AD: 'Hopen op betere tijden'

Afdrukken
PDF

adZonder zelf groots te spelen heeft FC Binnenmaas een 0-2 zege behaald tegen hekkensluiter NBSVV. Het team van Fop Gouman behoudt zo de vierde plek. De ploeg van Dennis van Gils wacht nog steeds op de eerste zege.

Op een zeer zwaar te bespelen veld zijn de Nieuw-Beijerlanders tegen de zesde nederlaag van het seizoen aangelopen. Tot aan minuut 53 kon de thuisploeg de nummer vier aardig bijhouden. Sterker: de thuisploeg was het eerste halfuur de bovenliggende partij. Echter met slechts één spits (William Benard) kwamen de blauwwitten niet tot grote kansen. Ook de Maasdammers kwamen niet verder dan enkele speldenprikjes, die NBSVV- doelman Lars van de Erve niet konden verontrusten. Dezelfde Van de Erve was het die Binnenmaas ongewild in het zadel hielp. Een schot van routinier Danny Maijers wist hij onvoldoende te keren, waarna Leon van der Stel zijn ploeg op voorsprong wist te zetten. Vier minuten later schoot Michael Mathilda vanuit een bijna onmogelijke hoek de beslissende treffer in het NBSVV doel. Via een schot op de paal van Sjoerd Bestebreur kwam NBSVV nog dicht bij de aansluiting.

Binnenmaas-trainer Fop Gouman noemt de resultaten van zijn ploeg te wisselvallig. „Ook vanmiddag hebben we het weer niet goed gedaan. Ik was dan ook zeker niet tevreden over het spel van mijn ploeg in deel één. Dat heb ik ze in de rust ook wel duidelijk gemaakt. We waren veel te bleu en verloren zelfs tweede ballen. Met alle respect, maar dat mag tegen de hekkensluiter niet gebeuren." De Nieuw-Beijerlanders hebben tot nu toe veel meer regelmaat in de resultaten, maar dan in negatieve zin. Tot nu toe wist NBSVV, dat zich vorig seizoen via de nacompetitie wist te redden, slechts drie punten bij elkaar te sprokkelen. Van Gils: „Als ik eerlijk ben, dan zouden we met een volledige selectie ook al alle zeilen moeten bijzetten om ons zorgeloos in deze sterke afdeling te kunnen handhaven. Nu echter moet ik negen spelers missen vanwege blessures, dus is het nog stukken lastiger."

Bron: AD 27-11

AddThis Social Bookmark Button