AD: 'Nederlaag NBSVV ondanks voorsprong'

Afdrukken
PDF

adOndanks de vroege voorsprong is het NBSVV niet gelukt om minimaal een punt mee naar huis te nemen. GHVV'13 won met 3-1 (0-1) van de Nieuw-Beijerlanders. Richard Booij, die de wegens familieomstandigheden afwezige trainer Dennis van Gils verving op de bank, zag Sjoerd Bestebreur binnen vijf minuten scoren. „In de eerste helft kwamen we snel voor en hadden we het redelijk onder controle. Er waren zelfs kansen om de score te vergroten. In de tweede helft leek het wel alsof we met lood in de schoenen voetbalden." Stefan van Alphen kreeg een rode kaart en kon vroegtijdig vertrekken.

Bron: AD 5-2

AddThis Social Bookmark Button

Janneke den Boer overleden

Afdrukken
PDF

gecondoleerdAfgelopen dinsdag bereikte ons het bericht dat na een ongelijke strijd is overleden.

Janneke den Boer

De vrouw van ons oud bestuurslid kantinezaken, Rien den Boer en de schoonmoeder van onze hoofdtrainer, Dennis van Gils. In de jaren dat Rien bestuurslid was heeft zij vaak geholpen in de kantine en was zij ook vaak op het veld wanneer haar man zoon of schoonzoon actief waren op het voetbalveld.

Wij wensen Rien, de kinderen en verdere familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Bestuur en leden NBSVV

AddThis Social Bookmark Button

Column Jan Schoonen: Sjoerd Bestebreur (NBSVV)

Afdrukken
PDF

jan schoonen2Er is een tijd geweest dat er in het eerste elftal van NSVV een stuk of 8 Bestebreurs voetbalden. Het waren niet allemaal broers, maar familie van elkaar waren ze allemaal wel. Neven, achterneven; je kent dat wel. De één was beter dan de ander, maar ze konden allemaal aardig tegen een balletje trappen. Tegenwoordig is er nog slechts 1 Bestebreur actief bij NBSVV: Sjoerd. Die houdt in zijn eentje de familienaam in ere en dat gaat hem goed af.

Zaterdag tegen Rockanje was Sjoerd Bestebreur een van de weinige spelers op het veld die er nog iets van bakte. Als in de derde klasse D de nummer 14 tegen de nummer 13 moet voetballen moet je niet met al te hoge verwachtingen naar zo'n duel afreizen. Dat deed ik dan ook niet, maar toch viel het niveau zwaar tegen. Het was niet veel soeps wat het publiek voorgeschoteld kreeg. Het was flipperkastvoetbal, afgewisseld met lange halen gauw thuis en tussendoor ging er ontzettend veel mis. Er vonden onverklaarbare dingen plaats. Zoals een vrije trap voor Jeffrey Burger van de bezoekers op een kansrijke plek, niet ver buiten de 16, aan de zijkant van het veld. In plaats van gevaar te stichten met een leep balletje in de doelmond, gaf Jeffrey het leer zoveel vaart mee dat hij over alles en iedereen heen aan de andere kant van het veld nabij de cornervlag over de achterlijn verdween. Of wat te denken van Pieter Vogelaar van NBSVV die een bal met niemand in de buurt een meter of 10 verderop pardoes over de zijlijn trapte? 'Zuinig spelen', mopperde zijn keeper Lars van de Erve luidkeels en dat was wel humor omdat eigenlijk niemand zuinig speelde. Binnen een paar seconden was de bal telkens weer bij de tegenstander en die leverde hem even later ook weer in. En zo ging het 90 minuten lang.

De wedstrijd was trouwens al vreemd begonnen, want scheidsrechter Jeroen Achterberg dronk voor de wedstrijd in de bestuurskamer na zijn koffie een glas lauw water en vroeg in de rust niet om sportdrank of om thee, maar om een glas heet water. 'Dat is goed voor je lichaam', beweerde hij met een stalen gezicht. Van warm water ga je kennelijk ook beter fluiten, want op het veld kon je hem niet op veel fouten betrappen in tegenstelling tot de voetballers van NBSVV en van Rockanje, die dus voortaan vooraf ook wel lauw of warm water mogen gaan drinken. Ze deden zo veel dingen verkeerd, dat het zelfs amusant werd. Wat te denken van Lars van de Erve, de doelman van de thuisploeg? Die ging tot afgrijzen van zijn trainer Denis van Gils een paar keer finaal onder de bal door. 'GVD. Wat doe je verdomme nou?', sprong Dennis als door een adder gebeten op van zijn tuinstoel naast de dug-out. Ze hebben bij NBSVV een reclamebord hangen met het opschrift 'Een vloek mist elk doel', maar dat heeft Dennis kennelijk nog niet opgemerkt.

