Geen revanche voor NBSVV bij Pernis

Afdrukken
PDF

Voor de onterecht verloren thuiswedstrijd tegen Pernis heeft NBSVV 'uit' geen revanche kunnen nemen. De degradatiekraker was een zogenaamde 6-punten-wedstrijd, maar leverde er slechts 1 op voor beide ploegen. Na 90 minuten stond er een 2-2 stand op het bord, na 1-1 halverwege.

In een wedstrijd tussen twee ploegen die knokken om lijfsbehoud in de derde klasse was de eerste kans voor Pernis met een schot over doel. Na een kwartier waren kort na elkaar mogelijkheden voor Sjoerd Bestebreur en Kevin de Faria, maar het was Pernis wat in de 22e minuut de score opende. Bij een uitbraak over rechts tastte de verdediging van NBSVV mis, waarna de tegenstander een lage voorzet op maat kon afleveren en de bal eenvoudig in de linkerhoek werd geschoten. Er volgden slechts spaarzaam wat kansjes aan beide zijden, voordat in de 42e minuut de stand werd gelijk getrokken. Marnik Briegoos vond de inlopende Kevin de Faria die de bal in de hoek van het doel plaatste: 1-1.

Kort na rust waren er eerst twee grote kansen voor Pernis die niet werden benut, maar nu was het NBSVV wat op voorsprong kwam. Na goed doorzetten van Roy van Taanom kon hij de bal bij Sjoerd Bestebreur bezorgen, die met een lage inzet voor de 1-2 tekende. Diezelfde Bestebreur mikte twee minuten later een vrije trap op de kruising. Slechts zes minuten na de treffer stond het alweer gelijk. Pernis kreeg op de rand van de 16 alle tijd om de bal aan te nemen en de vrijstaande man te vinden, die vervolgens hard binnenschoot: 2-2. NBSVV was daarna wel wat dreigender, maar echt gevaarlijk werd het niet. De prima fluitende scheidsrechter moest links en rechts gele kaarten uitdelen voor vervelende overtredingen. In de laatste 5 minuten kwam NBSVV meerdere keren goed weg. Het was aan doelman Lars van der Erve te danken dat de Nieuw-Beijerlanders een punt over hielden aan de wedstrijd. Met een fraaie zweefduik tikte hij in blessuretijd een zeker doelpunt uit de linkerbovenhoek van zijn domein.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV pakt verdiend punt bij DRL

Afdrukken
PDF

Aan de wedstrijd tegen DRL heeft NBSVV heeft een punt overgehouden. Na een saaie eerste helft zonder doelpunten scoorde NBSVV kort na rust tweemaal. Ondanks dat DRL het laatste kwartier met 10 man moest volmaken, wisten de Rotterdammers de stand alsnog gelijk te trekken tot 2-2.

Het technische duo Dennis van Gils / Richard Booy moest een aangepaste opstelling bedenken, omdat een aantal spelers wegens vakantie ontbrak. Daardoor begonnen Roy van Taanom, Gerben Kolthof en Jesse Colijn in de basis. Ze maakten alle drie de 90 minuten vol en speelden een verdienstelijke wedstrijd. De eerste helft was erg gezapig en er gebeurde nauwelijks iets voor beide doelen. DRL had een licht veldoverwicht, maar de kansjes die er waren, waren voor NBSVV. Na mogelijkheden voor William Benard (op een goede steekbal van Gerben Kotlhof) en Kevin de Faria, kreeg Marnik Briegoos kort voor rust de grootste kans, maar tweemaal stond de DRL-goalie een treffer in de weg. DRL wist geen enkele bal tussen de palen te mikken in het eerste bedrijf. Een brilstand bij rust derhalve.

