie Oorbeek Bokaal 2018

Afdrukken
PDF

Arie Oorbeek 2018Afgelopen zaterdag streden bijna 70 kinderen om de felbegeerde Arie Oorbeek Bokaal. In eerste instantie waren de JO07 en JO09 aan de beurt. De onderlinge verschillen waren klein, maar uiteindelijk konden er maar 3 een beker winnen. Op de 3e plaats eindigde Jesse den Boer, plaats 2 was voor Joost Wesdorp en de 1e plaats werd opgeëist door Joab Biesbroek.

Daarna was de JO13 aan de beurt. Ook hier waren de verschillen zeer klein. Nummer 3 werd Noëlle van der Sluijs, net achter Rick Klijnsmit. In deze categorie werd de beker gewonnen door Sven van Ruiven. Als laatste volgde de JO11. Ook in deze categorie werd fel gestreden om de podiumplaatsen. Brons won Bram Wesdorp en zilver werd behaald door Levi van der Sluijs. Net voor Levi eindigde Rutger Blokzijl op de 1e plaats.

Zoals ieder jaar won degene met de meeste punten de Arie Oorbeek Bokaal. Dit jaar was dat Joab Biesbroek van de J009. Aansluitend werd nog een freestyle voetbal clinic gegeven aan de JO17. Dit team had namelijk bij de Grote Club Actie dit jaar de meeste loten verkocht. Europees kampioen voetbal freestyle, Laura Dekker, gaf de nodige demonstraties en aanwijzingen aan de mannen van JO17. Ze liet daarbij zien niet voor niks tot de top te behoren op dit gebied.

AddThis Social Bookmark Button

AD: 'Degradatiezorgen groeien'

Afdrukken
PDF

adIn een rechtstreekse degradatiekraker is NBSVV er niet in geslaagd om te winnen van Rockanje. Voor de Nieuw-Beijerlanders nemen de zorgen met de week toe. Ook zaterdag ging het kansloos onderuit: 4-1.

Hoewel het programma van de ploeg van trainer Dennis van Gils in de resterende vijf duels van de competitie makkelijker lijkt dan dat van Rockanje, dat op vier punten afstand nog altijd de dichtstbijzijnde concurrent is, knaagt de twijfel over het ontlopen van directe degradatie. „Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te weten dat het halen van de nacompetitie, waarin mogelijk degradatie nog kan worden afgewend, in onze situatie het hoogst haalbare is", toonde Van Gils zich na afloop realistisch. „En dan nog wordt het een hels karwei, want je krijgt tegenstanders uit de vierde klasse, die in een flow zitten. Die ruiken bloed, terwijl wij het hele seizoen al knokken om bij de onderste plaatsen weg te komen. We gaan in de komende duels tegen tegenstanders als IJVV De Zwervers en 's-Gravendeel zeker niet kansloos zijn, maar voor het mooie hadden we moeten winnen en de laatste plaats aan Rockanje over moeten geven. Het wordt echt een hele moeilijke slotserie, waar we voor staan." Van Gils sloeg de spijker op de kop, want NBSVV toonde zich verre van sterk in het creëren van kansen en was gedurende het kleine halfuur dat er tegen tien man werd gespeeld ook niet in staat om te scoren.

Dat geeft weinig vertrouwen voor het restant van de competitie. Al na tien minuten stond Rockanje op een voorsprong toen Sven Groenenboom de bal in alle vrijheid op de rand van het zestienmetergebied aan kon nemen en via de binnenkant van de paal doel trof: 1-0. NBSVV sloeg echter snel terug. Amper twee minuten na de openingstreffer kon Ivar Meeldijk een effectvolle voorzet die echter over de achterlijn leek te zijn geweest naar 1-1 koppen. In die fase waren er mogelijkheden op meer voor de Nieuw-Beijerlanders. Rockanje-doelman René van der Meiden bracht knap redding bij een tweede doelpoging van Meeldijk en hield zijn ploeg ook overeind bij inzet van Robin Verhoeven. Toen Ivane Matale na een klein halfuur echter een voorzet van Groenenboom verzilverde, knakte er iets bij de bezoekers, die daarna nooit meer gevaarlijk werden. Vijf minuten na rust schoot Groenenboom, die veel te snel bleek voor zijn bewaker Joey Verbaas de wedstrijd met zijn tweede treffer op slot: 3-1. En zelfs na de rode kaart voor Groenenboom kon NBSVV niet profiteren van de overtalsituatie. De 4-1 van invaller Tim Herkenraad onderstreepte de onmacht van het team van Van Gils in de slotfase nog eens extra.

Bron: AD 16-4

AddThis Social Bookmark Button

Uitstel ledenvergadering - Statutenwijziging

Afdrukken
PDF

ledenvergaderingBeste leden,

Ondanks het vele werk dat wij hebben verzet om tot een concept statutenwijziging te komen wat we aan jullie voor kunnen leggen tijdens de geplande ledenvergadering op 20 april a.s., blijven ons vragen en opmerkingen bereiken. We hebben daarom besloten de ledenvergadering te verschuiven naar een nog nader te bepalen datum, zodat we tot een concept kunnen komen wat de goedkeuring van de leden kan krijgen op een ledenvergadering.

Wel willen we op 20 april iedereen de gelegenheid geven om met ons van gedachten te wisselen over het concept zoals iedereen dat nu heeft kunnen lezen (via e-mail of in de bestuurskamer). Wij zien u graag op 20 april om 20:00 uur.

