Wedstrijd met twee gezichten levert NBSVV geen punten op

Afdrukken
PDF

Na een wedstrijd met een slechte eerste en een goede tweede helft heeft NBSVV de punten in de vijfde speelronde aan tegenstander en directe concurrent Pernis moeten laten. Na een 0-2 ruststand had NBSVV in de tweede helft veel kansen en verdiende een gelijkspel of meer, maar verder dan 1-2 kwam de ploeg helaas niet. Zodoende wacht ze nog steeds op de eerste winstpartij in deze competitie.

Met een aanvallende opstelling begon NBSVV aan de wedstrijd. Dat leverde niet het gewenste resultaat op, want de Nieuw-Beijerlanders werden vrijwel direct onder druk gezet. In de 11e minuut moest doelman Van der Erve al vissen toen na een vloeiende aanval van Pernis hun spits ongehinderd de 0-1 kon binnen schieten. De volgende 20 minuten werd NBSVV overlopen. Dat resulteerde na een half uur in de 0-2, toen balverlies in de laatste linie resoluut werd afgestraft door Pernis. Inmiddels was Gerrit Fix geblesseerd het veld uit gegaan en vervangen door Thom Makkenze. Gelijkertijd werd het elftal door trainer Van Gils omgezet. Daarna begon de SECOA-formatie zich langzaam te herpakken. De grootste kans was in deze fase voor William Benard, die op een scherpe voorzet van Kevin de Faria een tiental centimeters te kort kwam om de bal richting te kunnen geven. In de extra tijd van de eerste helft moest Lars van der Erve opnieuw handelend optreden bij een kans voor de Pernisser voetballers.

In de rust werd eerst Sjoerd Bestebreur ingebracht en niet veel later maakte Marnik Briegoos zijn opwachting. Hoewel aan het begin van de tweede helft de eindpass nog niet altijd even goed was, werd duidelijk dat NBSVV uit een heel ander vaatje tapte. Na eerst nog een speldenprikje van Pernis regen de kansen van de Nieuw-Beijerlanders zich aaneen. In de 59e minuut werd een kopbal uit een corner nipt gepakt, twee minuten schoot Sjoerd Bestebreur over uit een voorzet van Marnik Briegoos. Weer een minuut later stond diezelfde Briegoos aan de basis van de 1-2: na zijn goede actie en dito voorzet werd de bal door Robin Verhoeven hard tegen de touwen gejaagd. De bank van Pernis werd er onrustig van, zodanig zelfs dat de verzorger de rode kaart kreeg gepresenteerd wegens schoppen naar een NBSVV-er.

Pas na een half uur de eerste grote kans voor Pernis in de tweede helft, maar op miraculeuze wijze werd de bal buiten het Nieuw-Beijerlandse doel gehouden. NBSVV pakte de draad weer op en ging verder waar het gebleven was: het creëren van meer kansen. Op een kopbal van Pieter Vogelaar uit een corner wist de keeper van Pernis ternauwernood redding te brengen. Na een nieuwe corner viel de bal voor de voeten van Stefan van Alphen, maar zijn harde schot belandde eveneens in de handen van de doelman. Voor Pernis was er vijf minuten voor tijd uit een spaarzame counter nog een bal op de bovenkant van de kruising. Daarna kreeg NBSVV nog twee kansen op een gelijkspel: in de 88e minuut schoot Thom Makkenze over uit een afgeslagen corner en een minuut later caramboleerde de bal in het drukke strafschopgebied van Pernis net naast het doel.

Voordat de scheidsrechter afblies deed hij de naam 'blessuretijd' eer aan door zelf ook even te gaan liggen voor een liesbehandeling. De wonderspray van verzorgster Lauren Bax deed wat het moest doen en inspireerde een Pernisser bijna er naast te gaan liggen, maar hij bedacht zich. De inmiddels kreupel lopende leidsman liet niet lang meer doorspelen. Door het eigen verlies en de winst van concurrent Zinkwegse Boys bij Rockanje zakt NBSVV naar de voorlaatste plaats in de derde klasse D.

AddThis Social Bookmark Button