AD: 'NBSVV verliest van de omstandigheden'

Afdrukken
PDF

adDe streekderby tussen NBSVV en Goudswaardse Boys is opnieuw een prooi geworden voor de ploeg van trainer Leo Tol. De Nieuw-Beijerlanders, die in Goudswaard met 2-1 werden geklopt, verloren zater-dag na een spannende wedstrijd met 2-3. Voor de thuisploeg scoorde Sjoerd Bestebreur (1-1) en Guus Smulders (2-2). Johan Bestebreur, Darwyn Pennock en Robin Verhoeven troffen doel voor de gasten. Volgens NBSVV-trainer Louis Jacobs had Goudswaardse Boys het geluk dat de stevige wind een handje meehielp.

Hoe kijk je terug op dit duel?
Louis Jacobs: „Het is eigenlijk geen wedstrijd geweest. Met zulke keiharde wind is het hotseknots-voetbal. Misschien dat een gelijkspel de beste verhouding van de wedstrijd had weergegeven. Wij kregen op ongeluk-kige wijze drie goals tegen. Na een corner werd uit een scrimmage de 0-1 binnengetikt. De 1-2 waaide uit een corner rechtstreeks het doel binnen. En bij de 2-3 gleed onze keeper uit en waaide de bal weer het doel in.
Wij maakten twee echt goede goals, via uitgespeelde aanvallen. Goudswaard kreeg twee goals in de schoot geworpen."

Had de wedstrijd dan wel gespeeld moeten worden?
„Ik ben sowieso geen voorstander van het voetballen onder dit soort omstandigheden. Dit is voor niemand leuk. Voor de mensen aan de zijkant niet, voor de spelers op het veld ook niet. Op deze manier is voetballen niet mogelijk. Doordat het een derby was, was het nog best wel druk. En na afloop was de kantine vol. Maar de toeschouwers hebben geen hoogstaand voetbal gezien, dan zeg ik het nog voorzichtig. Door de wind zijn er hachelijke momenten geweest. Zo kreeg de keeper van Goudswaard (Bryan Huizers, red.) bij een uittrap de bal net zo hard terug. Hij kon ' m nog net onder zijn eigen lat vandaan tikken. Dat is lachwekkend om te zien en geeft wel aan hoe moeilijk het is om zo te moeten voetballen."

Bron: AD 11-2

AddThis Social Bookmark Button