AD: 'Degradatiezorgen groeien'

Afdrukken
PDF

adIn een rechtstreekse degradatiekraker is NBSVV er niet in geslaagd om te winnen van Rockanje. Voor de Nieuw-Beijerlanders nemen de zorgen met de week toe. Ook zaterdag ging het kansloos onderuit: 4-1.

Hoewel het programma van de ploeg van trainer Dennis van Gils in de resterende vijf duels van de competitie makkelijker lijkt dan dat van Rockanje, dat op vier punten afstand nog altijd de dichtstbijzijnde concurrent is, knaagt de twijfel over het ontlopen van directe degradatie. „Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te weten dat het halen van de nacompetitie, waarin mogelijk degradatie nog kan worden afgewend, in onze situatie het hoogst haalbare is", toonde Van Gils zich na afloop realistisch. „En dan nog wordt het een hels karwei, want je krijgt tegenstanders uit de vierde klasse, die in een flow zitten. Die ruiken bloed, terwijl wij het hele seizoen al knokken om bij de onderste plaatsen weg te komen. We gaan in de komende duels tegen tegenstanders als IJVV De Zwervers en 's-Gravendeel zeker niet kansloos zijn, maar voor het mooie hadden we moeten winnen en de laatste plaats aan Rockanje over moeten geven. Het wordt echt een hele moeilijke slotserie, waar we voor staan." Van Gils sloeg de spijker op de kop, want NBSVV toonde zich verre van sterk in het creëren van kansen en was gedurende het kleine halfuur dat er tegen tien man werd gespeeld ook niet in staat om te scoren.

Dat geeft weinig vertrouwen voor het restant van de competitie. Al na tien minuten stond Rockanje op een voorsprong toen Sven Groenenboom de bal in alle vrijheid op de rand van het zestienmetergebied aan kon nemen en via de binnenkant van de paal doel trof: 1-0. NBSVV sloeg echter snel terug. Amper twee minuten na de openingstreffer kon Ivar Meeldijk een effectvolle voorzet die echter over de achterlijn leek te zijn geweest naar 1-1 koppen. In die fase waren er mogelijkheden op meer voor de Nieuw-Beijerlanders. Rockanje-doelman René van der Meiden bracht knap redding bij een tweede doelpoging van Meeldijk en hield zijn ploeg ook overeind bij inzet van Robin Verhoeven. Toen Ivane Matale na een klein halfuur echter een voorzet van Groenenboom verzilverde, knakte er iets bij de bezoekers, die daarna nooit meer gevaarlijk werden. Vijf minuten na rust schoot Groenenboom, die veel te snel bleek voor zijn bewaker Joey Verbaas de wedstrijd met zijn tweede treffer op slot: 3-1. En zelfs na de rode kaart voor Groenenboom kon NBSVV niet profiteren van de overtalsituatie. De 4-1 van invaller Tim Herkenraad onderstreepte de onmacht van het team van Van Gils in de slotfase nog eens extra.

Bron: AD 16-4

AddThis Social Bookmark Button