Geflatteerd verlies NBSVV bij Botlek

Afdrukken
PDF

Tegen een nauwelijks beter Botlek heeft NBSVV een forse nederlaag moeten slikken. De drie tegendoelpunten voor rust waren onnodig of onterecht. Na rust kon dat niet meer worden rechtgezet, met een 5-1 nederlaag als gevolg.

De eerste twintig minuten was de wedstrijd in evenwicht en gebeurde er voor beide doelen weinig. De eerste grote kans was voor NBSVV. Sjoerd Bestebreur mikte in de 21e minuut net naast het doel na een goede actie. Een minuut na deze kans werd een duur foutje achterin bij NBSVV direct door Botlek afgestraft, feitelijk de eerste dreiging van de thuisploeg. Vijf minuten later volgde een dubbele tegenslag. Max Broersen haakte, na een gewonnen verdedigende actie, in het harde kunstveld en stortte ter aarde. Zijn tegenstander had het speeltuig voor het oprapen, speelde een ruim buitenspel staande ploeggenoot aan en die schoot binnen. Het vlagsignaal werd door de scheidsrechter genegeerd, waardoor na enige verwarring toch de 2-0 op het bord verscheen. Intussen analyseerde verzorgster Lauren Baks dat de ongelukkige Max Broersen waarschijnlijk zijn kruisbanden had afgescheurd. Hij moest per brancard van het veld. Joey Verbaas verving hem en maakte daarmee zijn debuut in de hoofdmacht van NBSVV. Toen het in de 41e minuut 3-0 werd, doordat de bal tussen keeper en verdediger van NBSVV in bleef hangen en Botlek wist te profiteren, was het voor het team van trainer Van Gils reeds bij rust een verloren wedstrijd.

Direct na de thee waren er eerst twee kansen voor Botlek, maar daarna kwam NBSVV steeds vaker voor het doel van de tegenstander. Tussen de 50e en 60e minuut noteerden we vier kansen. Patrick Ridderhof schoot naast na een lange rush, een schot van Thom Makkenze werd uit de rechterhoek getikt, Gerrit Fix schoot van dichtbij tegen de keeper aan en ook Guus Smulders wist een kans niet te verzilveren. Door het meer aanvallende spel was er achterin wel wat meer ruimte. Een uitbraak van Botlek in de 69e minuut betekende de 4-0. Het is een compliment waard dat de Secoa-formatie, onder aanvoering van de gedreven middenvelders Thom Makkenze en Gerrit Fix, bleef zoeken naar een doelpunt. Die kwam er in de 77e minuut, toen William Benard de eer redde door de 4-1 aan te laten tekenen. Daarna waren er opnieuw kansen voor NBSVV, alvorens in de laatste minuut van de wedstrijd door Botlek de 5-1 werd gescoord. Een terechte, maar wel geflatteerde nederlaag voor de Nieuw-Beijerlanders, die daardoor op de laatste plaats in de 3e klasse D blijven staan.

AddThis Social Bookmark Button