AD: 'Nu wél trainer van NBSVV'

Afdrukken
PDF

louis jacobsDit seizoen kijkt Louis Jacobs (62) bij NBSVV nog vanachter het hek toe. Komende zomer neemt hij op de bank de plek van Dennis van Gils in. Maar wie is de toekomstige trainer van de Nieuw-Beijerlanders?

Als jongen van 'Zuid' bleef Jacobs vrijwel zijn gehele jeugd dicht bij huis voetballen. Eerst, en het langst, bij De Musschen. Later, vanaf zijn zeventiende, mocht hij het proberen in de betaalde jeugd van Feyenoord, waar hij kwam te spelen met 'latere grote sterren' als Bennie Wijnstekers, Cor Adriaanse, Ger Reitsma en Jan Everse. Na een jaar stond de agent in opleiding op een kruispunt: hij had de keuze vol voor een carrière in het betaalde voetbal te gaan of zich te focussen op een fulltimebaan bij de politie. Dat laatste was immers te zwaar om te combineren met voetbal op het hoogste niveau.

Politiekorps
Hij koos voor het uniform. Beroepsmatig diende hij het Rotterdamse politiekorps. Als stille diender droeg hij voetbalkloffies van een opmerkelijk rijtje Rotterdamse clubs: De Musschen (dat in 2004 met DEH samensmolt tot SV DEHMusschen), CVV (in 2014 met DEHMusschen gefuseerd tot SV Charlois) en Zwart-Wit'28 (in 2004 failliet gegaan). „Het zijn allemaal clubs die niet meer bestaan. Dat ligt niet aan mij, hoor", zegt Jacobs, die als speler afsloot bij SC Botlek. Bij diezelfde club startte hij - van de jeugd tot het eerste elftal - zijn trainersloopbaan. Andermaal keer-de hij daarna terug bij zijn jeugdclub De Musschen, in combinatie met jeugdcofirdinatorschap bij Hekelingen. Later volgden trainersfuncties bij Meeuwenplaat, Egelantier Boys en LMO (za). In tegenstelling tot zijn voorgaande clubs, waar hij jarenlang bleef hangen, werd hij na acht maanden ontslagen, nadat hij botste met het bestuur van Linker Maas Oever.

Operatie
Kort erna was een operatie aan zijn versleten knie onvermijdelijk. De revalidatie verliep allesbehalve voorspoedig. „Ik heb bijna twee jaar lopen etteren met die knie." Zodoende pakt hij komende zomer in Nieuw-Beijerland na drie jaar het trainerschap weer op. Eind 2013 probeerde Jacobs ook al aan de bak te komen op sportpark De Kreek, waar Wim TijI vroegtijdig was vertrokken. „Ik ken Danny Pelizzon, die toen voorzitter was, en een aantal jongens dat er speelde. En vanuit Spijkenisse, waar ik woon, is Nieuw-Beijerland voor mij lekker dichtbij." De club koos echter voor Wim Schouten als tussenpaus en de terugkerende Hans de Heer als trainer in het nieuwe seizoen. Door het aanstaande vertrek van Dennis van Gils, die na twee jaar overstapt naar de jeugd van NSW, waagde Jacobs een nieuwe poging. Nu was de samenwerking tussen NBSW en Jacobs wél snel beklonken. De betrokkenheid van de bestuursleden en de ambitie om van NBSW, ook bij een mogelijke degradatie, een stabiele derdeklasser te maken, spraken Jacobs aan.

Faciliteiten
„Daarnaast zijn de voorwaarden eromheen goed", is Jabobs tevreden over de mogelijkheden. „In het amateurvoetbal moet je tegenwoordig blij zijn als je een leider, een grensrechter en een verzorger hebt. Bij NBSW is dat goed geregeld. En als het een beetje redelijk weer blijft, heb je goede faciliteiten. Dat speelt natuurlijk allemaal wel mee. En eens in de maand wordt er op donderdagavond voor de spelers een hapje geregeld. Dat zijn kleine dingen die meewerken om een beetje sfeer in de groep te krijgen."

Bron: AD 12-4

AddThis Social Bookmark Button