Hoe dan ook; ik heb een kostelijk middagje gehad, hoewel het voetbal dus niet best was. Alleen als Sjoerd Bestebreur aan de bal was, werd het echt leuk. Hoewel..., Sjoerd hoeft eigenlijk helemaal niet aan de bal te komen. Als hij wandelt, is het al leuk. Sjoerd heeft namelijk een bijzonder fascinerende motoriek. Als hij wandelt over het veld, en dat doet hij vaak, dan doet hij dat lichtelijk voorovergebogen, een beetje op zijn tenen. Pas op het moment dat je denkt dat hij voorovervalt, zet hij een piepklein stapje. En even later weer een. En weer een. Het is een koddig gezicht. Maar als Sjoerd een bal aangespeeld krijgt, is het meteen helemaal anders. Alsof hij ons allemaal met zijn raar loopje in slaap heeft gewiegd. Pijlsnel op de eerste meters is hij. Zo komt hij na een klein uur voor zijn man en knalt de 2-0 achter de verbouwereerde Rockanjekeeper René van der Meiden.

Het was een mooie goal en dat was de 1-0 eerder ook al. Die was van Kevin de Faria en het was de allereerste keer dat er een combinatie op de grasmat gelegd werd. Meteen was het prijs, dus. Het doelpunt van Kevin de Faria, de duels tussen Delano Diemers en NBSVV-aanvoerder 'Pita' Ridderhof, de inzet van alle voetballers; het was leuk, heel leuk allemaal. Maar het allerleukst was om Sjoerd Bestebreur te zien wandelen over het veld. Wat een bijzondere loop heeft de laatst der overgebleven Bestebreurs.

Bron: www.voetbalrotterdam.nl

AddThis Social Bookmark Button

AD: 'NBSVV wint in eigen huis van concurrent'

Afdrukken
PDF

adNBSVV heeft op eigen veld tegen concurrent Rockanje een belangrijke overwinning geboekt 2-1 (1-0).„Het was een terechte overwinning", aldus trainer Dennis van Gils. „In de eerste helft hadden wij het betere van het speL Eigenlijk hadden we ruimer voor moeten staan. Na rust komen we op 2-0 en door een fout achterin komt Rockanje twintig minuten voor tijd terug in de wedstrijd.Toen werd het in de slotfase toch nog spannend." De doelpuntenmakers voor de Nieuw-Beijerlanders waren Kevin de Faria en Sjoerd Bestebreur.

Bron: AD 29-1

AddThis Social Bookmark Button

Café De Dijk sponsort wedstrijdbal NBSVV - Rockanje

Afdrukken
PDF

de dijkNa een winterstop van een paar weken, een trainingskamp in Maastricht en 3 oefenwedstrijden in de voorbereiding op de 2e seizoenshelft, staat as zaterdag de thuiswedstrijd tegen Rockanje op het programma. Deze wedstrijd is een heuse degradatiekraker. Rockanje staat met 1 puntje meer, één plek boven NBSVV, die de laatste plek bezet in de 3e klasse D. Een overwinning zou de Nieuw-Beijerlanders zeer goed uitkomen en weer een klein beetje lucht geven. Gaat Rockanje er met de 3 punten vandoor, dan wordt het gat 4 punten. Bij Rockanje is Hans de Heer voor het 2e seizoen trainer. Hans is tevens trainer geweest van NBSVV. Dus dit is een spannend en leuk weerzien tussen trainer en club. De wedstrijdbal voor de wedstrijd is mogelijk gemaakt door Café De Dijk uit Oud-Beijerland.

Dorpslokaal De Dijk is te vinden aan de Oostdijk 271 in Oud-Beijerland. Dit horecapand vervult al sinds halverwege de vorige eeuw een gezellige en sociale functie voor de inwoners van Oud-Beijerland en de omliggende dorpen.

