Winst voor bezoekers bij derby NBSVV - Zinkwegse Boys

Afdrukken
PDF

De derby tussen de buren uit Nieuw- en Oud-Beijerland op sportpark De Kreek kende een vrij matte eerste helft, een enerverende tweede helft en eindigde tumultueus. Na een 0-0 ruststand incasseerde NBSVV kort na de pauze een rode kaart. Tegen tien Nieuw-Beijerlanders wist Zinkwegse Boys vervolgens tweemaal te scoren. Het tweede doelpunt leverde echter zoveel discussie op dat de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd. Na een afkoelingsperiode werd de wedstrijd uitgespeeld, maar de 0-2 stand veranderde niet meer.

Het eerste speldenprikje werd in de tweede minuut uitgedeeld door Zinkwegse Boys, toen Kevin Brasser in het zijnet schoot. NBSVV wist het eerste kwartier soms wel aardig te combineren maar strandde op de rand van de 16 voordat het gevaarlijk werd. Achterin bij Zinkweg excelleerde Frank Stienstra met rust en overzicht. ZWB was op haar beurt tweemaal gevaarlijk uit corners. De 16e minuut was Stefan van Alphen namens NBSVV kansrijk, maar ZWB-keeper Martijn Krediet voorkwam een treffer. Voor ZWB mikte aanvoerder Ronald van Ruiven een vrije trap in de bovenhoek, waar NBSVV-keeper Lars van der Erve op had gerekend en de bal simpel klemde. Beide verenigingen kregen nog één grote kans de score te openen in de eerste helft. Voor de thuisploeg dook Marnik Briegoos op voor de Zinkweg-goal, maar doelman Krediet bokste zijn schot uit de kruising. Aan de andere kant werd Kevin Brasser vrij voor doelman Van der Erve gezet, maar Brassers inzet verdween ter nauwer nood naast het doel. Na een redelijk gelijkwaardige eerste helft zonder doelpunten werd er gerust.

Kort na rust kreeg NBSVV-er Pieter Vogelaar een tweede gele kaart wegens een overtreding op Davey van den Dool en kon dus vertrekken. Het betekende het keerpunt van de wedstrijd. Vanaf dat moment was Zinkwegse Boys de bovenliggende partij. Het ontbrak echter aan een goede eindpass, waardoor er nog geen echte kans te noteren was voor de bezoekers. Die was er wel voor de gevaarlijkste man van NBSVV, Marnik Briegoos, die vanaf de zijkant op de paal schoot. Eigenlijk de enige grote kans van de thuisploeg in de tweede helft. Met nog een half uur op de klok kwamen de Zinkweggers steeds dichter bij een doelpunt. Nadat eerst Martijn van Zuuren nog naast had geschoten en Sander van Hamburg over had gekopt, viel in de 67e minuut de 0-1. Na een goede combinatie tussen Martijn van Zuuren en Mees Lebbink rolde de bal voorlangs het doel van NBSVV en het was de ongelukkige Patrick Ridderhof die de bal in eigen doel gleed. NBSVV-trainer Dennis van Gils probeerde vervolgens door wat wissels de bakens te verzetten. Ruim tien minuten voor tijd werd de wedstrijd echter met een merkwaardig doelpunt beslist. Een scheidsrechtersbal aan de zijlijn op de helft van NBSVV werd door ZWB-er Koen van der Ende veroverd, echter zonder dat de bal de grond had geraakt. De inlopende Martijn van Zuuren werd aangespeeld en die knalde vervolgens hard de 0-2 in het dak van doel. Heel NBSVV stond perplex. Het tumult en het commentaar wat daarop volgde was voor scheidsrechter Hollemans reden om de wedstrijd stil te leggen. Na 20 minuten afkoeling werden de laatste tien minuten uitgespeeld. Hierin kreeg Zinkwegse Boys meerdere kansen de score verder op te voeren, maar NBSVV-doelman Lars van der Erve heerste soeverein in zijn doelgebied en het bleef derhalve bij 0-2.

AddThis Social Bookmark Button