NBSVV verliest in tweede helft van Hekelingen

Afdrukken
PDF

In een matige wedstrijd heeft NBSVV thuis verloren van Hekelingen. Na een redelijke eerste helft, waarin het 0-0 bleef, werd het spel gaandeweg de tweede helft slechter en moesten de Nieuw-Beijerlanders alsnog met 0-3 buigen voor de gasten.

Trainer Louis Jacobs is niet te benijden. Sinds de winterstop moet hij het al met vier spelers minder doen en iedere week ontbreken er daar bovenop nog wel een paar. Dit keer waren Sjoerd Bestebreur, Guus Smulders, Niels Jacobs en Dylan van de Berg niet van de partij. Desondanks startte NBSVV niet onaardig. Aan inzet geen gebrek, een positief punt voor een ploeg die het wekelijks moeilijk heeft. Het eerste kwartier vond er voornamelijk een schaakspel op het middenveld plaats. Het veld werd klein gehouden en kansen waren er voor beide ploegen niet. Na 17 minuten was de eerste mogelijkheid voor Hekelingen en twee minuten later stond buitenspel een doelpunt van de gasten in de weg. Pieter Vogelaar was voor de thuisploeg het dichtst bij een doelpunt. Zijn vrije trap werd door de doelman gekeerd. Kort daarna schoot Hansjan van Genderen van afstand net naast. Hekelingen kreeg een paar minuten voor rust middels een penalty een uitgelezen kans de leiding te nemen. Doelman Mike Barendregt wist de strafschop echter te keren, zodat er bij rust nog niet was gescoord.

Direct na de thee was Hekelingen al dichtbij een doelpunt uit een vrije trap. De bal werd echter door Pieter Vogelaar op de lijn gestopt. Na een wat rommelige fase viel in de 55e minuut de 0-1. Ongewild sloop er daarna wat gelatenheid in de thuisploeg en werd de inzet minder. Desondanks wist Hekelingen er ook niet echt soepel doorheen te voetballen, wat het spelbeeld niet ten goede kwam. Juist de ene keer dat dat wel lukte, was het gelijk een doelpunt: een goed uitgespeelde aanval in de 71e minuut betekende de 0-2. Tenslotte werd in de 90e minuut de eindstand bepaald op 0-3.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV wint bij TransvaliaZW

Afdrukken
PDF

De wedstrijd TransvaliaZW tegen NBSVV kende een slappe eerste helft met een 1-1 ruststand. In de tweede helft was NBSVV de bovenliggende partij en boekte derhalve een verdiende 2-3 overwinning.

Nog niet eerder stonden TransvaliaZW en NBSVV tegenover elkaar dit seizoen. De wedstrijd, die gepland stond als eerste na de winterstop, was derhalve een inhaalduel. De eerste helft kende nauwelijks hoogtepunten en kan worden samengevat met het vermelden van de twee verzilverde vrije trappen. In de 30e minuut viel daaruit eerst de 1-0 van de thuisploeg, waarna Sjoerd Bestebreur tien minuten later namens NBSVV de 1-1 op het scorebord liet noteren.

Na rust was er meer actie en een duidelijk overwicht voor NBSVV. Pieter Vogelaar bracht NBSVV in de 49e minuut met een knappe kopbal uit een corner op voorsprong: 1-2. Er volgden kansen voor Patrick Ridderhof, Sjoerd Bestebreur, Rob Sneep en Jean-Paul Benard, alvorens Sjoerd Bestebreur twintig minuten voor tijd met een fraaie kopbal de bevrijdende 1-3 maakte. NBSVV bleef druk zetten, waardoor Sjoerd Bestebreur opnieuw een beste kans kreeg de score verder uit te bouwen. Door een gelukkig doelpunt van TransvaliaZW tien minuten voor tijd leek het nog even spannend te worden, maar de Nieuw-Beijerlanders lieten zich niet nog eens verrassen.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV verliest opnieuw van GSC/ODS

Afdrukken
PDF

De wedstrijd van NBSVV tegen het Dordtse GSC/ODS stond niet bol van de kansen. Zwakke momenten van de thuisploeg werden echter genadeloos afgestraft, zodat NBSVV toch een ruime 1-4 nederlaag leed.

Twintig minuten lang gebeurde er niets wat het vermelden waard is, maar vijf heel slordige minuten van NBSVV gaf GSC/ODS de gelegenheid een 0-2 voorsprong te pakken. Eerst glipte in de 24e minuut een houdbaar afstandsschot van de gasten door de handschoenen van de keeper Barendregt tegen de touwen. Twee minuten later viel de tweede goal, toen de bal zomaar aan de Dordtenaren werd meegegeven richting Nieuw-Beijerlands doel. De afronding was vervolgens een makkie. Tussen de twee doelpunten door werd de lat nog geraakt en een minuut na de 0-2 ook nog eens de paal. In vijf minuten had het ook zomaar 0-4 kunnen staan. In de 31e minuut deed NBSVV wat terug, doordat een corner van Niels Jacobs door Joris Krijger bij de tweede paal werd binnengekopt. Kort voor rust brak Patrick Ridderhof gevaarlijk door, maar zijn voorzet werd tot corner verwerkt.

