NBSVV kan niet stunten tegen NSVV

Afdrukken
PDF

Nummer laatst tegen nummer één: vooraf was op basis van de competitiestand en het aantal doelpunten voor en tegen een uitslag van 0-4 bij NBSVV-NSVV een logische voorspelling. Het vertoonde spel van de Numansdorpers gaf geen recht op een dergelijke grote uitslag, maar het was de verdienste van goudhaantje Jeroen Voshart dat deze stand toch werd bereikt. Hij scoorde alle doelpunten in deze derby.

De Nieuw-Beijerlandse ploeg liet vanaf de eerste minuut merken zich niet vooraf neer te leggen bij een nederlaag. Het nam in de openingsfase brutaal het initiatief en probeerde zo kansen af te dwingen. Voordat het gevaarlijk werd, zat er echter steeds een Numansdorps voetje tussen. Voor NSVV werd het eerste gevaarlijke schot in de 14e minuut door Lars van der Erve uit de hoek getikt. Zeven minuten later schampte een hoge bal de lat boven Van der Erve. Voor NBSVV kreeg Guus Smulders de grootste kans. Zijn schot werd tot corner verwerkt. De normaal zo productieve voorhoedespelers van NSVV kwamen er deze middag nauwelijks aan te pas. Ze werden door de verdedigers Stefan Hokke, Joey Verbaas, Rob Sneep en Patrick Ridderhof knap in toom gehouden. In de 42e minuut viel de 0-1 uit een aanval op randje buitenspel. Daar valt over te discussiëren, maar erger was dat Jeroen Voshart overduidelijk hands maakte bij het binnenwerken van de bal. De scheidsrechter was de enige in het veld die het niet zag, ook tot verbazing van de doelpuntenmaker. Een domper voor de thuisploeg vlak voor rust.

Na rust veranderde het beeld niet. NBSVV gaf NSVV goed partij. In het eerste kwartier waren er kleine kansjes voor beide ploegen. Een vrije trap van net buiten de 16 in de 61e minuut betekende de 0-2. Jeroen Voshart zag het gaatje en plaatste de bal beheerst over de grond in de hoek van het doel. Na deze dreun was NBSVV even niet bij de les, want slechts één minuut later tekende opnieuw Voshart voor de 0-3. Ondanks dat de wedstrijd was gespeeld bleef NBSVV zoeken naar een treffer. Bij één van die acties liet doelman Melvin Kruijthof de bal los en kreeg Stefan van Alphen een grote kans. Zijn inzet verdween echter naast het doel. Een kwartier voor tijd gebruikte trainer Dennis van Gils zijn laatste wissel door het inbrengen van Maarten Spaans, die daarmee zijn competitiedebuut maakte bij NBSVV1. Even later kregen William Benard en opnieuw Stephan van Alphen nog schietkansen, maar zij hadden het geluk niet aan hun zijde. Namens NSVV onderstreepte Jeroen Voshart zijn titel als man van de wedstrijd door in blessuretijd de eindstand op 0-4 te bepalen.

AddThis Social Bookmark Button