NBSVV onderuit bij Rozenburg

Afdrukken
PDF

Ook de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft NBSVV niet weten te winnen. In en tegen Rozenburg stonden de blauw-witten na een kansloze eerste helft al met 4-0 achter bij rust. In tweede helft speelde NBSVV met veel meer beleving en scoorde de ploeg driemaal. Eindstand 4-3. Weer nét niet helaas.

Na zeven minuten spelen stond er al een 2-0 achterstand op het bord. Beide doelpunten waren het gevolg van fouten van NBSVV die Rozenburg bijna achteloos kon afstraffen. Het voelde als een vroege knock-out. Ook het verdere van de eerste helft was NBSVV daardoor niet bij de les. In de 28e minuut werd de 3-0 vanaf de linkerkant binnengeschoten en vijf minuten later viel de 4-0. NBSVV faalde collectief, zo werd aan de kant geconstateerd. Aangezien iedereen deelde in de malaise mopperde coach Van Gils dat hij liefst elf spelers wilde wisselen.

Na rust een totaal ander beeld. Een snel doelpunt in de 49e minuut hielp daarbij. Een goede één-twee tussen Guus Smulders en Robin Verhoeven werd door de laatste doeltreffend afgerond: 4-1. Kort daarna schoot William Benard op aangeven van Marnik Briegoos een half metertje naast. NBSVV kreeg zo het gevoel dat het tóch mogelijk was en de ploeg ging met veel meer inzet spelen. In de 60e minuut werd dat beloond. William Benard schoot eerst tegen de keeper aan en legde de bal in de rebound panklaar voor Pieter Vogelaar, die de 4-2 tegen de touwen joeg. Tien minuten later veroverde Marnik Briegoos de bal. Na een korte snelle één-twee met Benard kon Briegoos doorbreken richting doel en hij rondde strak af. Zo stond het 4-3 met nog ruim 20 minuten te spelen. Alles was weer mogelijk. Uiteraard betekende deze stand nog veel strijd in de slotfase. Beide ploegen kregen nog één grote kans de score verder op te voeren. Namens NBSVV was Marnik Briegoos vijf minuten voor tijd het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot werd door de Rozenburgse keeper net overgetikt. In blessuretijd kreeg Rozenburg nog een penalty. De panenka-strafschop viel binnen, maar was te vroeg genomen. Door een nieuwe panenka liet doelman Van der Erve zich niet meer verrassen, zodat de eindstand op 4-3 bleef steken.

Net als in de wedstrijd tegen Pernis heeft een slecht begin van de wedstrijd de SECOA-formatie deze dag de das om gedaan. Natuurlijk komt NBSVV tegen een aantal ploegen in deze klasse wat kwaliteit tekort. Maar het heeft in de eerste seizoenshelft ook een aantal keren domweg pech gehad. Vanaf de eerste wedstrijd na de winterstop wordt het erop of eronder. Met wat meer lef en scherpte hoeft deze ploeg echt niet te degraderen.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV kan niet stunten tegen NSVV

Afdrukken
PDF

Nummer laatst tegen nummer één: vooraf was op basis van de competitiestand en het aantal doelpunten voor en tegen een uitslag van 0-4 bij NBSVV-NSVV een logische voorspelling. Het vertoonde spel van de Numansdorpers gaf geen recht op een dergelijke grote uitslag, maar het was de verdienste van goudhaantje Jeroen Voshart dat deze stand toch werd bereikt. Hij scoorde alle doelpunten in deze derby.

De Nieuw-Beijerlandse ploeg liet vanaf de eerste minuut merken zich niet vooraf neer te leggen bij een nederlaag. Het nam in de openingsfase brutaal het initiatief en probeerde zo kansen af te dwingen. Voordat het gevaarlijk werd, zat er echter steeds een Numansdorps voetje tussen. Voor NSVV werd het eerste gevaarlijke schot in de 14e minuut door Lars van der Erve uit de hoek getikt. Zeven minuten later schampte een hoge bal de lat boven Van der Erve. Voor NBSVV kreeg Guus Smulders de grootste kans. Zijn schot werd tot corner verwerkt. De normaal zo productieve voorhoedespelers van NSVV kwamen er deze middag nauwelijks aan te pas. Ze werden door de verdedigers Stefan Hokke, Joey Verbaas, Rob Sneep en Patrick Ridderhof knap in toom gehouden. In de 42e minuut viel de 0-1 uit een aanval op randje buitenspel. Daar valt over te discussiëren, maar erger was dat Jeroen Voshart overduidelijk hands maakte bij het binnenwerken van de bal. De scheidsrechter was de enige in het veld die het niet zag, ook tot verbazing van de doelpuntenmaker. Een domper voor de thuisploeg vlak voor rust.

