AD: 'Paul Bestebreur bij Vierpolders op eigen benen'

Afdrukken
PDF

paul adPaul Bestebreur (42), nu assistent-trainer bij NBSVV, de club waar hij vrijwel zijn hele voetballeven als speler actief was, vertrekt naar Vierpolders. Bestebreur verlaat hiermee de Hoeksche Waard om op Voorne Putten voor het eerst als hoofdtrainer aan de slag te gaan.

Bestebreur, die vorige week de cursus Oefenmeester UEFA C met succes wist af te ronden, speelde, op een half seizoen SHO na, altijd bij NBSVV. Na 24 seizoenen, waarin hij zo'n 600 wedstrijden voor de Blauwwitten speelde, begon hij zijn trainers-loopbaan bij Piershil, waar hij de reserves onder zijn hoede kreeg. Dit jaar is hij assistent van Dennis van Gils bij het eerste van NBSVV. „Maar gaandeweg het seizoen vorderde, kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik toe ben aan een volgende stap. Ik wil graag zelf dingen gaan beslissen en op mijn eigen wijze een elftal laten functioneren, en zodoende meer inbreng krijgen", aldus Bestebreur, die door zijn oud-trainer bij NBSVV, Hans de Heer, werd getipt dat Vierpolders een trainer zocht. „Ik heb erover nagedacht en besloten een sollicitatiebrief te schrijven. En ik moet zeggen, bij het eerste gesprek dat ik had met de voorzitter (Henk van Marion, red.) en de leden van de technische commissie had ik direct een goed gevoel."

Speelstijl
Bestebreur, die altijd een vrij aanvallend ingestelde speler is geweest, hoopt die speelstijl ook met zijn nieuwe club te kunnen gaan spelen. „Dat is van verschillende factoren afhankelijk. Heel belangrijk hierbij is of we volgend seizoen uitkomen in de vierde of in de derde klasse." Heeft hij een opdracht van het bestuur meegekregen? „Eigenlijk niet. Wel heb ik mezelf een opdracht meegegeven. Als de club dit seizoen niet promoveert, dan zal de opdracht zijn om dat dan volgend seizoen wel te doen. Komen ze volgend seizoen wel uit in de derde klasse, dan zal handhaven de opdracht gaan worden. Die leg ik dan vooral mezelf op. Nee, mij maakt het niet uit. Beide scenario's hebben hun charme." In de toekomst wil Bestebreur - hij slaagde met een gemiddeld cijfer van 7,2 - nog niet echt kijken. „Ik ben zeker van plan om me verder te ontwikkelen in het trainersvak. Maar eerst wil ik een paar jaar aan de slag gaan zonder verder te studeren. Later kan ik dan kijken of ik de volgende cursus ga combineren met het hoofdtrainerschap, of dat ik me alleen ga concentreren op de opleiding. Het trainerschap combineren met het volgen van de volgende cursus is vrij zwaar en kost veel tijd. Mogelijk ga ik het combineren met een assistentschap of stage bij een club." Maar eerst wil hij NBSVV in de derde klasse houden. „Rechtstreekse degradatie ontlopen, zal het maximaal haalbare zijn."

Jarenlang had Hans de Heer, nu trainer van Rockanje, de speler Paul Bestebreur onder zijn hoede. Nu heeft hij zijn oud-pupil min of meer geholpen om bij Vierpolders aan de slag te kunnen gaan. „Als beginnend trainer heb je een kruiwagentje nocig om bij een club te kunnen beginnen. Dat had ik zelf 25 jaar geleden ook. Ik áe in Paul een jongen die als trainer kan doorgroeien. Daarom heb ik mijn best voor hem gedaan."

Bron: AD 9-3-2017

AddThis Social Bookmark Button

Dennis van Gils verlengt contract bij NBSVV

Afdrukken
PDF

dennis hansOok het komende seizoen is Dennis van Gilst trainer van de hoofdmacht van NBSVV.

Dennis is aan zijn eerste jaar als hoofdtrainer bezig bij NBSVV en zal nog alle zeilen bij moeten zetten om zijn team in de 3e klasse te houden. Toch ziet het bestuur voldoende redenen om ook het komende seizoen van Dennis zijn diensten gebruik te maken.

