Geen kansen voor NBSVV bij SCO ’63

Afdrukken
PDF

Waar het in de thuiswedstrijd tegen SCO '63 nog kansen regende voor NBSVV, viel er bij de herstart van de competitie in Spijkenisse niets te halen voor de Nieuw-Beijerlanders. Kort voor rust scoorde SCO '63 de 1-0, halverwege de tweede helft viel de 2-0. De toch al niet ruime selectie van NBSVV moet het met vier spelers minder doen in vergelijking met het begin van het seizoen: Ivar Meeldijk, Lars van der Erve, Sander van Hamburg en Jan Pieter Izelaar zijn om uiteenlopende redenen afgehaakt.

In de eerste helft was NBSVV voorin onmachtig. Er werd geen enkele doelpoging ondernomen. Het overwicht was dus duidelijk voor SCO '63, wat door een ingezakt spelend NBSVV ook niet heel veel kansen kreeg. Na een kwartier was er een eerste schot op doel. Halverwege helft één ging een vrije trap via de handen van NBSVV-keeper Mike Barendregt net over. Daarna een slippertje van de Nieuw-Beijerlanders op het middenveld, waardoor SCO '63 opeens vrije doortocht had naar het doel, maar verdediger Maarten Spaans wist de uitbraak knap onschadelijk te maken. Op slag van rust viel de 1-0, doordat de bal uit een vrije trap ongehinderd kon worden doorgekopt in de lange hoek.

Een laag aanvangstempo zorgde ervoor dat de tweede helft pas laat op gang kwam. Pas na een minuut of 20 waren er twee kansen op rij voor de thuisploeg. De eerste werd met de voet gestuit door keeper Barendregt, maar bij de tweede was hij kansloos na een goed uitgespeelde aanval: 2-0. Het leek erop dat NBSVV daarna werd overlopen, maar de ploeg herpakte zich door de inzet te verhogen en met meer druk vooruit te gaan voetballen. Het resulteerde niet in echte kansen, hooguit een enkele poging van afstand. In de laatste minuut kreeg SCO '63 nog een dot van een kans, maar de bal werd hard over het doel gejaagd. Letterlijk een kansloze nederlaag 2-0 voor NBSVV.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV en Zinkwegse Boys delen

Afdrukken
PDF

In de laatste wedstrijd voor de winterstop hebben NBSVV en Zinkwegse Boys met 1-1 gelijk gespeeld. Na een bloedeloze eerste helft zonder doelpunten scoorden in de tweede helft de beste mannen van beide teams, Patrick Ridderhof en Kevin Brasser, de goals.

Bij een temperatuur net boven nul was de eerste helft er niet eentje om erg warm van te worden. Er waren welgeteld drie kansen voor Zinkweg en twee voor Nieuw-Beijerland. Bij gebrek aan aanvallers bestond de frontlinie van ZWB uit middenvelders en de jongelingen voorin bij NBSVV waren onmachtig tegen de ervaren verdedigers van de gasten. Dit resulteerde in een veelal weinig verrassend schaakspel op het middenveld. Een afstandsschot van Sjoerd Bestebreur namens NBSVV en een kopbal van ZWB-er Kevin Brasser waren nog het meest dreigend. Hoewel je het aan de stand op de ranglijst wel zou verwachten, was er van enig niveauverschil weinig te zien.

Na de thee wel direct vuurwerk. NBSVV-aanvoerder Patrick Ridderhof kreeg het op zijn heupen, flitste over links langs twee tegenstanders en knalde de bal gedecideerd in de lange hoek: 1-0. Geïnspireerd door dit succes herhaalde hij deze actie binnen 6 minuten nog tweemaal, waarbij beide schoten in de handen van Zinkweg-keeper Stephan van Ruiven terecht kwamen. De tweede 10 minuten van de tweede helft was het vooral ZWB-er Kevin Brasser die opviel. In de 64e minuut werd een individuele actie van Brasser nog ternauwernood afgestopt, maar in de 66e minuut scoorde hij de gelijkmaker door de bal na een snelle één-twee met Mike Fiere hard in de korte hoek te knallen. NBSVV zakte het laatste kwartier van de wedstrijd wat in om het punt over de streep te trekken, waardoor er een optisch veldoverwicht was voor Zinkwegse Boys. Gevaarlijk werd het echter alleen nog met twee vrije trappen van aanvoerder Mike Fiere, die respectievelijk door NBSVV-keeper Mike Barendregt en verdediger Stefan Hokke werden gestopt. Niels Jacobs was tussendoor nog eenmaal dreigend namens de thuisploeg. Deze Beijerland-derby verdiende en kreeg geen winnaar.

