Dennis van Gils: 'Vertrouwen in ommekeer'

Afdrukken
PDF

dennis adVolgens de laatste plek op de ranglijst en de acht duels zonder zege, komt NBSVV tekort voor de derde klasse. Voor Dennis van Gils is de stand een valse getuige van de werkelijkheid.

Nadruppelend van de inhoud van de waterzak die Stefan Wessels over hem leeg had gekieperd, kon Van Gils in juni eindelijk de komst van meerdere nieuwe spelers bekendmaken. Zijn ploeg had zich zojuist in Stellendam overtuigend gehandhaafd in de derde klasse en dat betekende, naast feestvreugde, ook duidelijkheid in de samenstelling van de selectie voor dit seizoen. Na de eerder al bekende komst van Thom Makkenze en Joey Verbaas, kon NBSVV nu ook rekenen op de diensten van Kevin de Faria, Francisco Maas en William Benard. Elsio de Oliveira, die aanvankelijk zijn jawoord aan de Nieuw-Beijerlanders had gegeven, zegde later alsnog af en koos voor GOZ. Kijkend naar de resultaten staat NBSVV er ondanks die versterkingen nu slechter voor dan een jaar geleden. „Voor het elftal dat we hebben en de kwaliteiten die we hebben, vind ik dat we meer punten moeten hebben dan we tot nu toe hebben gehaald", zegt Van Gils. In zijn tweede seizoen als hoofdcoach bij de club waar hij ook speelde, hoopte hij dat zijn team qua ontwikkeling verder was. „We hebben weinig lering getrokken uit vorig seizoen. Daar loop je nu tegenaan." „Maar ik moet ook zeggen dat we echt veel last hebben van langdurige blessures", gaat hij verder, „waarvan er zaterdag ook wéér één bij is gekomen. Max Broersen heeft hoogstwaarschijnlijk zijn kruisbanden gescheurd " Tegelijk moet NBSVV opboksen tegen zwaardere tegenstanders dan afgelopen seizoen. „Ik denk dat het een moeilijkere competitie is dan vorig jaar. FC Binnenmaas en NSVV, die uit de tweede klasse komen, zijn toch goede ploegen. En DRL heeft zich vanuit de vierde klasse goed ingekocht. Daar zijn we door gepresteerd en daarna is het kwartje gevallen. Hopelijk nu weer." weggespeeld. Zij hebben gewoon een goede ploeg. Wij moeten het, in de strijd om lijfsbehoud, gewoon met Zinkwegse Boys en Rockanje uitzoeken. En misschien dat daar nog één of twee ploegen bij aanhaken."

Leiders
In tegengestelde richting van de nieuwe spelers, zag hij Brent de Haan, Marcel Hoogervorst, Jaap Wessels, Valentijn Wessels, Patrick Visser en Ivo van Alphen vetrekken of lager gaan voetballen. „Jaap Wessels is een verdediger die in het verleden toch best veel belangrijke doelpunten heeft gemaakt. Die mis je nu wel. En ook een Marcel Hoogervorst, die weet hoe het is om tegen degradatie te voetballen. Vorig seizoen was hij soms best belangrijk op de trainingen, door dan duidelijk te maken waar we voor strijden." Het huidige team ontbeert dergelijke leidersfiguren. „We hebben echt een leuk elftal, maar hebben nog geen echte leider in het team. Iemand die tijdens de wedstrijd even de lijnen uitzet, dat missen we denk ik wel. Bij tegenstanders zie je dat er daar wél één, twee of drie van rondlopen." De tegenvallende resultaten noopten Van Gils tot een realistischere speelwijze. „We hebben besloten om even de rust in het elftal te creëren, door het achterin goed neer te zetten. Eerst zorgen dat we verdedigend goed staan en van daaruit kunnen we zelfvertrouwen kweken naar voren. Ik denk dat dat een heel logisch gevolg is en dat iedere trainer zo aan de slag gaat. Als team hebben we daar een ei over gelegd en waren we het er met elkaar over eens." Van onrust in de selectie door de veranderde speelwijze of de resultaten, is volgens hem dan ook geen sprake. „Ik kan je één ding vertellen: het rommelt niet. Alleen moeten we het tij keren door heel hard te werken en door alle fouten die we met z'n allen maken, niet meer te laten gebeuren. En ik heb er alle vertrouwen in dat wij het om gaan keren. Dat hebben we vorig jaar ook gedaan. Toen hebben we voor de winterstop ook heel slecht gepresteerd en daarna is het kwartje gevallen. Hopelijk nu weer"

'Intentie langer samen te werken'

Hoewel in het amateurvoetbal de transfermolen op gang begint te komen, heerst op sportpark De Kreek op dat gebied de rust. „Voorlopig bevalt het van beide kanten heel goed", zegt trainer Dennis van Gils over de samenwerking tussen hem en NBSVV. „Ik heb het naar mijn zin en werk met een fantastische groep. Ook onderling gaat het hartstikke goed. Het enige waar het aan ontbeert zijn resultaten. Het bestuur is realistisch. Daar ben ik blij mee. Bij NBSW weten we gelukkig heel goed wat we aan elkaar hebben. We hebben de intentie om langer met elkaar door te gaan."

Bron: AD 23-11

AddThis Social Bookmark Button