In de rust kwam Joost van Hattum in het veld als centrale verdediger en deed trainer Louis Jacobs wat omzettingen in de aanval. Net als in de eerste helft was er twintig minuten lang evenwicht zonder grote kansen. Net toen de toeschouwers na een sterke actie van aanvoerder Ridderhof in een puntje begonnen te geloven, gooide GSC/ODS de wedstrijd in het slot. Een afgeslagen corner werd van buiten de 16 fraai in de hoek van het doel geschoten. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd kreeg NBSVV nog enkele opgelegde kansen, maar scoren is het hele jaar al een probleem voor de Nieuw-Beijerlanders. Een door de gasten benutte strafschop in de laatste minuut van de wedstrijd zorgde voor de 1-4 eindstand. Aan inzet ontbrak het niet bij NBSVV, maar alleen dat is niet genoeg.

AddThis Social Bookmark Button

Geen kansen voor NBSVV bij SCO ’63

Afdrukken
PDF

Waar het in de thuiswedstrijd tegen SCO '63 nog kansen regende voor NBSVV, viel er bij de herstart van de competitie in Spijkenisse niets te halen voor de Nieuw-Beijerlanders. Kort voor rust scoorde SCO '63 de 1-0, halverwege de tweede helft viel de 2-0. De toch al niet ruime selectie van NBSVV moet het met vier spelers minder doen in vergelijking met het begin van het seizoen: Ivar Meeldijk, Lars van der Erve, Sander van Hamburg en Jan Pieter Izelaar zijn om uiteenlopende redenen afgehaakt.

In de eerste helft was NBSVV voorin onmachtig. Er werd geen enkele doelpoging ondernomen. Het overwicht was dus duidelijk voor SCO '63, wat door een ingezakt spelend NBSVV ook niet heel veel kansen kreeg. Na een kwartier was er een eerste schot op doel. Halverwege helft één ging een vrije trap via de handen van NBSVV-keeper Mike Barendregt net over. Daarna een slippertje van de Nieuw-Beijerlanders op het middenveld, waardoor SCO '63 opeens vrije doortocht had naar het doel, maar verdediger Maarten Spaans wist de uitbraak knap onschadelijk te maken. Op slag van rust viel de 1-0, doordat de bal uit een vrije trap ongehinderd kon worden doorgekopt in de lange hoek.

Een laag aanvangstempo zorgde ervoor dat de tweede helft pas laat op gang kwam. Pas na een minuut of 20 waren er twee kansen op rij voor de thuisploeg. De eerste werd met de voet gestuit door keeper Barendregt, maar bij de tweede was hij kansloos na een goed uitgespeelde aanval: 2-0. Het leek erop dat NBSVV daarna werd overlopen, maar de ploeg herpakte zich door de inzet te verhogen en met meer druk vooruit te gaan voetballen. Het resulteerde niet in echte kansen, hooguit een enkele poging van afstand. In de laatste minuut kreeg SCO '63 nog een dot van een kans, maar de bal werd hard over het doel gejaagd. Letterlijk een kansloze nederlaag 2-0 voor NBSVV.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV en Zinkwegse Boys delen

Afdrukken
PDF

In de laatste wedstrijd voor de winterstop hebben NBSVV en Zinkwegse Boys met 1-1 gelijk gespeeld. Na een bloedeloze eerste helft zonder doelpunten scoorden in de tweede helft de beste mannen van beide teams, Patrick Ridderhof en Kevin Brasser, de goals.

Bij een temperatuur net boven nul was de eerste helft er niet eentje om erg warm van te worden. Er waren welgeteld drie kansen voor Zinkweg en twee voor Nieuw-Beijerland. Bij gebrek aan aanvallers bestond de frontlinie van ZWB uit middenvelders en de jongelingen voorin bij NBSVV waren onmachtig tegen de ervaren verdedigers van de gasten. Dit resulteerde in een veelal weinig verrassend schaakspel op het middenveld. Een afstandsschot van Sjoerd Bestebreur namens NBSVV en een kopbal van ZWB-er Kevin Brasser waren nog het meest dreigend. Hoewel je het aan de stand op de ranglijst wel zou verwachten, was er van enig niveauverschil weinig te zien.

Na de thee wel direct vuurwerk. NBSVV-aanvoerder Patrick Ridderhof kreeg het op zijn heupen, flitste over links langs twee tegenstanders en knalde de bal gedecideerd in de lange hoek: 1-0. Geïnspireerd door dit succes herhaalde hij deze actie binnen 6 minuten nog tweemaal, waarbij beide schoten in de handen van Zinkweg-keeper Stephan van Ruiven terecht kwamen. De tweede 10 minuten van de tweede helft was het vooral ZWB-er Kevin Brasser die opviel. In de 64e minuut werd een individuele actie van Brasser nog ternauwernood afgestopt, maar in de 66e minuut scoorde hij de gelijkmaker door de bal na een snelle één-twee met Mike Fiere hard in de korte hoek te knallen. NBSVV zakte het laatste kwartier van de wedstrijd wat in om het punt over de streep te trekken, waardoor er een optisch veldoverwicht was voor Zinkwegse Boys. Gevaarlijk werd het echter alleen nog met twee vrije trappen van aanvoerder Mike Fiere, die respectievelijk door NBSVV-keeper Mike Barendregt en verdediger Stefan Hokke werden gestopt. Niels Jacobs was tussendoor nog eenmaal dreigend namens de thuisploeg. Deze Beijerland-derby verdiende en kreeg geen winnaar.

AddThis Social Bookmark Button