NBSVV pakt verdienstelijk punt bij RHS

Afdrukken
PDF

Aan de uitwedstrijd bij Rijnmond Hoogvliet Sport heeft NBSVV een punt overgehouden. Lange tijd stonden de Nieuw-Beijerlanders met 0-1 voor, maar in de slotfase zette een door RHS benutte penalty een streep door de overwinning. Gezien het spelbeeld van het laatste halfuur, waarin NBSVV met 10 man speelde, werd het punt toch gekoesterd.

NBSVV begon heel anders aan de wedstrijd dan een week eerder. Hoewel de ploeg uit Hoogvliet vooraf sterker werd geacht, gaven de Nieuw-Beijerlanders goed partij. Er waren kleine kansjes voor beide partijen, maar de verdedigingen gaven geen krimp. Na een klein kwartier de eerste grote kans voor RHS, maar het schot werd gekeerd. Uit de tegenaanval volgde direct een kans voor NBSVV. Met name de watervlugge linksvoor van RHS was een plaag voor rechtsback Stefan Hokke en het centrale duo Max Broersen en Stefan van Alphen, maar ze hielden door goede ingrepen knap stand. Rond het halfuur de grootste kans voor RHS in de eerste helft. Een geplaatst schot schampte de onderkant van de lat en de rebound werd met een katachtige reflex door doelman Van der Erve gestopt. Aan de andere kant was NBSVV vooral gevaarlijk uit de vrije trappen van Sjoerd Bestebreur. In de veertigste minuut viel de 0-1: op een hard schot van William Benard kreeg de keeper geen vat. Vlak voor rust nog een kans voor NBSVV. De bal belandde na een mooie actie van Marnik Briegoos via Gerrit Fix bij William Benard, maar diens inzet zeilde over het doel.

Het eerste kwartier na rust een aandringend Rijnmond Hoogvliet Sport. Toch was de grootste kans in deze fase voor NBSVV. Na een mooie aanvalsopzet gaf Marnik Briegoos strak voor op Pieter Vogelaar, maar die schoot vrij voor de keeper tegen de doelman aan. De snelle nummer 11 van RHS verhuisde naar rechtsvoor, maar daar trof hij de eveneens rappe Patrick Ridderhof als tegenstander. Een goede verhuizing voor NBSVV, wat daarom al vrij snel ongedaan werd gemaakt door RHS. Vanaf de 60e minuut werd het een andere wedstrijd, toen de scherp spelende Pieter Vogelaar zijn tweede gele kaart kreeg en het veld moest verlaten. Vanaf dat moment speelde NBSVV met één spits en werd het zaak de boel achterin dicht te houden. Keeper Lars van der Erve onderstreepte zijn goede vorm met een paar uitstekende reddingen. RHS trachtte het overtal te benutten met een extra beul van een spits. Trainer Dennis van Gils van NBSVV bracht Hansjan van Genderen voor Robin Verhoeven, die wat last had van een kwetsuur, en even later ook Jannick Groen en Thom Makkenze om met frisse spelers de wedstrijd uit te spelen. Tien minuten voor tijd dook een spits van RHS alleen op voor Van der Erve, maar opnieuw was de laatste de winnaar. In de 86e minuut kreeg RHS een cadeautje van de overigens goed leidende scheidsrechter, toen een speler tegen Max Broersen aan ging hangen en zich vervolgens liet vallen en zo een strafschop versierde. De goed genomen penalty was de enige bal waar de Nieuw-Beijerlandse doelman geen antwoord op had deze middag: 1-1. Uiteraard drong RHS nog verder aan, maar na 8 minuten blessuretijd hielden beide ploegen een punt over aan deze wedstrijd.

AddThis Social Bookmark Button