Na de thee wist NBSVV direct vanaf de aftrap te scoren. De bal belandde rechtsvoor bij Marnik Briegoos en hij vond voor het doel Kevin de Faria. De Faria kopte de 0-1 in de linker-onderhoek. Drie minuten later een mooie aanval van NBSVV: Jesse Colijn stuurde William Benard over links de diepte in. Die legde de bal terug op Kevin de Faria, die vervolgens Marnik Briegoos bediende. Briegoos raakte de bal precies voldoende en de bal viel ditmaal in de rechter-onderhoek: 0-2. Helaas lag de bal vier minuten later alweer in het andere doel na onoplettendheid bij NBSVV: 1-2. In de eerste acht minuten na rust was er al meer gebeurd dan in de hele eerste helft. DRL probeerde daarna de gelijkmaker te forceren. Een bal op de paal en een vrije trap net over de goal waren de belangrijkste wapenfeiten. Het centrale duo Joey Verbaas / Patrick Ridderhof en de prima keepende Lars van der Erve hielpen de overige kansen van DRL vakkundig om zeep. Een kwartier voor tijd beging een DRL-er een domme overtreding door Gerrit Fix voor het oog van de scheidsrechter met beide handen tegen de grond te werken: rood. Met een man minder bleef DRL de bovenliggende partij. De krachten vloeiden weg bij NBSVV en het liet zich terugzakken. Met een vlammend schot uit de tweede lijn wist DRL de 2-2 te scoren. Doordat de bal licht werd getoucheerd, was Van der Erve kansloos. Het initiatief bleef bij DRL, maar kort voor tijd was er nog een kansje voor NBSVV. Roy van Taanom wist over rechts door te breken. Hij speelde Gerrit Fix aan, maar die had zijn krachten verbruikt en kon geen vuist meer maken. Zo hielden beide ploegen een punt over aan het duel in de Leeuwenkuil.

AddThis Social Bookmark Button

Winst voor bezoekers bij derby NBSVV - Zinkwegse Boys

Afdrukken
PDF

De derby tussen de buren uit Nieuw- en Oud-Beijerland op sportpark De Kreek kende een vrij matte eerste helft, een enerverende tweede helft en eindigde tumultueus. Na een 0-0 ruststand incasseerde NBSVV kort na de pauze een rode kaart. Tegen tien Nieuw-Beijerlanders wist Zinkwegse Boys vervolgens tweemaal te scoren. Het tweede doelpunt leverde echter zoveel discussie op dat de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd. Na een afkoelingsperiode werd de wedstrijd uitgespeeld, maar de 0-2 stand veranderde niet meer.

Het eerste speldenprikje werd in de tweede minuut uitgedeeld door Zinkwegse Boys, toen Kevin Brasser in het zijnet schoot. NBSVV wist het eerste kwartier soms wel aardig te combineren maar strandde op de rand van de 16 voordat het gevaarlijk werd. Achterin bij Zinkweg excelleerde Frank Stienstra met rust en overzicht. ZWB was op haar beurt tweemaal gevaarlijk uit corners. De 16e minuut was Stefan van Alphen namens NBSVV kansrijk, maar ZWB-keeper Martijn Krediet voorkwam een treffer. Voor ZWB mikte aanvoerder Ronald van Ruiven een vrije trap in de bovenhoek, waar NBSVV-keeper Lars van der Erve op had gerekend en de bal simpel klemde. Beide verenigingen kregen nog één grote kans de score te openen in de eerste helft. Voor de thuisploeg dook Marnik Briegoos op voor de Zinkweg-goal, maar doelman Krediet bokste zijn schot uit de kruising. Aan de andere kant werd Kevin Brasser vrij voor doelman Van der Erve gezet, maar Brassers inzet verdween ter nauwer nood naast het doel. Na een redelijk gelijkwaardige eerste helft zonder doelpunten werd er gerust.

