GOZ - NBSVV

Afdrukken
PDF

NBSVV geeft punt weg aan 'vechtlustig' GOZ

Op zaterdag 8 oktober 2016 speelde NBSVV een duel in de onderste regionen van de 3e klasse D, tegen de voetballende mede-eilandbewoners GOZ, een echte derby dus.GOZ wist zich vorig seizoen met de nodige moeite op dat niveau te handhaven en is ook nu weer onder in deze klasse te vinden. Na een goede start heeft NBSVV niet meer gewonnen, dus nu zou het er echt om gaan. Aan weersomstandigheden en het complex van GOZ zou het niet liggen, dat zag er allemaal prima uit. Met GOZ nog op nul punten dreigde enig onderschatting door NBSVV en het trainersduo deed er alles aan, om de spelers erop te wijzen dat ook GOZ deze thuiswedstrijd tegen NBSVV zou gebruiken om eindelijk eens een wedstrijdpunt bij elkaar te knokken. Dat probeerden ze soms letterlijk, maar uiteindelijk heeft NBSVV aan GOZ die punt gewoon cadeau gegeven.

NBSVV startte prima, kwam op de helft van GOZ en verdiende na 5 minuten een corner. Deze werd met een boog indraaiend naar de 2e paal geschoten, waarna Ivar de bal weer terug met een boog over de keeper bij de 1e paal in kon koppen 0–1. Hierna kwamen er een paar aanvallen van GOZ met een schot en een aardige voorzet. Doelman Lars plukte die simpel uit de lucht en er ontstond nauwelijks gevaar voor het NBSVV-doel. Daarna was NBSVV weer duidelijk sterker en achtereenvolgens kopte Jaap uit een aanval en wist de doelman een actie van Gerrit onschadelijk te maken. Direct daarop, rond de 20e minuut werd Jaap na een prima steekpass alleen op de keeper van GOZ afgestuurd. Helaas koos Jaap voor afleggen in de breedte terwijl iedereen een schot verwachtte, inclusief de meegelopen aanvallers. Daarmee strandde de aanval. Weer een paar minuten later was het Guus die alleen op de keeper af kon gaan, maar ook deze mogelijkheid werd niet verzilverd en kon door de GOZ doelman onschadelijk worden gemaakt. Het niet scoren door NBSVV bij het alleen voor de keeper verschijnen werd de norm voor deze wedstrijd. Het was NBSVV dat de wedstrijd dicteerde, GOZ had nauwelijks kansen, maar het was nog altijd maar 0-1. Eindelijk bij de 32e minuut stuurt Rick Guus weg met een perfecte steekpass. Guus omspeelt de keeper rustig en scoort in de verre hoek een meer dan verdiende 0-2.

GOZ kon daar niets tegenover zetten. Al hun pogingen werden rustig door de verdediging van NBSVV weggewerkt. 4 minuten later kreeg Guus alweer een wereldkans door alleen met de bal voor de GOZ-keeper te verschijnen. Helaas verprutste hij deze en de meer dan verdiende 0-3 kwam niet op het scorebord. GOZ moest alle middelen aanwenden om erger te voorkomen en deed dat ook. In de 39e minuut moest de tot dan toe goed fluitende scheids al voor de 3e keer een gele kaart trekken voor een GOZ speler. De 3e was een stevige overtreding van achteren tegen de benen van Patrick. De bijhorende vrije trappen leverden voor NBSVV niets op, dat in tegenstelling tot een vrije trap in de 41e minuut van GOZ van ruim buiten de 16. Gewaarschuwd was, dat alle vrije trappen indraaiend zouden zijn. Dat waren de meeste verdedigers en keeper Lars even vergeten. De 1-2 op een echt ongewenst moment, daar waar NBSVV zeker al 3 tot 4 goals had kunnen en moeten maken. De laatste kans voor rust was opnieuw voor Guus, helaas, pauze met een stand van 1-2.

Rode limonade met ijsklonten en een stevige speech moesten NBSVV weer op weghelpen. We waren (veel) beter hadden (veel) meer (zeer) goede kansen. We mochten hier niets meer weggeven. De 2e helft begon, het was nog steeds warm en GOZ maakte absoluut geen aanstalten om in de aanval te gaan. Minuten lang werd de bal achterin rond gespeeld, GOZ loerde op een foutje. NBSVV werd wat in slaap gesust. Tot minuut 70 gebeurde er nauwelijks iets dat het beschrijven waard is, met uitzondering van opnieuw een behoorlijke kans voor Guus, maar die zou deze wedstrijd op 1 doelpunt blijven steken. GOZ bleef hard spelen en scoorde zijn 4e gele kaart. Een weer goed genomen vrije trap van Sjoerd kon nog net uit de verre hoek geplukt worden. Pas in minuut 75 een grote kans voor GOZ, maar in plaats van zelf te schieten legde ook de GOZ- speler perfect af op een teamgenoot die niet meegelopen was. Daarna werd er gewisseld. Ivar ging er af en Marnik kwam er bij. 5 minuten erna werd Sjoerd vervangen door van het hernieuwde vaderschap herstellende Alex. De verdediger van Marnik kon hem met geen mogelijkheid bijbenen en kon diens rushes alleen met overtreding gevolgd door gele kaart 5 inperken. De volgende vrije leverde niets op. Een minuut later alweer een rush van Marnik. De goal werd afgekeurd op aangeven van de correct vlaggende GOZ-assistentscheids. Weer een minuut later werd jaap alleen weggestuurd en kon voor de GOZ-verdedigers uit op de doelman afstormen. Van veel te ver, zo'n 25 meter een schot, maar daardoor houdbaar voor de GOZ-keeper. In de 86e minuut zet Guus Jaap nog een keer vrij voor de keeper, maar opnieuw lukt het niet de bal in het net te krijgen. "Het zal ons toch niet overkomen!" begon ik te denken, op het laatst een punt cadeau doen, na zoveel grote kansen!?

In de 88e minuut een vrije trap van GOZ. Van de bank af werd nog geroepen "Let op, weer zo'n indraaiende!" Lars verwerkte de bal matig. De bal kon daarna niet goed weggewerkt worden en verdween in het door NBSVV verdedigde doel, 2-2. Een enorme teleurstelling. De moed bij elkaar rapend ging NBSVV furieus in de laatste minuten alsnog op zoek naar winst. Een stevige actie van Patrick werd door de nr. 12 van GOZ als buitensporig beoordeeld en hij nam het recht in eigen hand. De houtgreep waarin hij Patrick vervolgens greep zou normaal na 30 seconden voldoende zijn voor een vol punt, maar hij bleef maar vasthouden. Hierdoor ontstond er een stevig opstootje, wat na enkele minuten door de scheids werd afgedaan met geel voor beide hoofdrolspelers. Dat dit niet afdoende was bleek toen Patrick in de laatste minuut opnieuw met de bal zijn kaartgenoot tegen kwam. Waar eerst een judogreep gebruikt was, paste hij nu pure karate toe. Publiek, teamgenoten en trainers gingen uit hun dak, gegild werd om kaarten. De scheids had er allang geen zin meer in en floot zonder nog kaarten te geven en tijd bij te trekken, voor het einde. NBSVV had GOZ hun eerste punt cadeau gegeven. Een vol punt voor de 'vechtlust' van GOZ.

Eric de Haan

AddThis Social Bookmark Button