Peter Barendrecht
Secretaris

AddThis Social Bookmark Button

AD: 'Nu wél trainer van NBSVV'

Afdrukken
PDF

louis jacobsDit seizoen kijkt Louis Jacobs (62) bij NBSVV nog vanachter het hek toe. Komende zomer neemt hij op de bank de plek van Dennis van Gils in. Maar wie is de toekomstige trainer van de Nieuw-Beijerlanders?

Als jongen van 'Zuid' bleef Jacobs vrijwel zijn gehele jeugd dicht bij huis voetballen. Eerst, en het langst, bij De Musschen. Later, vanaf zijn zeventiende, mocht hij het proberen in de betaalde jeugd van Feyenoord, waar hij kwam te spelen met 'latere grote sterren' als Bennie Wijnstekers, Cor Adriaanse, Ger Reitsma en Jan Everse. Na een jaar stond de agent in opleiding op een kruispunt: hij had de keuze vol voor een carrière in het betaalde voetbal te gaan of zich te focussen op een fulltimebaan bij de politie. Dat laatste was immers te zwaar om te combineren met voetbal op het hoogste niveau.

Politiekorps
Hij koos voor het uniform. Beroepsmatig diende hij het Rotterdamse politiekorps. Als stille diender droeg hij voetbalkloffies van een opmerkelijk rijtje Rotterdamse clubs: De Musschen (dat in 2004 met DEH samensmolt tot SV DEHMusschen), CVV (in 2014 met DEHMusschen gefuseerd tot SV Charlois) en Zwart-Wit'28 (in 2004 failliet gegaan). „Het zijn allemaal clubs die niet meer bestaan. Dat ligt niet aan mij, hoor", zegt Jacobs, die als speler afsloot bij SC Botlek. Bij diezelfde club startte hij - van de jeugd tot het eerste elftal - zijn trainersloopbaan. Andermaal keer-de hij daarna terug bij zijn jeugdclub De Musschen, in combinatie met jeugdcofirdinatorschap bij Hekelingen. Later volgden trainersfuncties bij Meeuwenplaat, Egelantier Boys en LMO (za). In tegenstelling tot zijn voorgaande clubs, waar hij jarenlang bleef hangen, werd hij na acht maanden ontslagen, nadat hij botste met het bestuur van Linker Maas Oever.

Operatie
Kort erna was een operatie aan zijn versleten knie onvermijdelijk. De revalidatie verliep allesbehalve voorspoedig. „Ik heb bijna twee jaar lopen etteren met die knie." Zodoende pakt hij komende zomer in Nieuw-Beijerland na drie jaar het trainerschap weer op. Eind 2013 probeerde Jacobs ook al aan de bak te komen op sportpark De Kreek, waar Wim TijI vroegtijdig was vertrokken. „Ik ken Danny Pelizzon, die toen voorzitter was, en een aantal jongens dat er speelde. En vanuit Spijkenisse, waar ik woon, is Nieuw-Beijerland voor mij lekker dichtbij." De club koos echter voor Wim Schouten als tussenpaus en de terugkerende Hans de Heer als trainer in het nieuwe seizoen. Door het aanstaande vertrek van Dennis van Gils, die na twee jaar overstapt naar de jeugd van NSW, waagde Jacobs een nieuwe poging. Nu was de samenwerking tussen NBSW en Jacobs wél snel beklonken. De betrokkenheid van de bestuursleden en de ambitie om van NBSW, ook bij een mogelijke degradatie, een stabiele derdeklasser te maken, spraken Jacobs aan.

Faciliteiten
„Daarnaast zijn de voorwaarden eromheen goed", is Jabobs tevreden over de mogelijkheden. „In het amateurvoetbal moet je tegenwoordig blij zijn als je een leider, een grensrechter en een verzorger hebt. Bij NBSW is dat goed geregeld. En als het een beetje redelijk weer blijft, heb je goede faciliteiten. Dat speelt natuurlijk allemaal wel mee. En eens in de maand wordt er op donderdagavond voor de spelers een hapje geregeld. Dat zijn kleine dingen die meewerken om een beetje sfeer in de groep te krijgen."

Bron: AD 12-4

AddThis Social Bookmark Button

Waarom???

Afdrukken
PDF

rommelDit is het resultaat van 1 week voetballen en trainen.

Afgelopen maandag hebben vrijwilligers (zoals elke week)de plaza geveegd met bovenstaand resultaat als gevolg. Waarom is dit nu nodig er staan volop asbakken en vuilnisbakken. Uiteraard zullen ook bezoekers hieraan hebben meegewerkt maar als wij, de leden van NBSVV, de boel schoon houden dan zullen ook bezoekers eerder geneigd zijn om dit goede voorbeeld te volgen.

Het bestuur

AddThis Social Bookmark Button

AD: 'NBSVV leidt in eigen huis dure nederlaag'

Afdrukken
PDF

adNBSVV heeft van Rijnmond Hoogvliet Sport met 0-2 (0-0) verloren. Trainer Dennis van Gils over de wedstrijd: ,,De inzet was goed en de taken zijn naar behoren uitgevoerd. We hebben een uur goed mee gevoetbald. Dan gok je er op dat die bal een keer goed valt. Uiteindelijk zie je dat RHS voetballend meer inhoud heeft."

Bron: AD 9-4

AddThis Social Bookmark Button

Volg NBSVV

facebook          twitter

Clubfotograaf

aat fotografie

Hoofdsponsor

Banner

Clubsponsors

Banner
Banner
Banner
Banner

Teamsponsors

Club van 100

club van 100