Lars v.d. Erve: "Zware indeling"

Afdrukken
PDF

lars hw1tvAfgelopen woensdag werd doelman Lars v.d. Erve geïnterviewd op Radio Hoeksche Waard.

Presentator Frank Dijkman sprak met Lars over de 1-5 nederlaag in de eerste wedstrijd van dit seizoen tegen GHVV '13. Lars was daarbij echter niet bij vanwege vakantie. Hij heeft echter wel zijn gedachte hierover en meent te weten dat de instelling van ploeggenoten niet 100% was, waardoor de nederlaag zo ruim is uitgevallen. Los van deze nederlaag geeft Lars aan dat NBSVV een zware indeling heeft getroffen in de 3e klasse D. Het gelijke spel (1-1) tegen Rijnmond Hoogvliet Sport van vorige week was een welkome opsteker.

Klik hier voor het interview.

AddThis Social Bookmark Button

Het Kompas: 'Het eerste jaar van SJO Korendijk'

Afdrukken
PDF

sjo korendijkDe jeugdafdelingen van 3 amateurclubs, NBSVV, sv Piershil en sv Goudswaardse Boys, zijn samengegaan onder de naam SJO Korendijk.

Hoe is het gegaan het eerste jaar? Het enthousiaste bestuur van SJO Korendijk aan het woord over het ontstaan, de aanpak en de resultaten van de samensmelting.
Frans van de Steeg, wedstrijdsecretaris van de SJO, trapt af: "Een paar jaar terug waren Piershil en NBSVV met hun jeugd al een keer samengegaan. Na één seizoen is daar toen jammer genoeg een einde aan gekomen. Het seizoen erop zijn Piershil en Goudswaardse Boys met de jeugd samengegaan. Die samenwerking verliep gedurende 3 seizoen prima. Omdat ook bij NBSVV de behoefte bleef bestaan om samen te gaan, zijn we begin 2016, met elkaar om tafel gaan zitten. Dat klikte meteen en dat is wel een belangrijke voorwaarde om zo'n samenwerking met succes te kunnen opzetten." Voorzitter Hans de Groot vult aan: "In alle drie de dorpskernen zie je dat het aantal jeugdleden afneemt. Je ziet het ook terug in de schoolklassen, die steeds kleiner worden. Het lukt dan niet meer om in alle leeftijdscategorieën een elftal te hebben. We zijn er trots op dat we nu 1 A (1019) team, 2 B (J017) teams, 2 C (1015) teams, 2 D (1013) teams, 4 E (J011) teams en 3 F (10og) teams hebben."

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer...

AD: 'NBSVV met tien man naar verdiend punt'

Afdrukken
PDF

adNBSVV was met tien man dicht bij een stunt bij Rijnmond Hoogvliet Sport: 1-1 (0-1). William Benard opende de score Een strafschop tegen in de slotfase deed de stunt uitblijven. „We hadden een tactische manier van spelen, waarbij wij hen uit hun spel haalden. Veel energie, strijd en passie zorgden voor een stevige en goede pot voor ons", zei trainer Dennis van Gils, die Pieter Vogelaar met rood zag inrukken. „Dit punt is dik verdiend en geeft het team een enorme boost."

Bron: AD 2-10

AddThis Social Bookmark Button

Sentiment langs de lijn verdwenen

Afdrukken
PDF

hans de groot adEen unieke fusie is een gouden zet gebleken. Nooit eerder fuseerden drie jeugdafdelingen van voetbalclubs, maar NBSVV, SV Piershil en Goudswaardse Boys laten zien dat in een jaar tijd veel kan gebeuren. „Het bloed stroomt weer."

Drie, vier weken lang bleven Nieuw-Beijerlanders naast elkaar zitten in de kleedkamer. Net als dorpsgenoten uit Piershil of Goudswaard. Maar na een krappe maand hadden de 170 jeugdvoetballers hun dorpsgevoel opzij gezet. SJO Korendijk was dé jeugdclub in het westen van de Hoeksche Waard.

