NBSVV verliest van Rozenburg

Afdrukken
PDF

De laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie heeft NBSVV met 3-5 verloren van Rozenburg. Hoewel de thuisploeg dus drie maal wist te scoren, heeft het steeds achter de feiten aangelopen. Ondanks dat ook de andere drie onderste ploegen verloren, kan NBSVV zich nu niet meer zonder nacompetitie veilig spelen voor de derde klasse.

Amper drie minuten was de wedstrijd oud; toen Rozenburg de score opende. Uit een corner werd hard binnengeschoten bij de tweede paal: 0-1. Daarvoor had Rozenburg al een goede mogelijkheid gehad. Na de openingstreffer drong NBSVV aan en dat werd beloond met een prachtige goal van Gerrit Fix in de 13e minuut: 1-1. Er ontspon zich een heel open wedstrijd met kansen over en weer. Het was een merkwaardig doelpunt dat Rozenburg in de 22e minuut opnieuw aan de leiding hielp. Een speler hield in op een dieptepass omdat hij ruim buitenspel stond. Omdat er geen vlag- of fluitsignaal volgde, zette hij weer aan en zo kon hij alsnog de bal meenemen. De vlag ging alsnog omhoog, maar de scheidsrechter heeft een NBSVV-er gezien die de bal aanraakte? Die was echter in geen velden of wegen te bekennen. Het kostte NBSVV naast de tegentreffer ook nog twee gele kaarten voor protesteren. Door het open wedstrijdbeeld, bleef het daarna toch een heel aardig schouwspel. Vlak voor rust was Robin Verhoeven namens de thuisclub nog kansrijk.

Na rust geen ander beeld: beide ploegen creëerden kansen, waarbij de balans in het voordeel van Rozenburg was. Na een kwartier in de tweede helft vielen er vier doelpunten in 10 minuten tijd. In de 61e minuut wist de nummer 7 van de bezoekers na een dieptepass een prachtige actie te maken en de 1-3 aan te tekenen. Vier minuten later volgde de 1-4 uit een goed uitgespeelde aanval. Weer vier minuten later stond het 2-4 door Ivar Meeldijk, op aangeven van Sjoerd Bestebreur. Bestebreur stond echter buitenspel, maar ook ditmaal negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal. Slechts één minuut later stond het alweer 2-5, door een rake kopbal van Rozenburg. Hoewel er daarna tot de 90e minuut niet werd gescoord, telden we nog vijf kansen voor Rozenburg en twee voor NBSVV. In blessuretijd bepaalde Kevin de Faria, op aangeven van Robin Verhoeven, de eindstand op 3-5.

De degradatiestrijd zal zijn ontknoping krijgen in de laatste speelronde. Pernis en Zinkwegse Boys gaan onderling uitmaken wie zich rechtstreeks gaat handhaven. Laatstgenoemde kan bij verlies echter ook nog rechtstreeks degraderen, maar dan moeten NBSVV en Rockanje beiden hun laatste wedstrijd winnen. Niet erg waarschijnlijk: NBSVV moet op bezoek bij kampioen NSVV en Rockanje ontvangt GHVV'13. Een spannende laatste ronde dus.

AddThis Social Bookmark Button