Riet Broersen: ’De hele zolder hangt vol met kleren van het 1e’

Afdrukken
PDF

riet broersenDeze week hebben wij gesproken met een vrijwilliger van N.B.S.V.V. en deze lange afkorting staat voor: Nieuw Beijerlandse Sport en Voetbalvereniging Voorwaarts. Riet Broersen verricht al een lange tijd onbetaald werk voor de club en dit doet ze met veel liefde.

Riet Broersen
Riet is vrijwilliger geworden om de voetbal vooruit te helpen door haar steentje bij te dragen. Ze is nu al meer dan 10 jaar vrijwilliger en zo lang ze gezond blijft en ook in staat blijft om werk te verrichten voor de club zal ze niet stoppen. Haar kleinzonen spelen ook bij de club en vooral daarom vindt ze het leuk om te doen. Ze werkt graag in haar tuin en heeft 2 lieve poezen die ze graag verzorgt.

Taken
Riet heeft bardiensten gedraaid, maar daar is ze mee gestopt doordat het anders te veel voor haar werd. Ze vindt het niet veel of zwaar werk, maar het is wel vies doordat ze kleren wast waarmee is gevoetbald. ''Op de zaterdag krijg ik vuile kleren binnen die ik allemaal eerst moet sorteren, uitschudden, wassen, ophangen en dan weer opvouwen.'' Hier is ze heel het weekend mee bezig want op zaterdag krijgt ze de spullen binnen en dan draait de wasmachine tot en met zondag door. Als het 1e thuis speelt gaat Riet langs om te kijken want ze is niet meer zo jong dat ze ook elke keer naar de uitwedstrijden kan gaan. Daarnaast helpt ze bij de jeu de boules en springt ze bij wanneer nodig is. Een echte vrouw met hart voor de club.

Mening
Ook Riet vindt dat er meer mensen zouden moeten zijn die vrijwilligers werk willen verrichten.''Alle verenigingen kampen met een tekort aan vrijwilligers.'' Ze denkt dat dit komt doordat de meeste mensen werken en hierdoor geen tijd meer hebben omdat ze ook rust willen.''Tegenwoordig werken de meeste vrouwen, maar in mijn tijd was dat niet zo en waren ze thuis, dus als ze nu vrij hebben van werk moeten ze zich ook bezig houden met het huishouden.'' Ze denkt wel dat ze gewaardeerd wordt als vrijwilliger want als de kleren niet schoon zijn kunnen ze niet natuurlijk niet voetballen.

Bron: www.voetbaljournaal.com

AddThis Social Bookmark Button