Sentimenten
Het moment dat de jeugdspelers uit Piershil hun tenue aantrokken naast leeftijdsgenoten uit de twee andere dorpen vergeet Hans de Groot niet meer. De voorzitter was even bang dat de sentimenten de gefuseerde jeugdopleiding zouden verscheuren. "Dat is gelukkig niet gebeurd. Het was even aftasten, maar we hebben een gezamenlijk belang: samen voetballen voor een jeugdvereniging." En dus spelen dejonge baltovenaarsal voor het tweede seizoen op drie sportcomplexen . Een half seizoen in Nieuw-Beijerland, de andere seizoenshelft in Piershil of Goudswaard. De Groot: "Dat schema maken we aan het begin van het seizoen bekend. Dat is wel zo overzichtelijk, ook voor de ouders die moeten rijden." Peter van der Sluis uit Nieuw-Beijerland is een van de vele voetbalouders in Korendijk. Zijn dochter Noëlle en zij zoon Levi hebben het goed naar hun zin bij de nieuwe fusieclub. "Ze vinden het fijn dat ze nu met kinderen op hetzelfde niveau kunnen spelen. En of dat nou hoog of laag is, dat maakt niet uit. Als ze maar aan elkaar gewaagd zijn. Dat is makkelijker te bereiken als je meerdere teams hebt." Juist dat gegeven - een (te) groot niveauverschil vanwege de geringe aanwas van spelers - is iets waar meerdere clubs in de regio mee kampen. HVV Bernisse en PFC uit Geervliet fuseerden de jeugd al en ook jeugdspelers uit Den Bommel en Achthuizen op Goeree-Overflakkee delen sinds kort een kleedkamer. In de Hoeksche Waard hebben ZBVH in Zuid-Beijerland en 's-Gravendeel ook moeite elk jaar voldoende jeugdelftallen op de been te brengen. "Wij hebben nu 170 kinderen en die kunnen we qua sterkte indelen zodat het niveauverschil tussen de besten en de minderen niet al te groot is. Daardoor hebben alle spelers meer plezier. En daar gaat het om. Het voetbalbloed stroomt weer", zegt De Groot.

Onwennig
Hoe soepel het nu ook gaat langs de lijn, het sentiment maakte de eerste wedstrijden en trainingen nog wat onwennig. "Het was aftasten", zegt Tilly van Groot Battavé uit Goudswaard. Elke wedstrijd keek ze bij haar zoon Jaydon in de 'Onder 17'. "Nieuw-Beijerland was eerst de concurrent en opeens zaten ze samen in een team. Dat was wennen." Maar het sentiment maakte snel plaats voor saamhorigheid. Van Groot Battavé: "Het is heel gezellig met alle 'nieuwe' ouders. De ene week haalt de een koffie, de ander neemt dan weer eens koeken mee. Hartstikke leuk. En we zien dat onze kinderen het naar hun zin hebben. Dat is het allerbelangrijkste." De afstanden tussen de drie complexen is inmiddels ook vervaagd, zegt Van der Sluis. "De velden liggen er goed bij, dus we hebben niets te klagen. En vanuit Nieuw-Beijerland zijn we in tien minuten in Goudswaard. Dat is geen enkel probleem." Voorzitter De Groot is vooral trots op het feit dat de jonge vereniging al een hecht team aan het worden is. "Ik was groot voorstander van de fusie en als je dan ziet dat het zo goed uitpakt, maakt dat je trots. Op zaterdag zie je alle spelers plezier maken in het veld en ook daarbuiten. Alsje dat als dorpsclub voor elkaar kunt krijgen, denk ik dat je het gewoon heel goed doet."

Bron: AD 30-9

AddThis Social Bookmark Button

Voorzitters en gemeente nuanceren artikel AD

Afdrukken
PDF

hans broersenNamens de voetbalverenigingen NBSVV, Goudswaardse Boys en SV Piershil en de gemeente Korendijk wensen wij de gepresenteerde feiten en het ontstane beeld over de voetbalfusie in het artikel in het Algemeen Dagblad van 28 september te nuanceren.

De feiten zijn als volgt:

  • De besturen van de 3 voetbalverenigingen hebben overeenstemming over een mogelijke locatie voor een gezamenlijk voetbalcomplex. Deze locatie bevindt zich langs het Buitenom, maar is NIET de locatie bij Nieuw-Beijerland die in het AD wordt vermeld.
  • De besturen hebben besloten de beoogde locatie voor te leggen aan hun leden, alvorens de gemeente te vragen de financiële, ruimtelijke en infrastructurele haalbaarheid van deze locatie verder te onderzoeken. Pas na een akkoord van alle 3 de ledenvergaderingen wordt deze volgende stap gezet.
  • Bij het onderzoeken van de haalbaarheid van een eventueel nieuw complex zal ook worden gekeken naar de mogelijkheid voor woningbouw op de huidige locaties van de verenigingen.
  • Het definitieve besluit zal worden genomen, na instemming van de leden van de verenigingen, door de gemeenteraad van Korendijk.