Na rust veranderde het beeld niet. NBSVV gaf NSVV goed partij. In het eerste kwartier waren er kleine kansjes voor beide ploegen. Een vrije trap van net buiten de 16 in de 61e minuut betekende de 0-2. Jeroen Voshart zag het gaatje en plaatste de bal beheerst over de grond in de hoek van het doel. Na deze dreun was NBSVV even niet bij de les, want slechts één minuut later tekende opnieuw Voshart voor de 0-3. Ondanks dat de wedstrijd was gespeeld bleef NBSVV zoeken naar een treffer. Bij één van die acties liet doelman Melvin Kruijthof de bal los en kreeg Stefan van Alphen een grote kans. Zijn inzet verdween echter naast het doel. Een kwartier voor tijd gebruikte trainer Dennis van Gils zijn laatste wissel door het inbrengen van Maarten Spaans, die daarmee zijn competitiedebuut maakte bij NBSVV1. Even later kregen William Benard en opnieuw Stephan van Alphen nog schietkansen, maar zij hadden het geluk niet aan hun zijde. Namens NSVV onderstreepte Jeroen Voshart zijn titel als man van de wedstrijd door in blessuretijd de eindstand op 0-4 te bepalen.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV gelijk bij IJVV de Zwervers

Afdrukken
PDF

Na een steenkoude eerste helft en een hartverwarmende tweede helft stond er een 1-1 eindstand op het bord bij YVV De Zwervers tegen NBSVV. Zeven minuten na rust viel de 1-0, waarna er zich een aantrekkelijke wedstrijd ontspon. Vlak voor tijd scoorde Robin Verhoeven de dik verdiende gelijkmaker.

De wedstrijd in IJsselmonde wilde lange tijd maar niet op gang komen. Na ruim een half uur was er nog geen enkele kans gecreëerd. Er was een fout van de warrig leidende scheidsrechter voor nodig om het eerste gevaar te doen ontstaan. Een overtreding op linksback Patrick Ridderhof werd niet bestraft, waardoor De Zwervers vrij kon opstomen naar het doelgebied van NBSVV. Op de rand daarvan werd een overtreding van NBSVV wél bestraft met een vrije trap, die net naast werd geschoten. Daarna volgde de eerste kans van NBSVV, Patrick Ridderhof schoot echter tegen de keeper aan. Na een fout op het middenveld kreeg eerst de thuisploeg haar tweede kans, waarna NBSVV op slag van rust nog twee grote kansen kreeg. Een vrije trap van Sjoerd Bestebreur belandde bij Marnik Briegoos, maar zijn schot werd tot corner verwerkt. Uit die hoekschop kopte Joey Verbaas de bal in handen van de keeper. De 0-0 ruststand was een juiste afspiegeling van de eerste helft.

Zeven minuten na rust scoorde De Zwevers indirect uit een vrije trap. De lange Sander Gorter torende boven de Nieuw-Beijerlandse verdediging uit en kopte binnen. Door de goal werd de wedstrijd opengebroken en werd het spel veel aardiger om te zien. NBSVV drong steeds meer aan, maar schoten van onder andere Pieter Vogelaar en Robin Verhoeven troffen geen doel. Met nog een kwartier op de klok trok de scheidsrechter binnen een minuut tweemaal rood. Marnik Briegoos werd op volle snelheid onderuit gelopen en de dader kreeg terecht geel. Deze had bij een eerdere vrij onschuldige overtreding ook al een gele kaart geïncasseerd en kon dus vertrekken. Daarna toonde de leidsman ook Pieter Vogelaar de rode kaart voor een schouderduw die als elleboogstoot werd geïnterpreteerd. Die was echter vóór de overtreding op Briegoos begaan. Het spel had toen direct onderbroken moeten worden. Eigenlijk zijn beide rode kaarten dus onterecht. De beide slachtoffers besloten er samen een biertje op te drinken.

Met 10 tegen 10 werd het laatste kwartier uitgespeeld. Bij vlagen heel aardig spel maakte de kou voor de toeschouwers draaglijk. NBSVV werd deze middag nadrukkelijk gesteund door de 12e man, wat de ploeg goed kon gebruiken. Helaas waren de schoten op doel vaak te wild, waardoor ze naast of over gingen. Uit een counter kreeg de Rotterdamse ploeg nog een dikke kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de afwerking faalde. De Nieuw-Beijerlandse aanvalsdrift van de tweede helft werd in de slotminuten beloond, toen Robin Verhoeven met een schot vanaf de zijkant de 1-1 wist te scoren. Daarmee was de eindstand bepaald. Met wat meer geluk had er meer in gezeten.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV tegen FC Binnenmaas opnieuw met lege handen

Afdrukken
PDF

In de derby tegen FC Binnenmaas deed NBSVV meeste tijd niet onder voor de ploeg uit Maasdam. Alleen het eerste kwartier na rust was FC Binnenmaas de bovenliggende partij. In dat kwartier wisten de bezoekers wel twee maal te scoren, waardoor NBSVV opnieuw met lege handen stond.