AddThis Social Bookmark Button

Winst voor gasten bij NBSVV-ZBVH

Afdrukken
PDF

In een derby die het aanzien nauwelijks waard was, heeft NBSVV met 1-4 verloren van ZBVH, na een 0-3 ruststand. ZBVH ging effectiever met de spaarzame kansen om en is daarom de terechte winnaar.

In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden begon NBSVV heel mat aan de wedstijd. Ook van de kant van ZBVH viel er weinig te genieten, zodat er na een kwartier aan beide zijden slechts één halve kans was genoteerd. Een penalty was nodig om de score te openen. Na een overtreding van Dylan van den Berg op Jimmy Andeweg scoorde Lars van Gameren in de 20e minuut vanaf de stip de 0-1. In de 28e minuut verdubbelde ZBVH de score, doordat een mooie vrije trap van Pirmin Buitendijk door Jimmy Andeweg bij de tweede paal werd binnengekopt. Tien minuten daarna was de wedstrijd gespeeld toen Lars van Gameren diep werd gestuurd en door de benen van de Nieuw-Beijerlandse doelman de 0-3 liet aantekenen. Tweemaal voor rust onderscheidde de Zuid-Beijerlandse doelman Jordi Verkerk zich door evenzoveel vrije trappen van Sjoerd Bestebreur uit zijn doel te ranselen.

Na rust bleven kansen schaars. Het troosteloos neerdalende regengordijn was symbolisch. Er waren wel enkele kansen, onder andere voor Sjoerd Bestebreur, Guus Smulders en Sander van Hamburg, maar de sterk keepende ZBVH-doelman Verkerk liet zich niet verschalken. ZBVH was in de 55e minuut ook dicht bij een doelpunt. Tijdens een opstootje halverwege de tweede helft incasseerden beide ploegen een rode kaart: Lars van Gameren namens ZBVH en Niels Jacobs namens NBSVV. Tot vlak voor tijd gebeurde er daarna nauwelijks iets opwindends. In de 88e minuut kreeg de thuisploeg een strafschop cadeau, die werd benut door Guus Smulders: 1-3. In blessuretijd bepaalde invaller Mike Andeweg de eindstand op 1-4. Een wedstrijd om gauw te vergeten.

AddThis Social Bookmark Button

Eindelijk winst voor NBSVV

Afdrukken
PDF

Een half jaar heeft NBSVV1 erop moeten wachten: een competitiewedstrijd winnen. Op 21 april won de ploeg voor het laatst, toen van IJVV De Zwervers in de derde klasse. Na vele net-niet-wedstrijden was er eindelijk weer eens het zoet van de overwinning. Simonshaven werd met 2-5 opzij gezet.

Net als in de voorgaande wedstrijden zocht NBSVV vanaf het beginsignaal de aanval. Het eerste kwart van de wedstrijd waren de grootste kansen voor Sjoerd Bestebreur en Pieter Vogelaar nog zonder resultaat. Simonshaven probeerde vooral met lange ballen de voorhoede te bereiken. Een schot net over de lat na een afgeslagen vrije trap was het belangrijkste wapenfeit van de thuisploeg. Halverwege de eerste helft nam NBSVV de leiding. Sjoerd Bestebreur onderschepte de bal in de verdediging van Simonshaven, omspeelde de keeper en schoot beheerst de 0-1 binnen. Het overwicht van NBSVV in het restant van de eerste helft werd onderstreept door kansen van Sander van Hamburg, Pieter Vogelaar, Niels Jacobs en opnieuw Sjoerd Bestebreur, maar nog niet uitgedrukt in doelpunten.