Wij wensen hem veel succes.

Bestuur NBSVV

Woensdagavond werd Dennis geïnterviewd op Radio Hoeksche Waard. Klik hier voor het interview.
AddThis Social Bookmark Button

Sport/spelweek van 24 t/m 28 april

Afdrukken
PDF

sport spelweek 2017

AddThis Social Bookmark Button

Hans en Rowan Molendijk sponsoren wedstrijdbal NBSVV – WFB

Afdrukken
PDF

rowan pupilZaterdag 25 februari 2017 speelt NBSVV thuis tegen WFB en wordt de bal van deze wedstrijd gesponsord door niemand minder dan Hans Molendijk en zijn zoon Rowan! Voor één ieder die ooit eens een thuiswedstrijd van NBSVV heeft bezocht is Rowan een begrip!

Onze goedlachse vriend is nagenoeg iedere thuiswedstrijd van de partij en dan schreeuwt hij zijn favoriete NBSVV (of is het toch stiekem de Zinkweg G?) naar de overwinning. Zijn vader Hans staat al sinds jaar en dag bekend als vrijwilliger van onze vereniging. Jarenlang was hij de vaste "assistent scheidsrechter" van onze vereniging totdat hij halverwege vorig seizoen noodgedwongen heeft moeten stoppen vanwege fysieke ongemakken.

Wanneer een willekeurige speler van de selectie, in het blikveld van Rowan, het sportpark op komt lopen klinkt het steevast "Kampioenen!" of "Promoveren!" alvorens hij geïnteresseerd vraagt hoe het met je vriendin, vrouw, zoon, dochter, hond, kat of favoriete knuffel is. Ongeacht je humeur zal je de kantine betreden met een glimlach is Rowan's motto.

hans molendijkIn die kantine zit vader Hans steevast in 'zijn' hoek waar hij zijn best zal doen om die glimlach van je gezicht te poetsen met een scherpe, goed bedoelde, opmerking. Mooi om te zien dat twee van deze clubmensen een wedstrijdbal willen sponsoren.

Hans en Rowan; namens (de sponsorcommissie van) NBSVV harstikke bedankt voor jullie steun!

AddThis Social Bookmark Button

Jan van Snek terug bij NBSVV

Afdrukken
PDF

jan van snekZaterdag heeft Jan van Snek toegezegd volgend jaar weer als trainer van het tweede elftal terug te komen bij NBSVV.

Na een paar seizoenen afwezig te zijn geweest vindt Jan het tijd om weer wat te gaan doen in de voetballerij. Als bestuur zijn we blij dat Jan dit weer bij ons wil gaan doen en heten hem welkom terug op de club en wensen hem veel succes.

Hans Broersen

AddThis Social Bookmark Button

Column Jan Schoonen: Gerrit Fix (NBSVV)

Afdrukken
PDF

jan schoonen nieuwZijn naam rijmt op 'helemaal niks', maar dat slaat als een tang op een varken. Gerrit Fix, rechtsback van NBSVV is weliswaar geen hoogvlieger, maar in het elftal van trainer Dennis van Gils is hij echt wel van waarde. Dinsdagavond zag ik hem aan het werk in Nieuw-Beijerland tegen eersteklasser VVGZ in het kader van de Palace Casino Cup, het bekertoernooi van VoetbalRotterdam en hoewel hij tegen een van de betere spelers van die ploeg stond, aanvoerder Jasper Huisman, werd hij zelden overlopen. Gerrit was ijverig, hield zijn directe tegenstander goed in het oog hoewel hij de ruimte af en toe wel heel groot liet. Hij werd echt niet zoek gespeeld en dat was met sommige ploegmaten van hem wel anders.

