'Japie!!'

Afdrukken
PDF

jaap wessels afscheidHoewel vaak niet zonder de nodige kritiek aan de bar bent u inmiddels wel gewend aan een sluitstuk van de fotograaf zo aan het einde van het seizoen. Onder zware druk, namen noemen is niet verstandig, mag ik over 1 persoon niet meer schrijven! Ja, u leest het goed, Russische en Turkse taferelen gewoon in Nieuw-Beijerland. Persvrijheid is aan banden gelegd. Even dacht ik nog om de beteugeling aan te vechten bij commissie gelijke behandeling, maar gezond verstand heeft mij doen besluiten om het te laten voor wat het is. Als u toch perse wil weten over wie het gaat: vraag gerust!!

Ik zou natuurlijk een stuk kunnen schrijven over de vraag of we vergeten zijn om in 2013 ons 60 jarig bestaan te vieren of dat we in 2019 ons 70 jarig bestaan moeten gaan vieren. Zijn we van 1953 of van 1949 en hoe zit dat dan met dat vervelende "Voorwaarts"? Maar ook dat laat ik even voor wat het is want het onderzoek loopt en kan daar op een later moment pas antwoord op geven.

Nee, ik wil het even over Japie hebben en voeg daar direct aan toe: het was Japie, maar het is Jaap. Jaap Wessels Kooszoon. Het feit dat ik hem Jaap noem getuigd van respect. Jaap heeft hier zo'n 10 seizoen gevoetbald en niet zonder succes. En nu gaat Jaap afscheid nemen en dat vind ik een beetje moeilijk. Gun ik hem dat niet? Natuurlijk wel, Jaap heeft immers een keuze gemaakt die bij zijn leeftijd en leefwijze past. De kleine Japie is weg en de grote Jaap moet keuzes maken. Het is begrijpelijk dat zo'n keuze je naar je roots leidt. Wanneer er bijvoorbeeld het afgelopen seizoen een opstelling tevoorschijn kwam en Jaap stond daar niet bij dan vroeg je je af: is jaap er niet? En vanaf volgend seizoen staat Jaap er nooit meer bij! Was Jaap zo'n topvoetballer dan? Jaap speelde zijn partijen en was aanwezig. Soms speelde hij een bijzondere rol in het elftal met doorslaggevende doelpunten, maar soms ook baggerwedstrijden. Ook Jaap kreeg kaarten en deed dingen die voetbaltechnisch niet door de beugel kunnen. Jaap kon het ook met dingen niet eens zijn en had dus een mening. Toch en dat moet gezegd: Jaap was nou niet bepaald het type dat bij een pijnscheutje in zijn pink de volgende wedstrijd afschreef, nee een behoorlijk stabiele factor en dat heeft een elftal nodig. Mensen die er zijn en meedoen, dat maakt een elftal sterk. Gezellig aan de bar, gezellig in de omgang. Treuren bij verlies , juichen bij overwinningen: kortom een gewaardeerd lid van de vereniging.

Fotografisch gezien echter heeft Jaap in expressie geen vorderingen gemaakt , in principe maak ik nog dezelfde foto's als 10 jaar geleden. Het scherpe van z'n optreden is eraf maar hij loopt en doet nog steeds hetzelfde. En dat geeft ook een stabiel beeld.

Ik kan me zo voorstellen dat Jaap na tien jaar, een vrouw en twee kinderen rijker, besluit om voor het gezin te gaan en niet meer voor die al te grote verplichting van een eerste elftal. Dat getuigd van inzicht en wijsheid en dat maakt Jaap een groot voetballer. Wanneer jezelf beseft dat de leeftijd, het gezin en de leefwijze vraagt om aanpassing en vervolgens ga je die aanpassing dan ook op een hele correcte wijze uitvoeren (niet zomaar weglopen) daar kan ik alleen mijn petje maar voor afnemen. En dat verdiend respect.

Morgen hoop ik nog mijn voetbalplaatjes van Jaap te schieten. Mogelijk de laatste van het seizoen en dan kan Jaap met een gerust hart met voetbalpensioen en wens ik (ik denk heel veel met mij) Jaap het allerbeste en veel plezier in z'n nieuwe voetbalomgeving. Mocht het misgaan, wat ik niet hoop, dan zal Jaap nog wat wedstrijden spelen, zo is hij wel. We zullen ook Koos missen "an de zailain".

Zo de kool en de geit sparend hoop ik dat ik een heel positief en niet al te scherp stuk geschreven heb, al had een scherp stukkie wel wat leuker geweest natuurlijk.