Kort na rust kreeg NBSVV-er Pieter Vogelaar een tweede gele kaart wegens een overtreding op Davey van den Dool en kon dus vertrekken. Het betekende het keerpunt van de wedstrijd. Vanaf dat moment was Zinkwegse Boys de bovenliggende partij. Het ontbrak echter aan een goede eindpass, waardoor er nog geen echte kans te noteren was voor de bezoekers. Die was er wel voor de gevaarlijkste man van NBSVV, Marnik Briegoos, die vanaf de zijkant op de paal schoot. Eigenlijk de enige grote kans van de thuisploeg in de tweede helft. Met nog een half uur op de klok kwamen de Zinkweggers steeds dichter bij een doelpunt. Nadat eerst Martijn van Zuuren nog naast had geschoten en Sander van Hamburg over had gekopt, viel in de 67e minuut de 0-1. Na een goede combinatie tussen Martijn van Zuuren en Mees Lebbink rolde de bal voorlangs het doel van NBSVV en het was de ongelukkige Patrick Ridderhof die de bal in eigen doel gleed. NBSVV-trainer Dennis van Gils probeerde vervolgens door wat wissels de bakens te verzetten. Ruim tien minuten voor tijd werd de wedstrijd echter met een merkwaardig doelpunt beslist. Een scheidsrechtersbal aan de zijlijn op de helft van NBSVV werd door ZWB-er Koen van der Ende veroverd, echter zonder dat de bal de grond had geraakt. De inlopende Martijn van Zuuren werd aangespeeld en die knalde vervolgens hard de 0-2 in het dak van doel. Heel NBSVV stond perplex. Het tumult en het commentaar wat daarop volgde was voor scheidsrechter Hollemans reden om de wedstrijd stil te leggen. Na 20 minuten afkoeling werden de laatste tien minuten uitgespeeld. Hierin kreeg Zinkwegse Boys meerdere kansen de score verder op te voeren, maar NBSVV-doelman Lars van der Erve heerste soeverein in zijn doelgebied en het bleef derhalve bij 0-2.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV wint van Rockanje

Afdrukken
PDF

In de wedstrijd tussen de onderste twee ploegen in de derde klasse D heeft NBSVV thuis aan het langste eind getrokken. Tegen Rockanje stond er een ruststand van 1-0 op het bord, waarna beide ploegen in de tweede helft nog een keer scoorden: eindstand 2-1. Daardoor wisselden de ploegen van positie op de ranglijst en draagt Rockanje nu de rode lantaarn.

Ex-NBSVV trainer Hans de Heer staat dit seizoen aan het roer bij Rockanje en hij stelde meerdere oudere spelers op om zijn groep compleet te maken. De eerste fase van de wedstrijd had NBSVV het initiatief, wat al in de 7e minuut werd beloond. Gerrit Fix stuurde Kevin de Faria de diepte in en die lepelde de bal vanaf rechts over de keeper heen in het doel: 1-0. In de 11e minuut het eerste gevaar van Rockanje. Een geplaatst schot werd door NBSVV-doelman Lars van der Erve overgetikt. Na een nieuwe doelpoging van Rockanje twee minuten later, gevolgd door een schot op doel aan de andere kant, zakte het spelpeil weg en gebeurde er 20 minuten lang weinig. In de 33e minuut was Rockanje uit het niets dicht bij de gelijkmaker, toen keeper Van der Erve al was gepasseerd, maar de inzet van de oranjehemden rolde naast het doel. Enkele minuten voor rust belandde een goed opgezette aanval van NBSVV over meerdere schijven bij Kevin de Faria, maar zijn inzet verdween helaas naast het doel. Ruststand 1-0.

