AD: 'Compleet van de kaart'

Afdrukken
PDF

krantenVerbazing, onwetendheid en teleurstelling. Deze gevoelens heersen bij NBSVV-speler Johnny Bestebreur, die tijdens de wedstrijd tegen Excelsior Pernis tot tweemaal toe buiten bewustzijn raakte. Hoewel het geen hartstilstand was, werd in het ziekenhuis geconstateerd dat er wel degelijk ‘iets’ rondom zijn hart is gebeurd.

Paniek bij veel mensen op het complex, reanimatie in het bijzijn van moeder en vrienden, een ambulance en de inzet van een traumahelikopter. Volgens ooggetuigen was er sprake van enige chaos en liepen de emoties bij sommigen behoorlijk hoog op. Door een aantal werd dan ook de vergelijking gemaakt met de hartstilstand van Ajax-speler Evander Sno in een wedstrijd tegen Jong Vitesse van enkele weken geleden.

“Pfff, wat een toestand. Ik kan er werkelijks niets van herinneren,” zegt Johnny Bestebreur, bij wie door de artsen zaterdag een zware val van hyperventilatie is geconstateerd. Aangezien de hoofdpijn enorme vermoeidheid gisteren aanhielden, heeft de spits zich weer bij de dokter gemeld. "Mijn lichaam heeft natuurlijk wel een heel duidelijk signaal afgegeven,” bekent de spits, die in het verleden last had astma. "Ik heb een drukke baan als stoffeerder en kan moeilijk 'nee' zeggen als mensen mij ergens voor vragen. Dit geldt niet alleen in zakelijk, maar ook in privé-opzicht. Het is duidelijk dat ik het rustiger aan moet doen.”

Dan valt er even een kort stilte. Het besef over de gebeurtenissen lijkt tot hem door te dringen. "Mijn moeder kwam net de krant brengen," zegt hij. "Iedereen is dus echt heel erg bezorgd geweest. Dit begon overigens al tijdens de wedstrijd toen onze grensrechter mij aangaf het rustiger aan te doen vanwege mijn klachten over hartkloppingen. Ik had net bij een duel een tik op mijn borst gehad en dacht dat het daar wel mee te maken zou hebben. Maar in de rust was ik al flink misselijk. Desondanks wilde ik me niet laten kennen, want ik ben geen type dat opgeeft. Zowel binnen als buiten het veld."

Hoe het voelde als je zo wegzakt? Ik zou het echt niet weten,” reageert Johnny Bestebreur. “Het enige dat ik weet is het wakker worden in het ziekenhuis. Ik ben dus echt helemaal van de wereld geweest. Dit is toch een hele aparte ervaring die ik uiteraard nooit meer hoop mee te maken. Ik ga me maar eens beraden hoe ik eigenlijk in het leven sta. Er is afgelopen zaterdag dus wel iets gebeurd.”

Na een eerder beenbreuk bij aanvoerder Ivo van Alphen, die nog steeds is uitgeschakeld, zit het NBSVV dus opnieuw tegen. Zowel Van Alphen als Johnny Bestebreur zullen nog een aantal weken niet kunnen spelen.

Bron: AD 28-9

AddThis Social Bookmark Button