Winst voor gasten bij NBSVV-ZBVH

Afdrukken
PDF

In een derby die het aanzien nauwelijks waard was, heeft NBSVV met 1-4 verloren van ZBVH, na een 0-3 ruststand. ZBVH ging effectiever met de spaarzame kansen om en is daarom de terechte winnaar.

In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden begon NBSVV heel mat aan de wedstijd. Ook van de kant van ZBVH viel er weinig te genieten, zodat er na een kwartier aan beide zijden slechts één halve kans was genoteerd. Een penalty was nodig om de score te openen. Na een overtreding van Dylan van den Berg op Jimmy Andeweg scoorde Lars van Gameren in de 20e minuut vanaf de stip de 0-1. In de 28e minuut verdubbelde ZBVH de score, doordat een mooie vrije trap van Pirmin Buitendijk door Jimmy Andeweg bij de tweede paal werd binnengekopt. Tien minuten daarna was de wedstrijd gespeeld toen Lars van Gameren diep werd gestuurd en door de benen van de Nieuw-Beijerlandse doelman de 0-3 liet aantekenen. Tweemaal voor rust onderscheidde de Zuid-Beijerlandse doelman Jordi Verkerk zich door evenzoveel vrije trappen van Sjoerd Bestebreur uit zijn doel te ranselen.

Na rust bleven kansen schaars. Het troosteloos neerdalende regengordijn was symbolisch. Er waren wel enkele kansen, onder andere voor Sjoerd Bestebreur, Guus Smulders en Sander van Hamburg, maar de sterk keepende ZBVH-doelman Verkerk liet zich niet verschalken. ZBVH was in de 55e minuut ook dicht bij een doelpunt. Tijdens een opstootje halverwege de tweede helft incasseerden beide ploegen een rode kaart: Lars van Gameren namens ZBVH en Niels Jacobs namens NBSVV. Tot vlak voor tijd gebeurde er daarna nauwelijks iets opwindends. In de 88e minuut kreeg de thuisploeg een strafschop cadeau, die werd benut door Guus Smulders: 1-3. In blessuretijd bepaalde invaller Mike Andeweg de eindstand op 1-4. Een wedstrijd om gauw te vergeten.

AddThis Social Bookmark Button

Eindelijk winst voor NBSVV

Afdrukken
PDF

Een half jaar heeft NBSVV1 erop moeten wachten: een competitiewedstrijd winnen. Op 21 april won de ploeg voor het laatst, toen van IJVV De Zwervers in de derde klasse. Na vele net-niet-wedstrijden was er eindelijk weer eens het zoet van de overwinning. Simonshaven werd met 2-5 opzij gezet.

Net als in de voorgaande wedstrijden zocht NBSVV vanaf het beginsignaal de aanval. Het eerste kwart van de wedstrijd waren de grootste kansen voor Sjoerd Bestebreur en Pieter Vogelaar nog zonder resultaat. Simonshaven probeerde vooral met lange ballen de voorhoede te bereiken. Een schot net over de lat na een afgeslagen vrije trap was het belangrijkste wapenfeit van de thuisploeg. Halverwege de eerste helft nam NBSVV de leiding. Sjoerd Bestebreur onderschepte de bal in de verdediging van Simonshaven, omspeelde de keeper en schoot beheerst de 0-1 binnen. Het overwicht van NBSVV in het restant van de eerste helft werd onderstreept door kansen van Sander van Hamburg, Pieter Vogelaar, Niels Jacobs en opnieuw Sjoerd Bestebreur, maar nog niet uitgedrukt in doelpunten.

Dat gebeurde wel in de tweede helft. Al snel kwam NBSVV op 0-2, doordat de rebound van een schot tegen de keeper werd binnengeschoten door Jan Pieter Izelaar. Daarna volgden twee kansen voor Simonshaven, maar doelman Mike Barendregt wist zijn doel schoon te houden. Vervolgens aan de andere kant kansen voor Jean-Paul Benard (schot tegen keeper) en Patrick Ridderhof (naast). In de 65e minuut scoorde Simonshaven uit een uitbraak op randje buitenspel de 1-2. NBSVV maakte het zich onnodig lastig door, net als een week eerder, slordig met de kansen om te gaan. Die waren er voor Jan Pieter Izelaar, Niels Jacobs en Guus Smulders, voordat de dik verdiende 1-3 eindelijk viel. Een mooie combinatie tussen Jean-Paul Benard en Niels Jacobs over links kon door Jan Pieter Izelaar worden afgerond. Tien minuten voor tijd scoorde Niels Jacobs kort na elkaar de 1-4 en de 1-5. Eerst uit een strafschop na een overtreding op Guus Smulders en een minuut later op aangeven van diezelfde Smulders. Nonchalance bij NBSVV in de laatste fase zorgde ervoor dat Simonshaven nogmaals tegen wist te scoren, waarmee de eindstand van 2-5 was bereikt. Vijf maal scoren in één wedstrijd, dat voelde lekker. Alleen de zwartkijkers mopperden dat het er tien hadden moeten zijn...