Diverse uitbaters hebben door de jaren heen op hun eigen manier invulling gegeven aan het gastheerschap en sinds september 2013 runnen de gebroeders Johan en Willem van Zuuren deze sfeervolle en historische horecagelegenheid.

Zij hebben door de jaren heen geleidelijk aan de formule succesvol weten om te buigen van een bruin café naar een eigentijds dorpslokaal.

Een dorpslokaal dat voor diverse biljart- en dartteams een thuishaven is en ook een dorpslokaal waar met grote regelmaat gezellige evenementen zoals dartstoernooien, sjoeltoernooien en klaverjastoernooien plaatsvinden.

De locatie leent zich bij uitstek voor besloten particuliere, bedrijfs- en verenigings-evenementen.

Namens NBSVV hartelijk dank voor de steun aan onze club!

AddThis Social Bookmark Button

AD: 'Van Gils mist daadkracht bij NBSVV en vertrekt'

Afdrukken
PDF

adEind november zei Dennis van Gils nog in een interview in deze krant het naar zijn zin te hebben bij voetbalvereniging NBSVV en dat beide partijen 'de intentie hebben met elkaar door te gaan'. Anderhalve maand later blijkt de oud-speler van de hekkensluiter in de derde klasse D na twee seizoenen alsnog te vertrekken. In december begon Van Gils naar eigen zeggen te twijfelen of hij zou doorgaan. „le weet dan dat het gesprek met het bestuur over wel of geen contractverlenging gaat komen. En ik ben bezig met de trainerscursus UEFA B. Tijdens die opleiding merk je dat er een verschil zit tussen de sportieve ambitie van NBSVV en mijn ambitie. Ik ben dan met oefenstof bezig die ik niet kan toepassen op mijn groep. Dan denk ik dat het niet gek is dat je dan verder kijkt." Om wel door te gaan, hadden er volgens de Nieuw-Beijerlander 'dingen moeten veranderen'. „Dan doel ik op de visie van de club en waar zij naartoe wil. Als je als club een middenmoter in de derde klasse wilt worden, moet je als vereniging wel een paar stappen gaan maken. Maar ik mis de daadkracht binnen de vereniging om datte doen. Je zal een andere visie op tafel moeten gooien om daar te komen. Er heerst nu een cultuur dat het vooral om de gezelligheid draait. Ik wil eigenlijk wel dat dat wat serieuzer wordt. Ik mis de prestatiecultuur. Maar dat gaat niet veranderen en dat geeft ook niet."

Ambitie
Volgens Van Gils is de sfeer na nul zeges, vier gelijke spelen en acht nederlagen binnen de spelersgroep nog steeds goed. „We zijn met 54 man op trainingskamp geweest. Ik ken ploegen die met minder gaan. Dat zit bij ons dus wel goed. Maar het bestuur en ik zijn overeengekomen dat de sportieve ambitie uit elkaar ligt." NBSVV hervat aanstaande zaterdag meteen met een kraker tegen degradatieconcurrent Rockanje. De nummer dertien van de ranglijst komt op bezoek. Rockanje heeft met vijf behaalde punten één punt meer dan NBSVV. Het aanstaande vertrek van Van Gils heeft niet te maken met een loerende degradatie. ,Als we degraderen, denk ik dat iedereen gewoon een spiegel voor moet houden. We zijn twee jaar geleden per ongeluk gepromoveerd naar de derde klasse. Vorig jaar zijn we met hangen en wurgen erin gebleven. Dit jaar is de competitie sterker geworden, dus is het niet meer dan normaal dat we op deze positie staan. Natuurlijk had ik op een hogere plek gehoopt en dat kan nog steeds. Maar dat speelt geen rol in mijn beslissing."

Bron: AD 25-1

AddThis Social Bookmark Button

Dennis van Gils: 'Seizoen netjes afmaken met z'n allen'

Afdrukken
PDF

dennis adWoensdagavond werd trainer Dennis van Gils geïnterviewd in het programma Hoeksche Waard Live Sport.

Het gesprek tussen presentator Frank Dijkman en Dennis ging voornamelijk over het vertrek van de ambitieuze trainer.

Klik hier voor het interview.

AddThis Social Bookmark Button

Volg NBSVV

facebook          twitter

Samen Scoren app

logo iedereenscoort nl

Clubfotograaf

aat fotografie

Hoofdsponsor

Banner

Clubsponsors

Banner
Banner
Banner
Banner

Teamsponsors

Club van 100

club van 100