AD: ''s-Gravendeel nog genoeg te sleutelen, NBSVV grijpt punt'

Afdrukken
PDF

adDoor een vroege treffer op de Trekdam, hoopte NBSVV lange tijd op meer. Uiteindelijk kon de thuisploeg op gelijke hoogte komen en werden de punten, na een matige vertoning van beide kanten, verdeeld: 1-1.

De tactiek van NBSVV, om snel te scoren bij's-Gravendeel, pakte goed uit, zag de trainer van de Nieuw-Beijerlanders, Dennis van Gils. „We komen vroeg op 0-1 tegen een goede ploeg. Dan geven we het op het eind onnodig weg." Aanvoerder Patrick Ridderhof sloot zich daarbij aan: „Er had meer in kunnen zitten. We hadden zeker niet het beste van het spel, dat hadden zij. 's-Gravendeel heeft een goede ploeg, ze combineren goed. Maar tot heel veel kansen zijn ze eigenlijk niet gekomen. De beste kansen hebben wij gehad. Als we het iets gelukkiger uitspelen, hadden we het potje uit kunnen halen. Maar vooraf teken je ervoor en uiteindelijk kan ik er wel mee leven."

Rood
Dat NBSVV het niet beter uit kon spelen, kwam doordat twintig minuten voor tijd Stefan Hokke wegens natrappen met rood van het veld werd gestuurd. „Het is niet slim wat er gebeurde, maar dat weet hij zelf ook wel", aldus Ridderhof. De aanvoerder van de thuisploeg, Luc Rozendaal, was minder tevreden: „Als je tachtig minuten lang achter staat en dan alsnog gelijkspeelt, kun je zeggen dat je blij moet zijn met een punt. Maar dat zijn we niet. We hadden verwacht deze wedstrijd te kunnen winnen en dat bleek helaas lastig." Door de vroege achterstand liep de thuisploeg achter de feiten aan. „Het is niet de eerste keer dat ons dit overkomt. Je weet datje erdoorheen moet gaan combineren en dat bleek heel lastig. We kregen het niet voor elkaar, zeker niet de eerste helft. In de tweede helft, nadat zij met tien man kwamen te staan, lukte het beter." Ook een week eerder had 's-Gravendeel het lastig. Rozendaal: „We spelen niet slecht, maar niet goed genoeg voor de overwinningen. Daar moeten we aan sleutelen. Ook met wat we doen aan de bal. We hebben de spelers ervoor en het zal tijd nodig hebben om uit deze fase te komen. Het houdt ons wel bezig en de trainer pakt dat aan. We moeten de lijn omhoog in gaan zetten en dat vraagt een betere afstemming op elkaar. Dit soort wedstrijden moeten we gewoon winnen, als je iets wilt bereiken. Anders wordt het weer een seizoen in de middenmoot, wat we absoluut niet willen."

Bron: AD 30-10

AddThis Social Bookmark Button