Inbrekers bouwen een feestje in voetbalkantine

Afdrukken
PDF

inbraakInbrekers die afgelopen weekeinde bij voetbalvereniging NBSVV in Nieuw-Beijerland een 'feestje' hebben gebouwd in de kantine, zijn op camerabeelden vastgelegd. De club roept de daders op zich bij het bestuur te melden, anders worden de beelden openbaar gemaakt.

De dieven die op sportpark De Kreek hebben toegeslagen, hebben niet hun best gedaan om zo min mogelijk sporen achter te laten. Nadat zij een kleedkamerdeur openbraken, trapten ze ook de deur naar de kantine open. Op de deur stond de afdruk van een voetzool.

In de kantine hebben ze er volgens voorzitter Hans Broersen een feestje van gemaakt. ,,Ze zijn lekker aan het frituren geweest, hebben zakken chips opengemaakt en koekjes gegeten. Ook hebben ze Chocomel en Fristi gedronken. Ze hebben het helemaal naar hun zin gehad."

Ook is er een kluis opengebroken, waarin de sleutel van de snoepautomaat lag. Uit de automaat zijn onder meer Snickers gehaald. In de kluis vonden de daders ook kleingeld, dat eveneens buit is gemaakt. ,,We laten nooit geld achter", laat Broersen weten. ,,Maar we hebben altijd wat contanten in een klus liggen, voor de vrijwilligers die kantinedienst hebben." De technische recherche heeft vingerafdrukken genomen.

Broersen, die de inbraak gisteren om 09.00 uur ontdekte, vermoedt dat de daders de weg in het clubgebouw al kenden. ,,Ze wisten waar ze moesten zijn. En ze hebben waarschijnlijk geweten dat er op het moment van de inbraak niemand zou komen."

Hij roept de inbrekers op zich binnen enkele dagen te melden. ,,Dan kunnen we een oplossing zoeken." Als de daders geen gehoor geven, maakt NBSVV de videobeelden openbaar.

Ook bij BZC/Zuiderpark is afgelopen weekeinde ingebroken. Bij de Rotterdamse voetbalclub zijn vier 380 volt kabels van elk 50 meter lang gestolen. Die zijn bedoeld om de sproei-installatie van stroom te voorzien.

Bron: AD 17-7

AddThis Social Bookmark Button