AD: 'Doek gevallen voor NBSVV'

Afdrukken
PDF

adVoor NBSVV is het doek in de derde klasse definitief gevallen. NBSVV verloor met 3-0 (0-0) van kampioen NSVV. Omdat concurrent Rockanje wel won, degradeert NBSVV rechtstreeks naar de vierde klasse.

Waar NSVV volgend seizoen in de tweede klasse actief zal zijn, moeten de Nieuw-Beijerlanders een klasse lager opnieuw gaan beginnen. Ondanks het verlies en de bijbehorende degradatie was er sprake van berusting bij NBSVV. „Misschien mag je het eigenlijk niet zeggen, maar het is goed zo", sprak doelman Lars van de Erve gelaten. „Het hele jaar lopen we al achter de feiten aan. Ik weet niet of iedereen er op had zitten wachten als we de nacompetitie in waren gegaan. Het is niet leuk, maar het is niet anders." Ook bij NBSVV trainer Dennis van Gils was er gelatenheid te bespeuren. „Ik had gehoopt dat het iets zuurder zou voelen. Maar, dit zat er al een tijdje aan te komen. Dus hou je hier onbewust misschien al een klein beetje rekening mee. Natuurlijk heb je altijd hoop. Ik denk dat we nog een redelijke partij hebben gevoetbald tegen NSVV. Ik had niet het idee dat zij op volle kracht speelden. We hebben het geprobeerd, maar zoals al het hele seizoen geven we het weer binnen een paar minuten weg."

Zuur
Bij voorzitter Hans Broersen komt de degradatie behoorlijk aan. „Voor mij persoonlijk is dit heel erg zuur. En natuurlijk ook voor de club. Je probeert altijd zo hoog mogelijk te voetballen. Je zag het eigenlijk vooraf al aan de jongens. In de laatste wedstrijd uit tegen de kampioen. De spelers hadden er al geen geloof meer in."

Afscheid Mann
NSVV-aarwoerder Marco Mann kreeg drie minuten voor tijd een waardig afscheid. Onder applaus van zijn teamgenoten en het publiek werd hij naar de kant gehaald. „Het was wel bijzonder. Ik had heel de dag al een raar gevoel. Je weet dat het de laatste keer is. Het kwam pas echt binnen op het moment dat ik van het veld af moest. Ik heb er wel vrede mee. Je sluit toch iets af en dat is niet zomaar iets." Eigenlijk had Mann gewisseld moeten worden maar omdat er geen wisselspelers meer waren liep dat anders. „Dat viel een beetje in het water. Ik vond het allang mooi dat ze wat hadden geregeld. Op 16 juni speel ik een speciale afscheidswedstrijd. Daar ben ik de vereniging NSVV heel erg dankbaar voor."

Bron: AD 28-5

AddThis Social Bookmark Button