'Teleurstelling of euforie'

Afdrukken
PDF

danny vakantieKen je dat gevoel van vroeger toen je nog klein was en je enigszins realiseerde wat een kerstboom was? Je keek dan op tegen dat gigantische ding met al die glimmende ballen erin en helemaal bovenin stond de piek te glimmen. En dan het moment dat je ouder wordt en de huiskamer binnen loopt en diezelfde kerstboom ziet staan, en dan ineens dat teleurstellende gevoel binnenkomt van wat een klein oud boompje is dat. Je realiseert je dan ineens dat het euforische gevoel van kerst verdwenen is of niet meer hetzelfde was als toen. Heel cliché maar zo gaat het leven, het leven gaat gewoon verder. Maar wat nou als je dat gevoel weer terug kan krijgen?

Zo bivakeer je een aantal jaar in de vierde klasse. Heel het team klaagt steen en been. Wat een rot wedstrijden, teveel verschil in niveau, constant knokken tegen weer dezelfde ploeg, er zit totaal geen voetbal in de wedstrijd. En dan ineens promoveer je via de nacompetitie naar de derde klasse. Een feestje, euforie. We zijn weer terug op "niveau". Nieuwe spelers die passen bij de club. Een hecht team ontstaat. Met de wetenschap dat het in de derde klasse erg lastig gaat worden want het niveau verschil is nu eenmaal groter. De doelstelling is dan ook handhaven.

Nu zo'n 24 wedstrijden verder met 1 been in het ravijn en de ander stevig op de grond is het doel zoals gewenst en met nog 2 wedstrijden te gaan. Eerst Pernis en dan Bolnes. Als team moet je nu bewust worden wat er kan gebeuren. Wil je dat gevoel van die grote glimmende kerstboom weer of ga je straks weer uit naar FC Lutjebroek waar er nog met veters in de ballen wordt gespeeld? Het seizoen kan met euforie worden bekroond door directe handhaving of door gewoon verder te gaan en het allemaal voor lief te nemen. De teleurstelling zal groot zijn. Voor de clubmensen die alles over hebben voor het team. Sponsoren die voor een stukje uitstraling hebben gezorgd en vrijwilligers die altijd klaar staan. Maar vooral bij jezelf!

Danny Pelizzon

AddThis Social Bookmark Button