NBSVV pakt verdiend punt bij DRL

Afdrukken
PDF

Aan de wedstrijd tegen DRL heeft NBSVV heeft een punt overgehouden. Na een saaie eerste helft zonder doelpunten scoorde NBSVV kort na rust tweemaal. Ondanks dat DRL het laatste kwartier met 10 man moest volmaken, wisten de Rotterdammers de stand alsnog gelijk te trekken tot 2-2.

Het technische duo Dennis van Gils / Richard Booy moest een aangepaste opstelling bedenken, omdat een aantal spelers wegens vakantie ontbrak. Daardoor begonnen Roy van Taanom, Gerben Kolthof en Jesse Colijn in de basis. Ze maakten alle drie de 90 minuten vol en speelden een verdienstelijke wedstrijd. De eerste helft was erg gezapig en er gebeurde nauwelijks iets voor beide doelen. DRL had een licht veldoverwicht, maar de kansjes die er waren, waren voor NBSVV. Na mogelijkheden voor William Benard (op een goede steekbal van Gerben Kotlhof) en Kevin de Faria, kreeg Marnik Briegoos kort voor rust de grootste kans, maar tweemaal stond de DRL-goalie een treffer in de weg. DRL wist geen enkele bal tussen de palen te mikken in het eerste bedrijf. Een brilstand bij rust derhalve.

Na de thee wist NBSVV direct vanaf de aftrap te scoren. De bal belandde rechtsvoor bij Marnik Briegoos en hij vond voor het doel Kevin de Faria. De Faria kopte de 0-1 in de linker-onderhoek. Drie minuten later een mooie aanval van NBSVV: Jesse Colijn stuurde William Benard over links de diepte in. Die legde de bal terug op Kevin de Faria, die vervolgens Marnik Briegoos bediende. Briegoos raakte de bal precies voldoende en de bal viel ditmaal in de rechter-onderhoek: 0-2. Helaas lag de bal vier minuten later alweer in het andere doel na onoplettendheid bij NBSVV: 1-2. In de eerste acht minuten na rust was er al meer gebeurd dan in de hele eerste helft. DRL probeerde daarna de gelijkmaker te forceren. Een bal op de paal en een vrije trap net over de goal waren de belangrijkste wapenfeiten. Het centrale duo Joey Verbaas / Patrick Ridderhof en de prima keepende Lars van der Erve hielpen de overige kansen van DRL vakkundig om zeep. Een kwartier voor tijd beging een DRL-er een domme overtreding door Gerrit Fix voor het oog van de scheidsrechter met beide handen tegen de grond te werken: rood. Met een man minder bleef DRL de bovenliggende partij. De krachten vloeiden weg bij NBSVV en het liet zich terugzakken. Met een vlammend schot uit de tweede lijn wist DRL de 2-2 te scoren. Doordat de bal licht werd getoucheerd, was Van der Erve kansloos. Het initiatief bleef bij DRL, maar kort voor tijd was er nog een kansje voor NBSVV. Roy van Taanom wist over rechts door te breken. Hij speelde Gerrit Fix aan, maar die had zijn krachten verbruikt en kon geen vuist meer maken. Zo hielden beide ploegen een punt over aan het duel in de Leeuwenkuil.

AddThis Social Bookmark Button