NBSVV onderuit bij Rozenburg

Afdrukken
PDF

Ook de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft NBSVV niet weten te winnen. In en tegen Rozenburg stonden de blauw-witten na een kansloze eerste helft al met 4-0 achter bij rust. In tweede helft speelde NBSVV met veel meer beleving en scoorde de ploeg driemaal. Eindstand 4-3. Weer nét niet helaas.

Na zeven minuten spelen stond er al een 2-0 achterstand op het bord. Beide doelpunten waren het gevolg van fouten van NBSVV die Rozenburg bijna achteloos kon afstraffen. Het voelde als een vroege knock-out. Ook het verdere van de eerste helft was NBSVV daardoor niet bij de les. In de 28e minuut werd de 3-0 vanaf de linkerkant binnengeschoten en vijf minuten later viel de 4-0. NBSVV faalde collectief, zo werd aan de kant geconstateerd. Aangezien iedereen deelde in de malaise mopperde coach Van Gils dat hij liefst elf spelers wilde wisselen.

Na rust een totaal ander beeld. Een snel doelpunt in de 49e minuut hielp daarbij. Een goede één-twee tussen Guus Smulders en Robin Verhoeven werd door de laatste doeltreffend afgerond: 4-1. Kort daarna schoot William Benard op aangeven van Marnik Briegoos een half metertje naast. NBSVV kreeg zo het gevoel dat het tóch mogelijk was en de ploeg ging met veel meer inzet spelen. In de 60e minuut werd dat beloond. William Benard schoot eerst tegen de keeper aan en legde de bal in de rebound panklaar voor Pieter Vogelaar, die de 4-2 tegen de touwen joeg. Tien minuten later veroverde Marnik Briegoos de bal. Na een korte snelle één-twee met Benard kon Briegoos doorbreken richting doel en hij rondde strak af. Zo stond het 4-3 met nog ruim 20 minuten te spelen. Alles was weer mogelijk. Uiteraard betekende deze stand nog veel strijd in de slotfase. Beide ploegen kregen nog één grote kans de score verder op te voeren. Namens NBSVV was Marnik Briegoos vijf minuten voor tijd het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot werd door de Rozenburgse keeper net overgetikt. In blessuretijd kreeg Rozenburg nog een penalty. De panenka-strafschop viel binnen, maar was te vroeg genomen. Door een nieuwe panenka liet doelman Van der Erve zich niet meer verrassen, zodat de eindstand op 4-3 bleef steken.

Net als in de wedstrijd tegen Pernis heeft een slecht begin van de wedstrijd de SECOA-formatie deze dag de das om gedaan. Natuurlijk komt NBSVV tegen een aantal ploegen in deze klasse wat kwaliteit tekort. Maar het heeft in de eerste seizoenshelft ook een aantal keren domweg pech gehad. Vanaf de eerste wedstrijd na de winterstop wordt het erop of eronder. Met wat meer lef en scherpte hoeft deze ploeg echt niet te degraderen.

AddThis Social Bookmark Button