Clubs akkoord over Buitenom

Afdrukken
PDF

buitenomVoetbalclubs Goudswaardse Boys, SV Piershil en NBSVV uit Nieuw-Beijerland zijn eruit: ze willen een sportcomplex aan de westzijde van het Buitenom bij Nieuw-Beijerland. De voetbalfusie maakt ook de weg vrij voor grote woningbouwplannen in Piershil. FC Korendijk. Een nieuwe club. Een nieuw begin. Geen sentiment. „Eigenlijk is het heel eenvoudig", zegt Hans Broersen, voorzitter van NBSVV. „Wil je een nieuwe club opbouwen in een gebied, dan moet je als een helikopter over dat gebied kijken. Dat hebben we met zijn drieën gedaan en toen bleek dat een nieuw complex aan de Buitenom bij Nieuw-Beijerland de beste optie is voor Korendijk. De emotie die er binnen een vereniging soms is, hebben we uitgeschakeld."

Bereikbaarheid
Bij het besluit is gekeken naar onder meer de bereikbaarheid van het nog te bouwen sportcomplex en de mogelijke geluids- en lichtoverlast. Het terrein aan de westzijde van het Buitenom tussen de kruisingen met de Dorpsweg voldoet aan die eisen. Een voetbalfusie is noodzaak, zegt Broersen. „Voor NBSVV valt het nog mee, maar Piershil heeft het zwaar en ook Goudswaardse Boys heeft het lastig. Een nieuwe club is het beste voor de leden en dus het beste voor de inwoners van Korendijk. We moeten nu de koe bij de hooms vatten." Wel moeten de leden van de drie verenigingen nog instemmen met het voorstel. Gaan zij deze maand akkoord, dan voert de gemeente een haalbaarheidsonderzoek uit, moeten de provincie en het waterschap hun goedkeuring geven en wordt gekeken of de grond kan worden aangekocht.

Swaneblake
Wethouder Paul Boogaard weet ook dat er nog veel moet gebeuren wil de bal over een aantal jaar rollen langs de Buitenom. Maartoch denkt hij al een stap vooruit. Onlangs werd hij benaderd door een projectontwikkelaar die onder meer woningen wil bouwen op de huidige voetbalvelden in Piershil. Boogaard ziet kansen om plan Swaneblake, waarin werd gesproken overvakantie- en zorgwoningen en een doorsteek van de haven in Piershil, af te stoffen. „Deze projectontwikkelaar wilde al heel lang iets doen op die plaats, maar dat kon niet omdat de voetbalvereniging daar is gevestigd. Als die weggaat, is er veel mogelijk", zegt hij. „Dan kunnen we misschien meteen uienhandel Mosselman verplaatsen en de haven openmaken om de zoetwatervoorziening richting Rotterdam op orde te maken."

Bron: AD 28-9

Let op: op het kaartje dat bij het artikel is geplaatst, is de locatie niet juist aangegeven.

AddThis Social Bookmark Button