Vierpolders wint van NBSVV

Afdrukken
PDF

Tegen kersverse derdeklasser Vierpolders, onder leiding van de Nieuw-Beijerlander Paul Bestebreur, heeft het uit die derde klasse gedegradeerde NBSVV een 3-2 nederlaag geleden. De nieuwe trainer van NBSVV, Louis Jacobs, zag voldoende perspectief om verder te bouwen. De tegendoelpunten waren te voorkomen geweest, zo was zijn reactie na de wedstrijd. Hij zag zijn ploeg in de slotfase tweemaal scoren.

In het eerste deel van de wedstrijd gebeurde er niet veel. Wat plaagstootjes over en weer, maar grote kansen kwamen er niet. Zo rond het halfuur was er een periode met overwicht voor Vierpolders. Twee schoten gingen voorlangs het doel van NBSVV en eenmaal voorkwam goed handelend optreden van keeper Lars van der Erve een doelpunt. NBSVV kwam in het eerst bedrijf niet verder dan het halen van de achterlijn. Bij rust werd bij beide ploegen een aantal spelers gewisseld.

In de 49e minuut werd de linksvoor van Vierpolders de diepte in gestuurd en hij wist strak voor te geven op een meegelopen speler bij de tweede paal, die diagonaal binnenschoot: 1-0. Vijf minuten later een grote kans voor NBSVV, maar de keeper van Vierpolders voorkwam de gelijkmaker. In de 57e minuut gaf NBSVV zomaar twee kansen weg door even niet attent te zijn achterin, maar Lars van der Erve stond op zijn post. Op een van dichtbij ingeschoten rebound uit een corner was hij echter kansloos: 2-0. NBSVV combineerde daarna heel aardig, maar het verdiende doelpuntje bleef vooralsnog uit. Het was juist Vierpolders dat de 84e minuut de 3-0 liet aantekenen. NBSVV toonde veerkracht en bleef combinerend zoeken naar een doelpunt. Dat werd uiteindelijk beloond door twee doelpunten van Niels Jacobs in de 86e en 89e minuut. Eindstand 3-2. Precies over een week volgt de 'return', maar dan als eerste bekerduel van het nieuwe seizoen.

AddThis Social Bookmark Button