NBSVV wint van Rockanje

Afdrukken
PDF

In de wedstrijd tussen de onderste twee ploegen in de derde klasse D heeft NBSVV thuis aan het langste eind getrokken. Tegen Rockanje stond er een ruststand van 1-0 op het bord, waarna beide ploegen in de tweede helft nog een keer scoorden: eindstand 2-1. Daardoor wisselden de ploegen van positie op de ranglijst en draagt Rockanje nu de rode lantaarn.

Ex-NBSVV trainer Hans de Heer staat dit seizoen aan het roer bij Rockanje en hij stelde meerdere oudere spelers op om zijn groep compleet te maken. De eerste fase van de wedstrijd had NBSVV het initiatief, wat al in de 7e minuut werd beloond. Gerrit Fix stuurde Kevin de Faria de diepte in en die lepelde de bal vanaf rechts over de keeper heen in het doel: 1-0. In de 11e minuut het eerste gevaar van Rockanje. Een geplaatst schot werd door NBSVV-doelman Lars van der Erve overgetikt. Na een nieuwe doelpoging van Rockanje twee minuten later, gevolgd door een schot op doel aan de andere kant, zakte het spelpeil weg en gebeurde er 20 minuten lang weinig. In de 33e minuut was Rockanje uit het niets dicht bij de gelijkmaker, toen keeper Van der Erve al was gepasseerd, maar de inzet van de oranjehemden rolde naast het doel. Enkele minuten voor rust belandde een goed opgezette aanval van NBSVV over meerdere schijven bij Kevin de Faria, maar zijn inzet verdween helaas naast het doel. Ruststand 1-0.

Tien minuten na rust was er eerst een kans voor Rockanje, maar het was NBSVV wat een minuutje later wist te scoren. Guus Smulders zette goed druk en veroverde de bal, speelde vervolgens Kevin de Faria aan, die op zijn beurt Sjoerd Bestebreur bediende. Diens schot viel via de handen van de keeper binnen en dat bezorgde de Nieuw-Beijerlanders een 2-0 voorsprong. Vijf minuten later had De Faria de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar hij miste. Zodoende bleef Rockanje in leven en wist in de 64e minuut uit een rommelige situatie voor het doel van NBSVV zelfs de 2-1 binnen te werken. Niet lang daarna werd NBSVV een penalty onthouden, toen Patrick Ridderhof binnen de beruchte lijnen werd gevloerd. Erbuiten fluit iedere scheidsrechter voor een dergelijke overtreding, maar erbinnen zijn arbiters regelmatig minder consequent. Het spel werd steeds rommeliger en daardoor werd het nog billenknijpen voor de blauw-witten gedurende de laatste 20 minuten, want Rockanje kon zowaar nog wat aandringen. Beide ploegen kregen nog een grote kans te scoren in de laatste minuten van de wedstrijd. Een inzet van Rockanje werd door Rob Sneep van de lijn gehaald. Namens NBSVV schoot Robin Verhoeven tenslotte nog hard over. NBSVV kon voor het eerst dit seizoen opgelucht 3 drie punten bijschrijven.

AddThis Social Bookmark Button