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV verliest nipt van SCO’63

Afdrukken
PDF

Het is NBSVV weer niet gelukt punten te pakken. In de thuiswedstrijd tegen SCO'63 uit Spijkenisse waren er genoeg kansen om resultaat te halen, maar de gasten wonnen door een doelpunt in de tweede helft met 0-1.

Tegen het in clownesk reflecterend camouflage tenue met te kleine broekjes uitgedoste SCO'63 startte NBSVV opnieuw prima. In de eerste 20 minuten waren er kansen voor Niels Jacobs (net naast), Jan Pieter Izelaar (ternauwernood geblokt) en Pieter Vogelaar (schot op de lat). SCO'63 was in deze fase soms dreigend, maar nooit gevaarlijk. Toen dat in de 27e minuut wel het geval was, met een hard schot net over de lat, volgden er direct nog twee grote kansen. Een schot uit de draai en een kopbal uit een corner troffen echter geen doel. In de 33e minuut was de grootste kans van NBSVV in de eerste helft voor Niels Jacobs. Hij kon alleen op de Spijkenisse-doelman afgaan, maar wist deze niet te passeren. Het restant van de eerste helft was er een veldoverwicht voor de gasten, maar meesterkoppers Stefan Hokke en Rob Sneep hielden veel ballen weg van de goal. Ook de andere verdedigers Dylan van de Berg en Patrick Ridderhof zorgden er steeds tijdig voor dat doelman Mike Barendregt zich niet hoefde in te spannen.

In de tweede helft eenzelfde beeld. NBSVV had de betere kansen en SCO'63 was vaak niet meer dan dreigend van afstand. Schoten namens de thuisploeg van Niels Jacobs (in handen keeper) en Sjoerd Bestebreur (over) leverden nog geen openingstreffer op. Na een goede aanval over links kwam SCO'63 wel tot scoren. De strak gegeven voorzet werd nog voor de eerste paal verlengd tot doelpunt: 0-1. NBSVV liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Jan Pieter Izelaar schoot net naast, Ivar Meeldijk strandde op de keeper, de rebound van deze actie werd door Niels Jacobs naast gemikt en invaller Niels Luijendijk wist alleen voor de keeper de bal niet tussen de palen te prikken. De gasten drongen tussendoor wel aan, maar konden doelman Mike Barendregt niet verontrusten, laat staan verschalken. En weer was een megakans niet aan NBSVV besteed. Een goede actie op de achterlijn langs twee man van Pieter Vogelaar stelde Sjoerd Bestebreur in staat een hoek uit te kiezen, maar ook zijn vizier stond niet op scherp. Door een misverstand in de Nieuw-Beijerlandse verdediging kreeg SCO'63 daarna de kans de wedstrijd te beslissen, maar twee achtereenvolgende pogingen eindigden op de lat. Kort voor tijd kwamen Jacobs en Bestebreur nogmaals gevaarlijk voor de goal, maar de uitkomst laat zich raden. De blessuretijd werd besteed aan emoties in plaats van aan voetballen. Opnieuw stond NBSVV met lege handen.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV delft onderspit bij GSC/ODS

Afdrukken
PDF

In een sportieve wedstrijd heeft NBSVV bij het Dordtse GSC/ODS met 3-0 het onderspit gedolven. Na een gelijk opgaande eerste helft viel vlak voor rust de 1-0. In de tweede helft was het overwicht voor de thuisploeg, die nog tweemaal wist te scoren.

Het nog wat wisselvallige NBSVV begon prima tegen GSC/ODS. De thuisploeg had moeite met de opbouw, doordat NBSVV steeds vroeg stoorde. Daarbij gaf de onvermoeibare spits Ivar Meeldijk het voorbeeld. Het spel speelde zich langere voornamelijk op het middenveld af, waardoor er pas na ruim 20 minuten sprake was van enig gevaar voor beide doelen. Na een half uur werd het echt levendig. NBSVV liet aardige aanvalscombinaties zien, maar het ontbrak aan een goede eindpass. Sjoerd Bestebreur en Pieter Vogelaar vuurden schoten af van buiten de zestien. Ook aan de overzijde waren er kansen. In de 42e minuut opende GSC/ODS de score met een hard schot vanuit de tweede lijn: 1-0. Een vervelend moment na een gelijkwaardige eerste helft.

