AD: 'NBSVV laat tegen Zinkwegse Boys na op het veld van zich af te bijten'

Afdrukken
PDF

adEen discutabele treffer van Martijn van Zuuren deed zaterdag de Beijerlandse derby tijdelijk stilleggen. Het was het enige moment dat het slappe NBSVV echt van zich afbeet. De winst ging verdiend naar Zinkwegse Boys.

Met de speler die hem vorig seizoen nog bij Zinkwegse Boys op de bank hield nu zelf beginnend in de dug-out van NBSVV, besliste Martijn van Zuuren zaterdag op sportpark De Kreek de Hoeksche Waardse degradatiekraker. Tegen zijn oude maatje in de voorhoede William Benard, die wegens een vakantie in Afrika niet in de basiself van Dennis van Gils startte, schoot Van Zuuren zo'n tien minuten voor tijd onberispelijk de 0-2 hoog in de touwen. Maar: omdat Koen van der Ende bij de voorafgaande opstuitbal bij nader inzien niet aan een sportieve terugspeelbal besloot mee te werken en er plots met de bal vandoor ging - waarna hij Van Zuuren bediende, ontstond er ophef bij de tot dan tamme Filopopers. Omdat kort ervoor arbiter Hollemans een overtreding op Mike Fiere (Zinkwegse Boys) niet had waargenomen, beloofde Van der Ende de scheidsrechtersbal terug te spelen op NBSVV-keeper Lars van de Erve. Maar met NBSVV'er Stefan Hokke niet tussen de bal en het doel, maar vrij baan gevend richting het doel, rook de spits zijn kans en strafte zo de - in zijn ogen - naïviteit van de rechtsback af. Volgens omstanders ging de spits er echter al voor de stuit met de bal vandoor. Al spreekt hij dat zelf tegen. „De bal heeft sowieso eerst de grond geraakt." Van Zuuren bedacht zich vervolgens niet en rondde het buitenkansje af: „Of het onsportief was of niet, ik heb nu geen schuldgevoel omdat ik die bal erin geschoten heb. We zijn blij dat we gewonnen hebben. Dat hadden we hard nodig." Kort voor de opstuitbal had de scheidsrechter de aanvoerders van beide ploegen - na meerdere aanmerkingen op zijn functioneren - erop gewezen geen tegenspraak meer te dulden. De commotie die na de 0-2 alsnog ontstond, was voor de arbiter - in een verder sportieve streekderby - de druppel. „Hij was er klaar mee", aldus NBSVV-captain Patrick Ridderhof, die zag dat de scheids later besloot het duel alsnog af te maken.

Vertrouwen Misschien nog opmerkelijker dan het tumult rond de 0-2, was het zwakke optreden van de thuisploeg tegen een directe degradatieconcurrent. Bij NBSVV, dat na de winterstop eindelijk de eerste twee zeges boekte, was vertrouwen noch bezieling te zien. „Ik vind het moeilijk daar een vinger achter te krijgen", zegt Ridderhof. „We hebben nooit in de wedstrijd gezeten. Twee minuten na rust krijgen we een rode kaart (tweede geel Pieter Vogelaar, red.) en dan weet je dat het heel moeilijk gaat worden. Als je dan ook nog een stomme eigen goal maakt, help je ze helemaal in het zadel."

Bron: AD 19-2

AddThis Social Bookmark Button