NBSVV kwam fel en geconcentreerd uit de startblokken en zette FC Binnenmaas aanvankelijk vast op eigen helft. Dat resulteerde in de 5e minuut in een kans voor Pieter Vogelaar, maar zijn schot werd door keeper Joey de Jong weggebokst. Ondanks het degelijke spel wisten de Nieuw-Beijerlanders weinig kansen te creëren. Pas in de 20e minuut was er weer dreiging: een schot van Thom Makkenze werd geblokt. Rond het halve uur was er een kans voor Marnik Briegoos. Pas daarna kwam FC Binnenmaas voor het eerst in de buurt van het doel van NBSVV. Mogelijk gevaar werd echter door doelman Lars van der Erve in de kiem gesmoord. Aan de andere kant schoot William Benard uit een moeilijke hoek voorlangs en liep een doorbraak van Robin Verhoeven vast in het strafschopgebied. FC Binnenmaas kon daarna nog eenmaal afdrukken, maar wist ook niet te scoren. 0-0 bij rust derhalve.

Het druk zetten op het zware veld had de Secoa-formatie wel veel kracht gekost. Na de pauze duurde het even voordat NBSVV hersteld was en kon FC Binnenmaas druk zetten op de Nieuw-Beijerlandse defensie. Dat resulteerde in doelpunten in de 54e en 58e minuut. De rebound van een gestopt schot van Danny Maijers viel voor de voeten van Leon van der Stel, die wel raad wist met dit buitenkansje: 0-1. Vier minuten later zette Michael Mathilda scherp voor en tot ieders verrassing rolde de bal langs doelman Van der Erve in het doel. Daarna was het tot vijf minuten voor tijd toch weer NBSVV wat de beste mogelijkheden kreeg om wat terug te doen. Het dichtst bij een doelpunt was Sjoerd Bestebreur: zijn inzet belandde op de paal. Schoten van William Benard en Rob Sneep troffen evenmin doel. Daardoor zakte langzaamaan de moed in de schoenen bij de mannen van trainer Dennis van Gils en kreeg FC Binnenmaas in de laatste vijf minuten nog twee riante kansen om de score op te voeren. Doelpunten vielen er echter niet meer, waardoor de 0-2 op het bord bleef staan.

AddThis Social Bookmark Button

Geflatteerd verlies NBSVV bij Botlek

Afdrukken
PDF

Tegen een nauwelijks beter Botlek heeft NBSVV een forse nederlaag moeten slikken. De drie tegendoelpunten voor rust waren onnodig of onterecht. Na rust kon dat niet meer worden rechtgezet, met een 5-1 nederlaag als gevolg.

De eerste twintig minuten was de wedstrijd in evenwicht en gebeurde er voor beide doelen weinig. De eerste grote kans was voor NBSVV. Sjoerd Bestebreur mikte in de 21e minuut net naast het doel na een goede actie. Een minuut na deze kans werd een duur foutje achterin bij NBSVV direct door Botlek afgestraft, feitelijk de eerste dreiging van de thuisploeg. Vijf minuten later volgde een dubbele tegenslag. Max Broersen haakte, na een gewonnen verdedigende actie, in het harde kunstveld en stortte ter aarde. Zijn tegenstander had het speeltuig voor het oprapen, speelde een ruim buitenspel staande ploeggenoot aan en die schoot binnen. Het vlagsignaal werd door de scheidsrechter genegeerd, waardoor na enige verwarring toch de 2-0 op het bord verscheen. Intussen analyseerde verzorgster Lauren Baks dat de ongelukkige Max Broersen waarschijnlijk zijn kruisbanden had afgescheurd. Hij moest per brancard van het veld. Joey Verbaas verving hem en maakte daarmee zijn debuut in de hoofdmacht van NBSVV. Toen het in de 41e minuut 3-0 werd, doordat de bal tussen keeper en verdediger van NBSVV in bleef hangen en Botlek wist te profiteren, was het voor het team van trainer Van Gils reeds bij rust een verloren wedstrijd.

Direct na de thee waren er eerst twee kansen voor Botlek, maar daarna kwam NBSVV steeds vaker voor het doel van de tegenstander. Tussen de 50e en 60e minuut noteerden we vier kansen. Patrick Ridderhof schoot naast na een lange rush, een schot van Thom Makkenze werd uit de rechterhoek getikt, Gerrit Fix schoot van dichtbij tegen de keeper aan en ook Guus Smulders wist een kans niet te verzilveren. Door het meer aanvallende spel was er achterin wel wat meer ruimte. Een uitbraak van Botlek in de 69e minuut betekende de 4-0. Het is een compliment waard dat de Secoa-formatie, onder aanvoering van de gedreven middenvelders Thom Makkenze en Gerrit Fix, bleef zoeken naar een doelpunt. Die kwam er in de 77e minuut, toen William Benard de eer redde door de 4-1 aan te laten tekenen. Daarna waren er opnieuw kansen voor NBSVV, alvorens in de laatste minuut van de wedstrijd door Botlek de 5-1 werd gescoord. Een terechte, maar wel geflatteerde nederlaag voor de Nieuw-Beijerlanders, die daardoor op de laatste plaats in de 3e klasse D blijven staan.

AddThis Social Bookmark Button