Hans Broersen
Voorzitter NBSVV

AddThis Social Bookmark Button

Clubs akkoord over Buitenom

Afdrukken
PDF

buitenomVoetbalclubs Goudswaardse Boys, SV Piershil en NBSVV uit Nieuw-Beijerland zijn eruit: ze willen een sportcomplex aan de westzijde van het Buitenom bij Nieuw-Beijerland. De voetbalfusie maakt ook de weg vrij voor grote woningbouwplannen in Piershil. FC Korendijk. Een nieuwe club. Een nieuw begin. Geen sentiment. „Eigenlijk is het heel eenvoudig", zegt Hans Broersen, voorzitter van NBSVV. „Wil je een nieuwe club opbouwen in een gebied, dan moet je als een helikopter over dat gebied kijken. Dat hebben we met zijn drieën gedaan en toen bleek dat een nieuw complex aan de Buitenom bij Nieuw-Beijerland de beste optie is voor Korendijk. De emotie die er binnen een vereniging soms is, hebben we uitgeschakeld."

Bereikbaarheid
Bij het besluit is gekeken naar onder meer de bereikbaarheid van het nog te bouwen sportcomplex en de mogelijke geluids- en lichtoverlast. Het terrein aan de westzijde van het Buitenom tussen de kruisingen met de Dorpsweg voldoet aan die eisen. Een voetbalfusie is noodzaak, zegt Broersen. „Voor NBSVV valt het nog mee, maar Piershil heeft het zwaar en ook Goudswaardse Boys heeft het lastig. Een nieuwe club is het beste voor de leden en dus het beste voor de inwoners van Korendijk. We moeten nu de koe bij de hooms vatten." Wel moeten de leden van de drie verenigingen nog instemmen met het voorstel. Gaan zij deze maand akkoord, dan voert de gemeente een haalbaarheidsonderzoek uit, moeten de provincie en het waterschap hun goedkeuring geven en wordt gekeken of de grond kan worden aangekocht.

Swaneblake
Wethouder Paul Boogaard weet ook dat er nog veel moet gebeuren wil de bal over een aantal jaar rollen langs de Buitenom. Maartoch denkt hij al een stap vooruit. Onlangs werd hij benaderd door een projectontwikkelaar die onder meer woningen wil bouwen op de huidige voetbalvelden in Piershil. Boogaard ziet kansen om plan Swaneblake, waarin werd gesproken overvakantie- en zorgwoningen en een doorsteek van de haven in Piershil, af te stoffen. „Deze projectontwikkelaar wilde al heel lang iets doen op die plaats, maar dat kon niet omdat de voetbalvereniging daar is gevestigd. Als die weggaat, is er veel mogelijk", zegt hij. „Dan kunnen we misschien meteen uienhandel Mosselman verplaatsen en de haven openmaken om de zoetwatervoorziening richting Rotterdam op orde te maken."

Bron: AD 28-9

Let op: op het kaartje dat bij het artikel is geplaatst, is de locatie niet juist aangegeven.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV en Ben Steijn per direct uit elkaar

Afdrukken
PDF

jacques courboisNBSVV en Ben Steijn, trainer van het 2e elftal, hebben in goed overleg besloten de samenwerking per direct te beëindigen.

Ben stond vanaf het begin van dit seizoen voor de selectie van het 2e elftal.

Zijn opvolger is Sjaak Courbois. Sjaak zal de training overnemen en het 2e elftal van NBSVV tot het einde van het seizoen als trainer begeleiden.

AddThis Social Bookmark Button

Volg NBSVV

facebook          twitter

Samen Scoren app

logo iedereenscoort nl

Clubfotograaf

aat fotografie

Hoofdsponsor

Banner

Clubsponsors

Banner
Banner
Banner
Banner

Teamsponsors

Club van 100

club van 100