NBSVV gelijk bij IJVV de Zwervers

Afdrukken
PDF

Na een steenkoude eerste helft en een hartverwarmende tweede helft stond er een 1-1 eindstand op het bord bij YVV De Zwervers tegen NBSVV. Zeven minuten na rust viel de 1-0, waarna er zich een aantrekkelijke wedstrijd ontspon. Vlak voor tijd scoorde Robin Verhoeven de dik verdiende gelijkmaker.

De wedstrijd in IJsselmonde wilde lange tijd maar niet op gang komen. Na ruim een half uur was er nog geen enkele kans gecreëerd. Er was een fout van de warrig leidende scheidsrechter voor nodig om het eerste gevaar te doen ontstaan. Een overtreding op linksback Patrick Ridderhof werd niet bestraft, waardoor De Zwervers vrij kon opstomen naar het doelgebied van NBSVV. Op de rand daarvan werd een overtreding van NBSVV wél bestraft met een vrije trap, die net naast werd geschoten. Daarna volgde de eerste kans van NBSVV, Patrick Ridderhof schoot echter tegen de keeper aan. Na een fout op het middenveld kreeg eerst de thuisploeg haar tweede kans, waarna NBSVV op slag van rust nog twee grote kansen kreeg. Een vrije trap van Sjoerd Bestebreur belandde bij Marnik Briegoos, maar zijn schot werd tot corner verwerkt. Uit die hoekschop kopte Joey Verbaas de bal in handen van de keeper. De 0-0 ruststand was een juiste afspiegeling van de eerste helft.

Zeven minuten na rust scoorde De Zwevers indirect uit een vrije trap. De lange Sander Gorter torende boven de Nieuw-Beijerlandse verdediging uit en kopte binnen. Door de goal werd de wedstrijd opengebroken en werd het spel veel aardiger om te zien. NBSVV drong steeds meer aan, maar schoten van onder andere Pieter Vogelaar en Robin Verhoeven troffen geen doel. Met nog een kwartier op de klok trok de scheidsrechter binnen een minuut tweemaal rood. Marnik Briegoos werd op volle snelheid onderuit gelopen en de dader kreeg terecht geel. Deze had bij een eerdere vrij onschuldige overtreding ook al een gele kaart geïncasseerd en kon dus vertrekken. Daarna toonde de leidsman ook Pieter Vogelaar de rode kaart voor een schouderduw die als elleboogstoot werd geïnterpreteerd. Die was echter vóór de overtreding op Briegoos begaan. Het spel had toen direct onderbroken moeten worden. Eigenlijk zijn beide rode kaarten dus onterecht. De beide slachtoffers besloten er samen een biertje op te drinken.

Met 10 tegen 10 werd het laatste kwartier uitgespeeld. Bij vlagen heel aardig spel maakte de kou voor de toeschouwers draaglijk. NBSVV werd deze middag nadrukkelijk gesteund door de 12e man, wat de ploeg goed kon gebruiken. Helaas waren de schoten op doel vaak te wild, waardoor ze naast of over gingen. Uit een counter kreeg de Rotterdamse ploeg nog een dikke kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de afwerking faalde. De Nieuw-Beijerlandse aanvalsdrift van de tweede helft werd in de slotminuten beloond, toen Robin Verhoeven met een schot vanaf de zijkant de 1-1 wist te scoren. Daarmee was de eindstand bepaald. Met wat meer geluk had er meer in gezeten.

AddThis Social Bookmark Button