Dat gebeurde wel in de tweede helft. Al snel kwam NBSVV op 0-2, doordat de rebound van een schot tegen de keeper werd binnengeschoten door Jan Pieter Izelaar. Daarna volgden twee kansen voor Simonshaven, maar doelman Mike Barendregt wist zijn doel schoon te houden. Vervolgens aan de andere kant kansen voor Jean-Paul Benard (schot tegen keeper) en Patrick Ridderhof (naast). In de 65e minuut scoorde Simonshaven uit een uitbraak op randje buitenspel de 1-2. NBSVV maakte het zich onnodig lastig door, net als een week eerder, slordig met de kansen om te gaan. Die waren er voor Jan Pieter Izelaar, Niels Jacobs en Guus Smulders, voordat de dik verdiende 1-3 eindelijk viel. Een mooie combinatie tussen Jean-Paul Benard en Niels Jacobs over links kon door Jan Pieter Izelaar worden afgerond. Tien minuten voor tijd scoorde Niels Jacobs kort na elkaar de 1-4 en de 1-5. Eerst uit een strafschop na een overtreding op Guus Smulders en een minuut later op aangeven van diezelfde Smulders. Nonchalance bij NBSVV in de laatste fase zorgde ervoor dat Simonshaven nogmaals tegen wist te scoren, waarmee de eindstand van 2-5 was bereikt. Vijf maal scoren in één wedstrijd, dat voelde lekker. Alleen de zwartkijkers mopperden dat het er tien hadden moeten zijn...

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV verliest nipt van SCO’63

Afdrukken
PDF

Het is NBSVV weer niet gelukt punten te pakken. In de thuiswedstrijd tegen SCO'63 uit Spijkenisse waren er genoeg kansen om resultaat te halen, maar de gasten wonnen door een doelpunt in de tweede helft met 0-1.

Tegen het in clownesk reflecterend camouflage tenue met te kleine broekjes uitgedoste SCO'63 startte NBSVV opnieuw prima. In de eerste 20 minuten waren er kansen voor Niels Jacobs (net naast), Jan Pieter Izelaar (ternauwernood geblokt) en Pieter Vogelaar (schot op de lat). SCO'63 was in deze fase soms dreigend, maar nooit gevaarlijk. Toen dat in de 27e minuut wel het geval was, met een hard schot net over de lat, volgden er direct nog twee grote kansen. Een schot uit de draai en een kopbal uit een corner troffen echter geen doel. In de 33e minuut was de grootste kans van NBSVV in de eerste helft voor Niels Jacobs. Hij kon alleen op de Spijkenisse-doelman afgaan, maar wist deze niet te passeren. Het restant van de eerste helft was er een veldoverwicht voor de gasten, maar meesterkoppers Stefan Hokke en Rob Sneep hielden veel ballen weg van de goal. Ook de andere verdedigers Dylan van de Berg en Patrick Ridderhof zorgden er steeds tijdig voor dat doelman Mike Barendregt zich niet hoefde in te spannen.

In de tweede helft eenzelfde beeld. NBSVV had de betere kansen en SCO'63 was vaak niet meer dan dreigend van afstand. Schoten namens de thuisploeg van Niels Jacobs (in handen keeper) en Sjoerd Bestebreur (over) leverden nog geen openingstreffer op. Na een goede aanval over links kwam SCO'63 wel tot scoren. De strak gegeven voorzet werd nog voor de eerste paal verlengd tot doelpunt: 0-1. NBSVV liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Jan Pieter Izelaar schoot net naast, Ivar Meeldijk strandde op de keeper, de rebound van deze actie werd door Niels Jacobs naast gemikt en invaller Niels Luijendijk wist alleen voor de keeper de bal niet tussen de palen te prikken. De gasten drongen tussendoor wel aan, maar konden doelman Mike Barendregt niet verontrusten, laat staan verschalken. En weer was een megakans niet aan NBSVV besteed. Een goede actie op de achterlijn langs twee man van Pieter Vogelaar stelde Sjoerd Bestebreur in staat een hoek uit te kiezen, maar ook zijn vizier stond niet op scherp. Door een misverstand in de Nieuw-Beijerlandse verdediging kreeg SCO'63 daarna de kans de wedstrijd te beslissen, maar twee achtereenvolgende pogingen eindigden op de lat. Kort voor tijd kwamen Jacobs en Bestebreur nogmaals gevaarlijk voor de goal, maar de uitkomst laat zich raden. De blessuretijd werd besteed aan emoties in plaats van aan voetballen. Opnieuw stond NBSVV met lege handen.

AddThis Social Bookmark Button