AD: 'NBSVV gelukkigste met late winst in knetterende kelderkraker'

Afdrukken
PDF

adAls de punten belangrijker zijn dan de uitvoering, wordt armzalig spel steevast onder de mat van degradatievoetbal geveegd en blijkt alles geoorloofd voor de broodnodige drie punten. Zo ook in Nieuw-Beijerland.

In de regen was scheidsrechter Korbee (71) op zijn vrije zaterdagmiddag tegen half drie het veld opgelopen, om het mikpunt van de meegereisde aanhang uit Goeree-Overflakkee te worden. Ondanks een vroege 0-1 voor de jonge Spartanen, dankzij een blunder van NBSVV-doelman Lars van deErve, die een diepe bal over zich heen liet stuiteren. Niet gehinderd door enige zelfreflectie, beschaafdheid noch corrigerend gedrag, spuwden de Flakkeese fans hun gal over de in hun ogen dramatisch en partijdig fluitende I ei dsm an heen. 'Je maakt er een teringzootje van', 'Je kan er geen zak van', 'Hebben jullie die uit het bejaardenhuis gehaald?' zijn zomaar enkele voorbeelden. Op de vraag of ze het zelf beter kunnen: „Absoluut!" De acteurs waarvoor ze überhaupt vanuit Middelharnis in de auto waren gestapt, konden kennelijk een bedroevende voorstelling weggeven, zonder verbale agressie met Flakkeese tongval. Sjoerd Bestebreur mocht vogelvrij de gelijkmaker binnenkoppen en kon, ondanks zijn eerdere waarschuwingen voor zijn traptechniek, vlak voor tijd aanleggen voor de 1-2.

Onsportief
Overigens ging de thuisploeg niet vrijuit. Patrick Ridderhof negeerde een ongeschreven voetbalwet door een bal niet uit sportiviteit naar de tegenstander terug te spelen, maar in het bezit van NBSW te houden. „Ik hoop dat je er nog een paar door krijgt en nachtenlang wakker ligt", aldus een heetgebakerde 'supporter van De Jonge Spartaan. De wind die over sportpark De Kreek waaide, kwam uit de tochtende kelderdeur van de vierde klasse en wette kennelijk de gedeelde voornemens tot stevige duels en anti-voetbal. Met het ervarener NBSVV dat, anders dan de jonge tegenstander, wel raad wist met deze arbiter. „Als je ziet dat zo'n man een beetje voor je fluit, dan ga je wat slimmer de vrije trappen uitlokken", aldus de matchwinner. „Mijn tegenstander kreeg in de eerste helft een domme gele kaart, terwijl er niks aan de hand is. Dat is slimmigheid. In de rest van de wedstrijd kan hij dan niet meer kort op me zitten. Volgens mij moesten hun ook nog een penalty krijgen. En op een gegeven moment had de scheids een rode kaart (voor Pieter Vogelaar, red.) in zijn handen, maar trok die weer in. Gelukkig voor ons, maar hij was in ieder geval niet tegen ons."

NBSVV-trainer Dennis van Gils ontkende niet dat zijn ploeg meermaals goed weg was gekomen. „Deze scheids was bijna op voorhand voor ons. Dat hebben we dit seizoen nog niet meegemaakt, dus ik was er wel blij mee. We mogen echt totaal niet klagen met deze scheids. Hij had echt bizarre beslissingen. Dat hij die rode kaart terugtrok? Er zat een bal tussen, maar je kan er gewoon rood voor geven. Ik stond perplex dat hij geel gaf. Een gestolen zege? Ik vond dat wij wel meer aanspraak maakten op de overwinning."

Bron: AD 24-4

AddThis Social Bookmark Button