AD: 'Tactiekentwist onbeslist'

Afdrukken
PDF

adSportpark De Beijerse Polder was zaterdag het toneel van de streekderby Zinkwegse Boys tegen NBSVV. Een strijd die pas in de tweede helft loskwam. Na afloop werden de punten eerlijk verdeeld: 1-1 (0-0).

NBSVV-trainer Dennis van Gils was tevreden met het 1-1 gelijkspel: „We hebben er hard voor gevochten. Het was geen mooi voetbal, maar dat weet je van tevoren als je hier naartoe komt. Het is een derby, dat leeft toch wat meer", aldus de trainer. De speelwijze van NBSVV is anders dan ze bij de club in het verleden gewend waren. „Vanuit Nieuw-Beijerland-perspectief willen we altijd voetballen, lekker meedoen en in de wei staan om een potje te gaan spelen. Maar in deze zware competitie wordt er wat anders van ons verwacht. Als je concreet gaat kijken, zijn er denk ik een stuk of acht ploegen die boven ons zullen eindigen. Dan moet je het met de onderste zes ploegen gaan uitvechten. Daar hoort strijd bij. We hebben de boel omgegooid, door iets minder te gaan voetballen en meer strijd te leveren. Dit zal voor de komende periode wel ons speltype worden." Het is volgens Van Gils 'tegen zijn principes in'. „Ik wil voetballen, maar we zullen de mouwen moeten opstropen. Het resultaat telt en dan hoeft het spel niet mooi te zijn. Voor wie zou je dat ook doen? Voor de supporters of het bestuur? Diezelfde mensen staan er ook als je het niet goed hebt gedaan."

Collega Mark Smeding wil juist wél voetballen: „Ik vind dat wij het betere van het spel hadden. Het enige wat zij doen, is vanuit de omschakeling de lange bal hanteren en dan proberen mensen te lanceren. Dan kan de bal een keer goed vallen. Dat weet je. Ik heb tegen mijn jongens gezegd dat we er doorheen moeten proberen te spelen. Als zij met tien man op eigen helft spelen, moeten wij blijven voetballen . Dat hebben we aardig gedaan. Dat ze voor deze speelwijze kiezen, dat is aan hen. Wij kiezen ergens anders voor, zeker tegen een ploeg als NBSVV. Jammer dat zich dat niet uitbetaald." Het was voor Zinkwegse Boys overigens het eerste punt na drie wedstrijden. „We hebben twee nederlagen gehad. Dan snak je als ploeg naar een resultaat. We hadden misschien meer kunnen pakken, maar we hebben een prima pot voetbal laten zien en daar moeten we verder mee. Dat geeft mij wel vertrouwen voor de volgende wedstrijd."

Bron: AD 9-10

AddThis Social Bookmark Button