Puntendeling bij NBSVV – 's-Gravendeel

Afdrukken
PDF

In een doelpuntrijke derby hebben NBSVV en 's Gravendeel de punten gedeeld: 3-3. De eerste helft was voor de bezoekers, met een 1-3 stand bij rust als gevolg. De tweede helft bracht NBSVV de stand weer in evenwicht en konden beide ploegen een punt bijschrijven.

Net als tijdens de uitwedstrijd in 's Gravendeel wist NBSVV al snel het net te vinden. Bij een aanval over links in de 4e minuut speelde Robin Verhoeven de bal naar de rechterkant van het doelgebied, waar Kevin de Faria de bal weer terugschoof voor de doelmond. Ivar Meeldijk kon de bal eenvoudig binnenlopen: 1-0. Daarna ontspon zich enige tijd een middenveld-potje zonder grote kansen. In de 26e minuut wist 's Gravendeel haar feitelijk eerste kans direct te verzilveren. Marco Kruijthof kreeg een voorzet op maat en met een vlugge voetbeweging wist hij de bal langs keeper Van der Erve te schuiven: 1-1. Slechts twee minuten later stond het al 1-2, doordat Danilo Alkema door de Nieuw-Beijerlandse verdediging soleerde en beheerst scoorde. NBSVV was wat van slag en liet de rest van de eerste helft veel ruimte aan de gasten om te voetballen. Op slag van rust resulteerde dat in de 1-3, opnieuw van Alkema. Daarmee had 's Gravendeel al meer gescoord dan in de voorgaande 5 wedstrijden bij elkaar.

Kort na rust waren de eerste twee kansjes voor 's Gravendeel. In de 52e minuut maakt een verdediger van de seuters hands in het strafschopgebied bij een actie van Guus Smulders: penalty. Pieter Vogelaar schoot vanaf 11 meter de aansluitingstreffer binnen: 2-3. De periode daarna had NBSVV het beste van het spel. Het meest gevaarlijk waren de vrije trappen en corners. Zo werd een scrimmage voor het doel na een corner ternauwernood door 's Gravendeel weggewerkt. De terechte gelijkmaker viel in de 66e minuut uit een vrije trap van Patrick Ridderhof, waaruit Robin Verhoeven de bal strak wist binnen te koppen: 3-3. In het laatste kwartier hadden beide ploegen nog mogelijkheden om de winst binnen te halen, maar de stand wijzigde niet meer. Het gelijkspel was de juiste afspiegeling van de gehele wedstrijd.

AddThis Social Bookmark Button