NBSVV grijpt strohalm door winst op YVV De Zwervers

Afdrukken
PDF

Een knokkend NBSVV heeft de thuiswedstrijd tegen De Zwervers uit IJsselmonde met 3-1 gewonnen, na een 1-1 ruststand. Hoewel het nog op de laatste plaats staat, houdt de ploeg door de winst uitzicht op lijfsbehoud in de derde klasse, al dan niet via de nacompetitie.

Het eerste kwart van de wedstrijd waren er nauwelijks kansen. Een slap kopballetje van De Zwervers en wat ongevaarlijke uitvallen van NBSVV, dat was het zo ongeveer. Pas in de 24e minuut moest de keeper van de bezoekers in actie komen om een vrije trap van Sjoerd Bestebreur te keren. Zeven minuten later liet dezelfde keeper de bal los bij een nieuwe vrije trap, waardoor Ivar Meeldijk de bal voor de doelmond voor het inkoppen had: 1-0. Vlak voor rust scoorde De Zwervers de gelijkmaker, doordat een fraaie crosspass vanaf links bij de tweede paal binnen werd geschoten: 1-1.

Na rust werd NBSVV enige tijd teruggedrongen door de Rotterdammers. Een harde kopbal net over het doel en een knappe redding van NBSVV-keeper Van der Erve voorkwamen een achterstand. Pas na 20 minuten wist NBSVV de weg naar voren weer te vinden. Dat was wel direct gevaarlijk. Robin Verhoeven lag op snelheid toen hij binnen de 16 onderuit werd gelopen. De toegekende strafschop werd door Sjoerd Bestebreur onberispelijk binnengetrapt: 2-1. Nauwelijks tien minuten later wist de thuisploeg de stand naar 3-1 te tillen, toen Gerrit Fix de bal meegaf in de voeten van Verhoeven, die bekwaam afrondde. Het laatste kwartier was er steeds een vijfde mannetje van NBSVV in de laatste linie bij Ridderhof, Sneep, Verbaas en Makkenze, waardoor er voor De Zwervers geen doorkomen meer aan was. Namens NBSVV kreeg Fix tenslotte nog een beste kans, maar zijn harde schot werd knap gepareerd door de Rotterdamse doelman. Met de 3-1 eindstand kon NBSVV na ruim twee maanden weer een overwinning vieren.

AddThis Social Bookmark Button