Puntendeling bij 's-Gravendeel tegen NBSVV

Afdrukken
PDF

De derde uitwedstrijd van NBSVV in de competitie eindigde, net als de eerdere twee, in een 1-1 gelijkspel. Gedurende 75 minuten stond er een 0-1 voorsprong voor NBSVV op het bord, maar 10 minuten voor tijd scoorde 's-Gravendeel de gelijkmaker. Een terechte eindstand, maar beide verenigingen schoten er weinig mee op.

Een flitsend begin van NBSVV resulteerde in een vroege voorsprong. Al in de derde minuut passte Thom Makkenze de bal in de loop van Kevin de Faria, die beheerst in de lange hoek binnenschoot: 0-1. 's-Gravendeel was in de hele eerste helft niet bij machte om het NBSVV echt moeilijk te maken. Verder dan een paar halve kansen kwam de thuisploeg niet. Vaak liepen hun aanvallers buitenspel en als ze al gevaarlijk werden dan heerste keeper Van der Erve in het doelgebied. Aan de andere kant verraste Robin Verhoeven bijna de invaller-doelman van 's-Gravendeel met een verre trap en schoot Kevin de Faria nog op de keeper. Meer kansen konden in de eerste helft niet worden genoteerd. De coach van de Seuters wond zich zichtbaar en hoorbaar op, wat uitmondde in maar liefst drie wissels tegelijk aan 's-Gravendeelse kant in de rust.

Hoewel 's-Gravendeel dreigender uit de kleedkamer kwam, waren de grootste kansen eerst nog voor de gasten. In de 52e minuut vond Robin Verhoeven na een mooie actie de keeper op zijn weg en een minuut later werd een knap schot van Rob Sneep uit de kruising getikt. Daarna werd 's-Gravendeel steeds gevaarlijker en betrok het compact spelende NBSVV meer en meer de verdedigende stellingen. Zo kwamen er wat meer mogelijkheden voor de thuisclub. De handige rechtsbuiten werd door Patrick Ridderhof echter goed onder controle gehouden, waardoor er weinig uitgespeelde kansen waren te noteren. Toch viel bijna de gelijkmaker toen een van richting veranderd schot in de 65e minuut buiten bereik van Lars van der Erve op de paal belandde. Vijf minuten later verdween een kopbal uit een corner net over zijn doel. De laatste 20 minuten moest NBSVV met 10 man verder: de scheidsrechter meende een schoppende beweging van Stefan Hokke te zien en toonde hem rood. Terwijl de druk van 's Gravendeel groter werd, was de beste kans weer voor NBSVV. William Benard kapte zijn directe man uit en haalde uit, maar zijn schot werd door de prima spelende 's-Gravendeelse doelman nipt met de punt van zijn schoen tot corner verwerkt. In de 80e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Na een afgeslagen bal wist Danilo Alkema in de rebound de 1-1 tegen de touwen schieten. Nadien kregen beide ploegen nog kleine kansjes, maar gescoord werd er niet meer. De jonge Jesse Colijn maakte in de slotfase zijn competitiedebuut voor NBSVV.

AddThis Social Bookmark Button