AD: 'Oude lieve gepijnigd'

Afdrukken
PDF

adOp de eerste speeldag van de nieuwe competitie stond er al direct een heuse Korendijkderby op het programma. Na negentig minuten spelen bleven de drie punten in Goudswaard: 2-1 (1-0). Met twee treffers was Robin Verhoeven belangrijk voor Goudswaardse Boys.

Verhoeven deed met zijn twee treffers zijn oude liefde pijn. De aanvaller was logischerwijs zeer blij met zijn aandeel in de zege. „Het voelt goed en dat tegen mijn oude club. Je kent toch een hoop jongens. Hoewel er ook een aantal nieuwe zijn bijgekomen, die ik niet ken. Het maakt echter niet uit voor welk team je speelt. Je wilt elke wedstrijd gewoon winnen. Dus ook die tegen je oude ploeggenoten en dan is het extra leuk als je er twee maakt."

Beladen
Ondanks de winst ging het allerminst vanzelf voor de thuisploeg. „Dat wisten we van tevoren. We hadden dit wel verwacht. Het is toch een derby, een beladen wedstrijd. Dat kan altijd alle kanten op. We hebben best een goede voorbereiding achter de rug en dit was zeker niet één van onze beste wedstrijden. Uiteindelijk hebben we het goed uitgespeeld en ben ik blij met de drie punten."

Scherpte
NBSVV-trainer Louis Jacobs had het terecht gevonden als de punten waren gedeeld. „Op basis van de tweede helft zeker. De eerste helft was voor Goudswaard, toen deden we het tactisch niet goed. We liepen achter de feiten aan en waren niet scherp. Na de rust kwamen we goed de kleedkamer uit. Een punt was zeker ver-diend. Maar ja, als je er één minder maakt dan je tegenstander verlies je. Zo simpel is het, dat is voetbal." Op basis van het getoonde spel in de tweede helft was de trainer tevreden. Hij ziet dan ook perspectief. „We missen nog een paar jongens, maar als je ziet wat we na rust ook met deze jongens kunnen brengen, dan kun je daar mee verder", aldus de oefenmeester.

Doelstelling
Oefenmeester Jacobs sprak zich vervolgens uit over een doelstelling voor dit seizoen. „Ik denk, kijkend naar onze groep, dat we moeten kunnen eindigen bij de eerste vijf ploegen. Misschien kunnen we stiekem mee-doen voor een periodetitel. Maar we moeten zeker niet de illusie hebben we dat we zomaar even terugwande-len naar de derde klasse. Dat is in ieder geval geen doel op zich. Uiteraard wil je elke wedstrijd winnen, maar we moeten onszelf wel de tijd geven om met veel talentvolle en nieuwe jongens dit elftal vorm te laten krijgen."

Bron: AD 24-9

AddThis Social Bookmark Button