Tien minuten na rust was er eerst een kans voor Rockanje, maar het was NBSVV wat een minuutje later wist te scoren. Guus Smulders zette goed druk en veroverde de bal, speelde vervolgens Kevin de Faria aan, die op zijn beurt Sjoerd Bestebreur bediende. Diens schot viel via de handen van de keeper binnen en dat bezorgde de Nieuw-Beijerlanders een 2-0 voorsprong. Vijf minuten later had De Faria de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar hij miste. Zodoende bleef Rockanje in leven en wist in de 64e minuut uit een rommelige situatie voor het doel van NBSVV zelfs de 2-1 binnen te werken. Niet lang daarna werd NBSVV een penalty onthouden, toen Patrick Ridderhof binnen de beruchte lijnen werd gevloerd. Erbuiten fluit iedere scheidsrechter voor een dergelijke overtreding, maar erbinnen zijn arbiters regelmatig minder consequent. Het spel werd steeds rommeliger en daardoor werd het nog billenknijpen voor de blauw-witten gedurende de laatste 20 minuten, want Rockanje kon zowaar nog wat aandringen. Beide ploegen kregen nog een grote kans te scoren in de laatste minuten van de wedstrijd. Een inzet van Rockanje werd door Rob Sneep van de lijn gehaald. Namens NBSVV schoot Robin Verhoeven tenslotte nog hard over. NBSVV kon voor het eerst dit seizoen opgelucht 3 drie punten bijschrijven.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV onderuit bij Rozenburg

Afdrukken
PDF

Ook de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft NBSVV niet weten te winnen. In en tegen Rozenburg stonden de blauw-witten na een kansloze eerste helft al met 4-0 achter bij rust. In tweede helft speelde NBSVV met veel meer beleving en scoorde de ploeg driemaal. Eindstand 4-3. Weer nét niet helaas.

Na zeven minuten spelen stond er al een 2-0 achterstand op het bord. Beide doelpunten waren het gevolg van fouten van NBSVV die Rozenburg bijna achteloos kon afstraffen. Het voelde als een vroege knock-out. Ook het verdere van de eerste helft was NBSVV daardoor niet bij de les. In de 28e minuut werd de 3-0 vanaf de linkerkant binnengeschoten en vijf minuten later viel de 4-0. NBSVV faalde collectief, zo werd aan de kant geconstateerd. Aangezien iedereen deelde in de malaise mopperde coach Van Gils dat hij liefst elf spelers wilde wisselen.

Na rust een totaal ander beeld. Een snel doelpunt in de 49e minuut hielp daarbij. Een goede één-twee tussen Guus Smulders en Robin Verhoeven werd door de laatste doeltreffend afgerond: 4-1. Kort daarna schoot William Benard op aangeven van Marnik Briegoos een half metertje naast. NBSVV kreeg zo het gevoel dat het tóch mogelijk was en de ploeg ging met veel meer inzet spelen. In de 60e minuut werd dat beloond. William Benard schoot eerst tegen de keeper aan en legde de bal in de rebound panklaar voor Pieter Vogelaar, die de 4-2 tegen de touwen joeg. Tien minuten later veroverde Marnik Briegoos de bal. Na een korte snelle één-twee met Benard kon Briegoos doorbreken richting doel en hij rondde strak af. Zo stond het 4-3 met nog ruim 20 minuten te spelen. Alles was weer mogelijk. Uiteraard betekende deze stand nog veel strijd in de slotfase. Beide ploegen kregen nog één grote kans de score verder op te voeren. Namens NBSVV was Marnik Briegoos vijf minuten voor tijd het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot werd door de Rozenburgse keeper net overgetikt. In blessuretijd kreeg Rozenburg nog een penalty. De panenka-strafschop viel binnen, maar was te vroeg genomen. Door een nieuwe panenka liet doelman Van der Erve zich niet meer verrassen, zodat de eindstand op 4-3 bleef steken.

Net als in de wedstrijd tegen Pernis heeft een slecht begin van de wedstrijd de SECOA-formatie deze dag de das om gedaan. Natuurlijk komt NBSVV tegen een aantal ploegen in deze klasse wat kwaliteit tekort. Maar het heeft in de eerste seizoenshelft ook een aantal keren domweg pech gehad. Vanaf de eerste wedstrijd na de winterstop wordt het erop of eronder. Met wat meer lef en scherpte hoeft deze ploeg echt niet te degraderen.

AddThis Social Bookmark Button