Rond de 60e minuut kreeg NBSVV na een corner een aantal opeenvolgende mogelijkheden, maar de schoten smoorden steeds in de defensie van GSC/ODS. Daarna ging het initiatief langzaam maar zeker naar de thuisploeg, die nu wel veel ruimte kreeg om te combineren. Na twee waarschuwingsschoten en een gemiste kans voor open doel viel de 2-0 in de 68e minuut. NBSVV gaf zich zeker nog niet gewonnen en kreeg daarna nog kansen via Pieter Vogelaar en Sander van Hamburg, maar het wist de ban niet meer breken. Het laatste kwartier leek de pijp een beetje leeg, niet vreemd na het harde werken. GSC/ODS kreeg diverse mogelijkheden de score uit te breiden. Dat gebeurde in de 80e minuut, door een uitbraak op randje buitenspel doeltreffend af te ronden. De eindstand van 3-0 was daarmee bereikt. In deze van twee kanten zeer sportieve wedstrijd viel overigens nauwelijks een onvertogen woord. Je leest nogal eens anders....

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV laat de punten aan ZBC’97

Afdrukken
PDF

Tegen de ongeslagen koploper ZBC'97 speelde NBSVV een degelijke wedstrijd. Helaas leverde dat geen punten op, want de gasten wonnen nipt met 1-2. Die stand was al bij rust bereikt. De wedstrijd begon direct levendig, met in de eerste tien minuten al kansen en gele kaarten voor beide partijen. ZBC'97 had de betere spelers in huis, maar NBSVV counterde gevaarlijk. In de 13e minuut kon Guus Smulders bij zo'n counter alleen op het doel van de gasten afgaan, maar zijn geplaatste bal werd door de keeper uit de lucht geplukt. Een paar minuten later deed NBSVV-doelman Lars van der Erve hetzelfde bij een kopbal van ZBC. In de 21e minuut kwam NBSVV op een 1-0 voorsprong na goed doorzetten van Sander van Hamburg, die de bal met de neus van de schoen net langs de keeper wist te prikken. De voorsprong werd al twee minuten later ongedaan gemaakt door een verdedigingsfout, waardoor Robin Matena tot bij het doel kon doorlopen en de 1-1 aantekende. In de laatste 10 minuten voor rust probeerden de Nieuw-Beijerlanders met aardige combinaties door de linies van ZBC te voetballen. Van klasseverschil was weinig te zien. Een vrije trap in de 44e minuut werd de thuisploeg echter fataal. Doelman Van der Erve zag, door meerdere spelers vlak voor hem, de bal pas op het laatste moment en wist niet te klemmen. De terugspringende bal kon door opnieuw Robin Matena simpel van dichtbij worden binnengetikt: 1-2. Een grote kans voor het koppel Meeldijk/Smulders had nog voor rust de gelijkmaker kunnen betekenen, maar het geluk was niet aan hun zijde.

In deel twee waren er beduidend minder kansen. Dat had onder andere te maken met degelijk verdedigend werk van de backs Dylan van den Berg en Stefan Hokke, die vaak vroegtijdig de angel uit een aanval haalden. Ook alle andere NBSVV-ers leverden volop strijd, aangespoord door de tomeloze inzet van Rob Sneep en Pieter Vogelaar. Voorin wist Patrick Ridderhof tweemaal gevaarlijk door te breken, maar beide keren was zijn voorzet iets te scherp. In het boeiende open voetbalgevecht kregen beide partijen kansen om te scoren. Beide keepers heersten echter in hun doelgebied. In de laatste paar minuten dirigeerde trainer Louis Jacobs verdediger Rob Sneep als extra aanvaller naar de spits. In een alles of niets offensief kwam de ploeg nog meerdere keren gevaarlijk voor het doel van ZBC, maar de bal viel telkens net verkeerd. De gasten probeerden tenslotte met een verre trap vanaf eigen helft doelman Van der Erve te verrassen. Hij was echter op tijd terug op zijn post. Zo won ZBC'97 voor de vierde keer op rij met slechts één doelpunt verschil en blijft het zonder puntverlies. NBSVV had opnieuw een punt verdiend, maar stond, net als uit bij Goudswaard, met lege handen. De ploeg gaat per week beter spelen en is conditioneel op peil. Het wachten is op de beloning in punten.

AddThis Social Bookmark Button