Aat Bestebreur

AddThis Social Bookmark Button

Verslag oefenwedstrijd NBSVV Meidenteam

Afdrukken
PDF

nbsvvvr1 osvvr1 3 5 2017 02Beide teams zijn dit jaar nieuw en gaan aankomend seizoen competitie spelen. Bij OSV speelden al aardig wat geroutineerde meiden die bij SHO vandaan zijn gekomen, dit kon je in het veld ook duidelijk zien. Maar dat mocht de pret niet drukken. NBSVV kwam op voorsprong na 10 minuten spelen door Zoï. Daarna ging het spel heen en weer waarbij Amber, die rechts back stond het aardig druk had. Voor haar was het de eerste wedstrijd en dus ook voor haar op die plek, echter ze stond haar vrouwtje en speelde voor een eerste wedstrijd zeer goed. Na ongeveer 25 minuten speeltijd kreeg OSV een makkelijk gegeven penalty en kwam daardoor langszij. Wederom weer hetzelfde spelbeeld. Waarbij NBSVV inmiddels aardig wat kansen heeft gehad om op voorsprong te komen.

We gingen alleen jammer genoeg met een 1-2 achterstand thee drinken. Na de rust gingen de meiden vol overtuiging voor de gelijkmaker en evt winst, halverwege was daar de 2-2 door wederom Zoï. Helaas einde wedstrijd ging OSV met de winst naar huis 2-4. Als trainer ben ik super trots op mijn meiden. Op naar de volgende oefenwedstrijd om zo nog meer te leren. En aankomend seizoen al het geleerde in praktijk te brengen.

Marnix Burgers

AddThis Social Bookmark Button

Apotheose ToToSport en overdracht van de "Seppter"

Afdrukken
PDF

totosportBeste volgers,

Met nog één speelronde te gaan is zowel het lijfsbehoud van ons vlaggenschip als de kampioenschapskroon van de ToToSport 2016/2017 hèt gesprek van de dag rondom sportpark "De Kreek"

We gaan de laatste speelronde in met Peter Pouwe aan kop van het klassement. Deze geslurfde veelvraat laat geen pindaatje liggen op de weg naar het kampioenschap en sprokkelt alles mee waar mogelijk... zo heeft hij momenteel een, nagenoeg onoverbrugbare, voorsprong op de concurrentie die (in theorie) nog met de winst aan de haal zouden kunnen gaan; Pieter Vogelaar (4 pt.), Eric de Haan (5 pt.), Klaas Bestebreur (6 pt.), BON (Blatter Ontbreekt Niet, 8 pt.) en Pieter Veldhoen (9 pt.). Met maximaal 7 punten per speelronde en 2 potentiële bonuspunten zijn dit de heren in de race voor het kampioenschap.

Daarnaast doet het mij pijn om te zeggen dat ik de voorzittershamer reeds na 3 jaar over moet dragen daar waar mijn grote voorbeeld het 17 jaar lang volhield op het pluche... uiteraard wel opgelucht om te horen dat de club geen sancties onderneemt rondom de geruchten die er rondzingen m.b.t. matchfixing, louche praktijken en andere zelfverheerlijkingspraktijken.

Het doet mij deugd dat er een opvolger bekend is, en wel; Pieter Vogelaar! Pieter zal deze zomer 6 weken intern gaan bij de nonnen van Regina Coeli in Vught om zich daar de Duitse taal meester te maken zodat hij met verve de rol van ToToMeister kan gaan vervullen. Daarnaast is Pieter werkzaam bij een bank dus zal een beetje sjoemelen hem afgaan als een volleerd meesteroplichter. Vanaf deze plek heet ik Pieter van harte welkom en wens ik hem veel succes en plezier de komende jaargangen.

Voor nu kunnen we ons op gaan maken voor een leuke eindsprint! Voor eventuele giften kunnen jullie mij bereiken op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en dan kunnen we samen kijken naar een structurele verbetering op de ranglijst; niets is onmogelijk ;-)

Veel plezier toegewenst alvast.

Team ToToSport

P.s. In de periode leidt Blatter gezamenlijk met zijn opvolger waarna we ook andere kansen gunnen zoals Peter Pouwe (1 pt.), Eric de Haan (2 pt.) en het duo Patrick Ridderhof & Paul Bestebreur (3 pt.)

AddThis Social Bookmark Button

AD: 'Alles zit tegen voor NBSVV'

Afdrukken
PDF

adNBSVV moet, na het 1-0 verlies bij Pernis, tot de laatste ronde afwachten of het wel of geen nacom petitie moet spelen. Trainer Dennis van Gils: „Alles wat tegen kon zitten, heeft ook tegen gezeten. Door een gemiste strafschop van Sjoerd Bestebreur komen we niet op voorsprong, daarnaast missen we opgelegde kansen en scoren hun uit een counter" Alex Bestebreur kreeg een rode kaart.

