NBSVV tegen FC Binnenmaas opnieuw met lege handen

Afdrukken
PDF

In de derby tegen FC Binnenmaas deed NBSVV meeste tijd niet onder voor de ploeg uit Maasdam. Alleen het eerste kwartier na rust was FC Binnenmaas de bovenliggende partij. In dat kwartier wisten de bezoekers wel twee maal te scoren, waardoor NBSVV opnieuw met lege handen stond.

NBSVV kwam fel en geconcentreerd uit de startblokken en zette FC Binnenmaas aanvankelijk vast op eigen helft. Dat resulteerde in de 5e minuut in een kans voor Pieter Vogelaar, maar zijn schot werd door keeper Joey de Jong weggebokst. Ondanks het degelijke spel wisten de Nieuw-Beijerlanders weinig kansen te creëren. Pas in de 20e minuut was er weer dreiging: een schot van Thom Makkenze werd geblokt. Rond het halve uur was er een kans voor Marnik Briegoos. Pas daarna kwam FC Binnenmaas voor het eerst in de buurt van het doel van NBSVV. Mogelijk gevaar werd echter door doelman Lars van der Erve in de kiem gesmoord. Aan de andere kant schoot William Benard uit een moeilijke hoek voorlangs en liep een doorbraak van Robin Verhoeven vast in het strafschopgebied. FC Binnenmaas kon daarna nog eenmaal afdrukken, maar wist ook niet te scoren. 0-0 bij rust derhalve.

Het druk zetten op het zware veld had de Secoa-formatie wel veel kracht gekost. Na de pauze duurde het even voordat NBSVV hersteld was en kon FC Binnenmaas druk zetten op de Nieuw-Beijerlandse defensie. Dat resulteerde in doelpunten in de 54e en 58e minuut. De rebound van een gestopt schot van Danny Maijers viel voor de voeten van Leon van der Stel, die wel raad wist met dit buitenkansje: 0-1. Vier minuten later zette Michael Mathilda scherp voor en tot ieders verrassing rolde de bal langs doelman Van der Erve in het doel. Daarna was het tot vijf minuten voor tijd toch weer NBSVV wat de beste mogelijkheden kreeg om wat terug te doen. Het dichtst bij een doelpunt was Sjoerd Bestebreur: zijn inzet belandde op de paal. Schoten van William Benard en Rob Sneep troffen evenmin doel. Daardoor zakte langzaamaan de moed in de schoenen bij de mannen van trainer Dennis van Gils en kreeg FC Binnenmaas in de laatste vijf minuten nog twee riante kansen om de score op te voeren. Doelpunten vielen er echter niet meer, waardoor de 0-2 op het bord bleef staan.

AddThis Social Bookmark Button