AD: 'Ruim verschil in klasse'

Afdrukken
PDF

adDe verhoudingen in de derby tussen FC Binnenmaas en NBSVV waren duidelijk. De Nieuw-Beijerlanders verloren ruim: 4-0. De thuisploeg kan zich gaan richten op de nacompetitie, maar wil het seizoen nog goed afsluiten.

„Het niveauverschil was te groot. Wij hebben het niet goed gedaan", zei NBSVV-trainer Dennis van Gils. „Vanaf het begin zaten wij niet goed in de duels. We konden het niet omgedraaid krijgen." Toch was het zijn ploeg die binnen een minuut een grote kans kreeg. Sjoerd Bestebreur zag zijn inzet net over het doel van Binnenmaas gaan. ,Als je die maakt, begin je toch anders. Maar vanaf het begin stond het gewoon niet goed en dan speel je een kansloze wedstrijd. Binnenmaas was voor ons een maatje te groot. Het is gewoon een goede ploeg." Zijn collega-trainer van FC Binnenmaas, Fop Gouman, was tevreden met het getoonde spel van zijn ploeg. „Ik vind dat wij goede dingen hebben laten zien deze wedstrijd. We hebben negentig minuten lang overal druk op de bal gehouden. Conditioneel staan we er goed op. Bij vlagen hebben we goed gespeeld en er is veel gecreëerd." Binnenmaas-speler Sven Post was met twee doelpunten van waarde voor de thuisploeg. „Die goals waren lekker. Een kopbal tegendraads en een schot van afstand. We hebben een goede pot voetbal laten zien. Maar eigenlijk hadden we veel meer moeten scoren Dat was het enige smetje op de wedstrijd. We waren misschien iets te gretig, iedereen wilde er voor gaan. De kansen stapelden zich aardig op en allemaal waren we op zoek om ons doelpuntje mee te pakken."

Nacompetitie
Fop Gouman wilde in de competitie zo lang mogelijk de druk er op houden bij NSVV. Nu de Numansdorpers kampioen zijn, wil Binnenmaas de juiste flow behouden voor de nacompetitie om promotie. „Allereerst wil ik NSVV feliciteren, want zij zijn de terechte kampioen. We willen voor dat de nacompetitie begint eerst nog twee wedstrijden winnen. Dan hebben we het gewoon heel goed gedaan. Vooraf hadden we dat niet gedacht." Voor NBSVV ligt het anders. Zij moeten nog flink aan de bak om degradatie te ontlopen. Toch is er nog vertrouwen volgens Van Gils. „We moeten het zelf doen en kijken van wedstrijd tot wedstrijd. We hangen in de touwen, maar we zijn nog niet knock-out."

Bron: AD 14-5

AddThis Social Bookmark Button