AD: 'NBSVV redt de eer'

Afdrukken
PDF

adNBSVV heeft in speelronde 21 eindelijk de eerste thuisoverwinning van het seizoen te pakken. In een belangeloos streekduel in het rechterrijtje van 4G, redde de Nieuw-Beijerlanders zaterdag de eer door GOZ met 2-1 te verslaan.

NBSVV-GOZ is geen streekduel dat in de Hoeksche Waard leeft. Het is een derby, maar qua rivaliteit, beleving en entourage gaat elke vergelijking met beladen duels als SHO-Heinenoord of 's-Gravendeel-FC Binnenmaas mank. Dat bleek zaterdag wel op het rustige sportpark De Kreek, waar weer weinig belangstelling was voor het enige onderonsje van het weekeinde op het eiland. Toch was de thuisploeg, die dit seizoen nog geen derby won en alleen de enige twee elftallen onder zich versloeg, met het mes tussen de tanden het veld opgestapt. „We waren gebrand voor deze wedstrijd", zei middenvelder Pieter Vogelaar. „We vonden dat we weer eens moesten winnen. Ten eerste omdat het een tijdje geleden is. Daarbij was het lekker weer. En het veld lag er heerlijk bij. Het gevoel was gewoon goed."

Dat bleek door de vroege goal van Guus Smulders. Kort nadat Pa-trick Ridderhof al een waarschu-wingsschot op de lat loste, strafte de spits de slappe start van GOZ af. Nu moest GOZ, dat eveneens op een derbyzege wacht, met een antwoord komen. Maar het verweer bleef beperkt tot losse flodders. Nog voor rust schoot Vogelaar de thuisploeg vanaf de stip zelfs naar een 2-0 voorsprong. In de tweede helft was de ploeg van Pascal van den Hoek de bovenliggende partij en werd de thuisploeg teruggedrongen. Maar tegen het bikkelharde NBSVV, dat met onorthodox overlevingsvoetbal niet voor de schoonheidsprijs ging, kwam Gemengd Oranje Zwart niet verder dan de 2-1 van Niels de Visser, uit een strakke voorzet van rechtsachter Arnold Coppens. „Het is jammer dat we in de eerste helft te makkelijk de doelpunten weggeven", baalde Coppens (30). „En dat we het in de tweede helft niet oppakken om zelf te scoren en onszelf te belonen. We hadden het beste van het spel. Het is al het hele jaar dat we van onszelf verliezen. We hebben een jonge ploeg, die volwassener moet worden en meer de rust te bewaren. Er zit zoveel talent in de ploeg. Het is alleen nog te kwetsbaar." Dat NBSVV met onooglijk voetbal de punten over de streep trok, deerde Vogelaar allerminst. „Het loopt dit seizoen niet zo lekker. Maar we zeggen steeds dat als we gewoon met z'n allen hard blijven werken, dat de overwinning dan vanzelf een keer komt. Dat was nu.

Bron: AD 15-4

AddThis Social Bookmark Button