AD: 'Paul Bestebreur bij Vierpolders op eigen benen'

Afdrukken
PDF

paul adPaul Bestebreur (42), nu assistent-trainer bij NBSVV, de club waar hij vrijwel zijn hele voetballeven als speler actief was, vertrekt naar Vierpolders. Bestebreur verlaat hiermee de Hoeksche Waard om op Voorne Putten voor het eerst als hoofdtrainer aan de slag te gaan.

Bestebreur, die vorige week de cursus Oefenmeester UEFA C met succes wist af te ronden, speelde, op een half seizoen SHO na, altijd bij NBSVV. Na 24 seizoenen, waarin hij zo'n 600 wedstrijden voor de Blauwwitten speelde, begon hij zijn trainers-loopbaan bij Piershil, waar hij de reserves onder zijn hoede kreeg. Dit jaar is hij assistent van Dennis van Gils bij het eerste van NBSVV. „Maar gaandeweg het seizoen vorderde, kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik toe ben aan een volgende stap. Ik wil graag zelf dingen gaan beslissen en op mijn eigen wijze een elftal laten functioneren, en zodoende meer inbreng krijgen", aldus Bestebreur, die door zijn oud-trainer bij NBSVV, Hans de Heer, werd getipt dat Vierpolders een trainer zocht. „Ik heb erover nagedacht en besloten een sollicitatiebrief te schrijven. En ik moet zeggen, bij het eerste gesprek dat ik had met de voorzitter (Henk van Marion, red.) en de leden van de technische commissie had ik direct een goed gevoel."

Speelstijl
Bestebreur, die altijd een vrij aanvallend ingestelde speler is geweest, hoopt die speelstijl ook met zijn nieuwe club te kunnen gaan spelen. „Dat is van verschillende factoren afhankelijk. Heel belangrijk hierbij is of we volgend seizoen uitkomen in de vierde of in de derde klasse." Heeft hij een opdracht van het bestuur meegekregen? „Eigenlijk niet. Wel heb ik mezelf een opdracht meegegeven. Als de club dit seizoen niet promoveert, dan zal de opdracht zijn om dat dan volgend seizoen wel te doen. Komen ze volgend seizoen wel uit in de derde klasse, dan zal handhaven de opdracht gaan worden. Die leg ik dan vooral mezelf op. Nee, mij maakt het niet uit. Beide scenario's hebben hun charme." In de toekomst wil Bestebreur - hij slaagde met een gemiddeld cijfer van 7,2 - nog niet echt kijken. „Ik ben zeker van plan om me verder te ontwikkelen in het trainersvak. Maar eerst wil ik een paar jaar aan de slag gaan zonder verder te studeren. Later kan ik dan kijken of ik de volgende cursus ga combineren met het hoofdtrainerschap, of dat ik me alleen ga concentreren op de opleiding. Het trainerschap combineren met het volgen van de volgende cursus is vrij zwaar en kost veel tijd. Mogelijk ga ik het combineren met een assistentschap of stage bij een club." Maar eerst wil hij NBSVV in de derde klasse houden. „Rechtstreekse degradatie ontlopen, zal het maximaal haalbare zijn."

Jarenlang had Hans de Heer, nu trainer van Rockanje, de speler Paul Bestebreur onder zijn hoede. Nu heeft hij zijn oud-pupil min of meer geholpen om bij Vierpolders aan de slag te kunnen gaan. „Als beginnend trainer heb je een kruiwagentje nocig om bij een club te kunnen beginnen. Dat had ik zelf 25 jaar geleden ook. Ik áe in Paul een jongen die als trainer kan doorgroeien. Daarom heb ik mijn best voor hem gedaan."

Bron: AD 9-3-2017

AddThis Social Bookmark Button