Natuurlijk zat er een groot krachtsverschil tussen beide ploegen. Thuisploeg NBSVV worstelt al het hele seizoen om derdeklasser te kunnen blijven en heeft nog maar 6 schamele puntjes bij elkaar gesprokkeld terwijl de bezoekers uit Zwijndrecht op de achtste plaats staan in de eerste klasse C en hun 19-jarige verblijf in die klasse ongetwijfeld met nog een seizoen zullen verlengen. Daar komt nog bij dat de witblauwen uit Nieuw-Beijerland al maanden kampen met blessures en ziektes. Zaterdag tegen VVGZ ontbrak ook weer een heel regiment basisspelers: Alex en Sjoerd Bestebreur, Ivar Meeldijk, Patrick Ridderhof en Robin Verhoeven. En daar kunnen we de langdurig geblesseerde Niels Jacobs en de van een vreselijke ziekte herstellende Maurice Tenwolde ook nog wel bij optellen.

In dat elftal, dat dus flink aan kwaliteit heeft ingeboet, heeft de van SHO-afkomstige Gerrit Fix zijn draai moeten vinden. Op persoonlijk vlak zal dat niet al te moeilijk geweest zijn, want Gerrit is de zwager van Alex Bestebreur en die naam komt zeer veel voor bij NBSVV. Ongeveer de helft van de ruim 250 leden moet Bestebreur heten, vermoed ik. Als je niet beter wist zou je denken dat de letter B in de clubnaam NBSVV staat voor Bestebreur. Zwager Gerrit zal dus wel snel geacclimatiseerd zijn op sportpark De Kreek. Maar voetballend was het een ander verhaal. Als je als nieuwkomer ingepast wordt in een draaiend elftal, dan heb je het relatief gezien niet al te moeilijk. Als je een beetje kan voetballen, heb je zo je plekje gevonden. Toch? Bij NBSVV, met al die langdurig geblesseerden was het een ander paar mouwen. Dan word je voetballend niet onder de arm genomen, want dan heeft iedereen het druk genoeg om zelf het hoofd boven water te houden.

Gerrit heeft het bij NBSVV dus voornamelijk zelf moeten doen. Dat is hem niet slecht afgegaan. NBSVV is geen wonderploeg, zeker nu niet met al die afwezigen, maar Gerrit Fix valt zeker niet uit de toon. Net als zijn medespelers doet hij zijn stinkende best en gaat er echt voor, ook dinsdag tegen het een paar maatjes te grote VVGZ. Tegen die ploeg gaat hij tot het gaatje, hij keek niet op een inspanning meer of minder, ging vol de duels in, stelde zich redelijk vaak positioneel goed op en verstuurde af en toe ook nog eens een zeer bruikbare pass van achteruit waarmee hij zijn voorhoedespelers Marcel Hoogervorst en Marnik Briegoos aan het werk zette.

Om die redenen is Gerrit voor trainer Dennis van Gils een vaste waarde. Ook als bij NBSVV iedereen fit is, zal hij basisspeler zijn. Dat VVGZ dinsdagavond met een probleemloze 5-1 overwinning terug naar Zwijndrecht kon gaan, lag zeker niet aan Gerrit Fix.

Bron: www.voetbalrotterdam.nl

AddThis Social Bookmark Button

Sybren Oudshoorn winnaar Arie Oorbeek bokaal 2017

Afdrukken
PDF

sybren oudshoornSybren Oudshoorn is vrijdag winnaar geworden van de Arie Oorbeek bokaal.

In het dorpshuis van Nieuw-Beijerland was het weer een zeer geslaagde avond. Sybren Oudshoorn, speler van SJO Korendijk JO9-2, sleepte de begeerde Arie Oorbeek bokaal binnen en ging na afloop op de foto met de naamgever van het toernooi.

 

Uitslagen per leeftijdscategorie:

JO7-MP
1. Giovanni den Tuinder
2. Sam Westerweele
3. Finn van Alphen

JO9
1. Sybren Oudshoorn
2. Rani den Tuinder
3. Lucas Molenaar

JO11
1. Gus van Noort
2. David Plaisier
3. Rebecca van Bergeijk

JO13
1. Sven Oorbeek
2. Thomas Gennissen
3. Loek van Merriënboer

AddThis Social Bookmark Button

Volg NBSVV

facebook          twitter

Samen Scoren app

logo iedereenscoort nl

Clubfotograaf

aat fotografie

Hoofdsponsor

Banner

Clubsponsors

Banner
Banner
Banner
Banner

Teamsponsors

Club van 100

club van 100