Bron: AD 8-5

AddThis Social Bookmark Button

Dennis van Gils: 'Steeds een stapje beter geworden'

Afdrukken
PDF

dennis gozWoensdagavond was het de beurt aan trainer Dennis van Gils om zijn zegje te doen in het programma Hoeksche Waard Live Sport op Radio Hoeksche Waard.

Interviewer was deze keer Sjoerd Singor. Sjoerd constateerde samen met Dennis dat NBSVV op de goede weg is. Een overwinning zaterdag op Pernis zal rechtstreekse handhaving in de 3e klasse D binnen handbereik brengen.

Terloops kwam de komst van 2 spelers van Heinenoord ter sprake. Dennis is verheugd dat deze 2 jonge spelers de ambitie hebben om in een 1e elftal te spelen en heeft er veel vertrouwen in dat zij kunnen uitgroeien tot versterkingen voor NBSVV.

Klik hier voor het interview.

AddThis Social Bookmark Button

'Teleurstelling of euforie'

Afdrukken
PDF

danny vakantieKen je dat gevoel van vroeger toen je nog klein was en je enigszins realiseerde wat een kerstboom was? Je keek dan op tegen dat gigantische ding met al die glimmende ballen erin en helemaal bovenin stond de piek te glimmen. En dan het moment dat je ouder wordt en de huiskamer binnen loopt en diezelfde kerstboom ziet staan, en dan ineens dat teleurstellende gevoel binnenkomt van wat een klein oud boompje is dat. Je realiseert je dan ineens dat het euforische gevoel van kerst verdwenen is of niet meer hetzelfde was als toen. Heel cliché maar zo gaat het leven, het leven gaat gewoon verder. Maar wat nou als je dat gevoel weer terug kan krijgen?

Zo bivakeer je een aantal jaar in de vierde klasse. Heel het team klaagt steen en been. Wat een rot wedstrijden, teveel verschil in niveau, constant knokken tegen weer dezelfde ploeg, er zit totaal geen voetbal in de wedstrijd. En dan ineens promoveer je via de nacompetitie naar de derde klasse. Een feestje, euforie. We zijn weer terug op "niveau". Nieuwe spelers die passen bij de club. Een hecht team ontstaat. Met de wetenschap dat het in de derde klasse erg lastig gaat worden want het niveau verschil is nu eenmaal groter. De doelstelling is dan ook handhaven.

Nu zo'n 24 wedstrijden verder met 1 been in het ravijn en de ander stevig op de grond is het doel zoals gewenst en met nog 2 wedstrijden te gaan. Eerst Pernis en dan Bolnes. Als team moet je nu bewust worden wat er kan gebeuren. Wil je dat gevoel van die grote glimmende kerstboom weer of ga je straks weer uit naar FC Lutjebroek waar er nog met veters in de ballen wordt gespeeld? Het seizoen kan met euforie worden bekroond door directe handhaving of door gewoon verder te gaan en het allemaal voor lief te nemen. De teleurstelling zal groot zijn. Voor de clubmensen die alles over hebben voor het team. Sponsoren die voor een stukje uitstraling hebben gezorgd en vrijwilligers die altijd klaar staan. Maar vooral bij jezelf!

Danny Pelizzon

AddThis Social Bookmark Button

Dennis van Gils in Hoeksche Waard Live Sport

Afdrukken
PDF

omroep hwWoensdag 3 mei is er weer een uitzending van Hoeksche Waard Live Sport op Radio Hoeksche Waard. De inhoud van deze week is:

Bram van der Weijden (nabeschouwing SHO-Heinenoord)
Sander van Hamburg (speler Zinkwegse Boys)
Dennis van Gils (trainer NBSVV)
Leo Dekker (trainer FC Binnenmaas)
Fred Koster (trainer ‘s-Gravendeel)
Paul Bestebreurtje (voorbeschouwing dames DVO)
Dennis Verschuuren (Beachsport Hoeksche Waard)
 
Radio Hoeksche Waard is de publieke lokale omroep voor de gemeenten Cromstrijen, Oud-Beijerland, 's-Gravendeel, Binnenmaas en Strijen, plus voor de bijbehorende plaatsen. Zij maken 24 uur per dag programma's vanuit de studio in Puttershoek. Zij zijn te ontvangen via de kabel in de genoemde plaatsen op 105.9 Mhz, via de ether op 96.0 Mhz in de gehele Hoeksche Waard en daarbuiten en via het internet www.omroephw.nl (stream).

Hoeksche Waard Live Sport: (presentator Frank Dijkman), woensdagavond 19:00-21:00.

AddThis Social Bookmark Button

Volg NBSVV

facebook          twitter

Samen Scoren app

logo iedereenscoort nl

Clubfotograaf

aat fotografie

Hoofdsponsor

Banner

Clubsponsors

Banner
Banner
Banner
Banner

Teamsponsors