Geen revanche voor NBSVV bij Pernis

Afdrukken
PDF

Voor de onterecht verloren thuiswedstrijd tegen Pernis heeft NBSVV 'uit' geen revanche kunnen nemen. De degradatiekraker was een zogenaamde 6-punten-wedstrijd, maar leverde er slechts 1 op voor beide ploegen. Na 90 minuten stond er een 2-2 stand op het bord, na 1-1 halverwege.

In een wedstrijd tussen twee ploegen die knokken om lijfsbehoud in de derde klasse was de eerste kans voor Pernis met een schot over doel. Na een kwartier waren kort na elkaar mogelijkheden voor Sjoerd Bestebreur en Kevin de Faria, maar het was Pernis wat in de 22e minuut de score opende. Bij een uitbraak over rechts tastte de verdediging van NBSVV mis, waarna de tegenstander een lage voorzet op maat kon afleveren en de bal eenvoudig in de linkerhoek werd geschoten. Er volgden slechts spaarzaam wat kansjes aan beide zijden, voordat in de 42e minuut de stand werd gelijk getrokken. Marnik Briegoos vond de inlopende Kevin de Faria die de bal in de hoek van het doel plaatste: 1-1.

Kort na rust waren er eerst twee grote kansen voor Pernis die niet werden benut, maar nu was het NBSVV wat op voorsprong kwam. Na goed doorzetten van Roy van Taanom kon hij de bal bij Sjoerd Bestebreur bezorgen, die met een lage inzet voor de 1-2 tekende. Diezelfde Bestebreur mikte twee minuten later een vrije trap op de kruising. Slechts zes minuten na de treffer stond het alweer gelijk. Pernis kreeg op de rand van de 16 alle tijd om de bal aan te nemen en de vrijstaande man te vinden, die vervolgens hard binnenschoot: 2-2. NBSVV was daarna wel wat dreigender, maar echt gevaarlijk werd het niet. De prima fluitende scheidsrechter moest links en rechts gele kaarten uitdelen voor vervelende overtredingen. In de laatste 5 minuten kwam NBSVV meerdere keren goed weg. Het was aan doelman Lars van der Erve te danken dat de Nieuw-Beijerlanders een punt over hielden aan de wedstrijd. Met een fraaie zweefduik tikte hij in blessuretijd een zeker doelpunt uit de linkerbovenhoek van zijn domein.

AddThis Social Bookmark Button