Heikoop (voorzitter SV Piershil): 'Inzetten op fusie met NBSVV voor komend seizoen'

Afdrukken
PDF

fusieHenk Heikoop is sinds kort voorzitter van SV Piershil. In de beginfase van het voorzitterschap zag hij Goudswaardse Boys afhaken bij een mogelijke fusie met Piershil en NBSVV.

Afgelopen zaterdag verloor Piershil van Hellevoetsluis. De matige stand op de ranglijst is voor Heikoop geen probleem. "We hebben gestreefd naar een fusie van drie verenigingen. De vraag is dan of het uitmaakt of dat in de tweede klasse is of niet. Maar helaas is dat misgelopen. Het is nou eenmaal zo," stelt Heikoop tegenover Hoeksche Waard Live sport, het door Frank Dijkman gepresenteerde sportprogramma op Radio Hoeksche Waard.

Heikoop zet nu in op een fusie met NBSVV. "Beide besturen zijn het eens dat we die kant opmoeten. Op twee complexen spelen en later proberen op een nieuw complex samen te gaan spelen. Het is de bedoeling dat we komend seizoen al als fusievereniging gaan acteren. Dat is de bedoeling. Om het half jaar op een ander complex. Met 7500 inwoners is eigenlijk maar plek voor één vereniging."

De leden moeten echter nog wel instemming met de fusie. "Met een kleine groep is al gesproken. De besturen willen wel die kant op. De leden moeten echter nog akkoord geven. Een deel van de leden van NBSVV stond nog niet te springen."

Een nieuwe trainer wordt er door Piershil nog niet aangesteld. "Er gaan een hoop selectiespelers weg. De spelers die met de trainer meekomen zullen vertrekken. Er wordt aan die jongens getrokken. Het scheelt maar zes leden qua senioren. De komende maanden hoop ik dat we tot één vereniging gaan komen en ook Goudswaard aan zal haken. Echter dan is er al weer een nieuwe gemeente."

Bron: www.voetbalrotterdam.nl

AddThis Social Bookmark Button