NBSVV verliest van Rozenburg

Afdrukken
PDF

De laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie heeft NBSVV met 3-5 verloren van Rozenburg. Hoewel de thuisploeg dus drie maal wist te scoren, heeft het steeds achter de feiten aangelopen. Ondanks dat ook de andere drie onderste ploegen verloren, kan NBSVV zich nu niet meer zonder nacompetitie veilig spelen voor de derde klasse.

Amper drie minuten was de wedstrijd oud; toen Rozenburg de score opende. Uit een corner werd hard binnengeschoten bij de tweede paal: 0-1. Daarvoor had Rozenburg al een goede mogelijkheid gehad. Na de openingstreffer drong NBSVV aan en dat werd beloond met een prachtige goal van Gerrit Fix in de 13e minuut: 1-1. Er ontspon zich een heel open wedstrijd met kansen over en weer. Het was een merkwaardig doelpunt dat Rozenburg in de 22e minuut opnieuw aan de leiding hielp. Een speler hield in op een dieptepass omdat hij ruim buitenspel stond. Omdat er geen vlag- of fluitsignaal volgde, zette hij weer aan en zo kon hij alsnog de bal meenemen. De vlag ging alsnog omhoog, maar de scheidsrechter heeft een NBSVV-er gezien die de bal aanraakte? Die was echter in geen velden of wegen te bekennen. Het kostte NBSVV naast de tegentreffer ook nog twee gele kaarten voor protesteren. Door het open wedstrijdbeeld, bleef het daarna toch een heel aardig schouwspel. Vlak voor rust was Robin Verhoeven namens de thuisclub nog kansrijk.

Na rust geen ander beeld: beide ploegen creëerden kansen, waarbij de balans in het voordeel van Rozenburg was. Na een kwartier in de tweede helft vielen er vier doelpunten in 10 minuten tijd. In de 61e minuut wist de nummer 7 van de bezoekers na een dieptepass een prachtige actie te maken en de 1-3 aan te tekenen. Vier minuten later volgde de 1-4 uit een goed uitgespeelde aanval. Weer vier minuten later stond het 2-4 door Ivar Meeldijk, op aangeven van Sjoerd Bestebreur. Bestebreur stond echter buitenspel, maar ook ditmaal negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal. Slechts één minuut later stond het alweer 2-5, door een rake kopbal van Rozenburg. Hoewel er daarna tot de 90e minuut niet werd gescoord, telden we nog vijf kansen voor Rozenburg en twee voor NBSVV. In blessuretijd bepaalde Kevin de Faria, op aangeven van Robin Verhoeven, de eindstand op 3-5.

De degradatiestrijd zal zijn ontknoping krijgen in de laatste speelronde. Pernis en Zinkwegse Boys gaan onderling uitmaken wie zich rechtstreeks gaat handhaven. Laatstgenoemde kan bij verlies echter ook nog rechtstreeks degraderen, maar dan moeten NBSVV en Rockanje beiden hun laatste wedstrijd winnen. Niet erg waarschijnlijk: NBSVV moet op bezoek bij kampioen NSVV en Rockanje ontvangt GHVV'13. Een spannende laatste ronde dus.

AddThis Social Bookmark Button

Puntendeling bij NBSVV – 's-Gravendeel

Afdrukken
PDF

In een doelpuntrijke derby hebben NBSVV en 's Gravendeel de punten gedeeld: 3-3. De eerste helft was voor de bezoekers, met een 1-3 stand bij rust als gevolg. De tweede helft bracht NBSVV de stand weer in evenwicht en konden beide ploegen een punt bijschrijven.

Net als tijdens de uitwedstrijd in 's Gravendeel wist NBSVV al snel het net te vinden. Bij een aanval over links in de 4e minuut speelde Robin Verhoeven de bal naar de rechterkant van het doelgebied, waar Kevin de Faria de bal weer terugschoof voor de doelmond. Ivar Meeldijk kon de bal eenvoudig binnenlopen: 1-0. Daarna ontspon zich enige tijd een middenveld-potje zonder grote kansen. In de 26e minuut wist 's Gravendeel haar feitelijk eerste kans direct te verzilveren. Marco Kruijthof kreeg een voorzet op maat en met een vlugge voetbeweging wist hij de bal langs keeper Van der Erve te schuiven: 1-1. Slechts twee minuten later stond het al 1-2, doordat Danilo Alkema door de Nieuw-Beijerlandse verdediging soleerde en beheerst scoorde. NBSVV was wat van slag en liet de rest van de eerste helft veel ruimte aan de gasten om te voetballen. Op slag van rust resulteerde dat in de 1-3, opnieuw van Alkema. Daarmee had 's Gravendeel al meer gescoord dan in de voorgaande 5 wedstrijden bij elkaar.

Kort na rust waren de eerste twee kansjes voor 's Gravendeel. In de 52e minuut maakt een verdediger van de seuters hands in het strafschopgebied bij een actie van Guus Smulders: penalty. Pieter Vogelaar schoot vanaf 11 meter de aansluitingstreffer binnen: 2-3. De periode daarna had NBSVV het beste van het spel. Het meest gevaarlijk waren de vrije trappen en corners. Zo werd een scrimmage voor het doel na een corner ternauwernood door 's Gravendeel weggewerkt. De terechte gelijkmaker viel in de 66e minuut uit een vrije trap van Patrick Ridderhof, waaruit Robin Verhoeven de bal strak wist binnen te koppen: 3-3. In het laatste kwartier hadden beide ploegen nog mogelijkheden om de winst binnen te halen, maar de stand wijzigde niet meer. Het gelijkspel was de juiste afspiegeling van de gehele wedstrijd.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV grijpt strohalm door winst op YVV De Zwervers

Afdrukken
PDF

Een knokkend NBSVV heeft de thuiswedstrijd tegen De Zwervers uit IJsselmonde met 3-1 gewonnen, na een 1-1 ruststand. Hoewel het nog op de laatste plaats staat, houdt de ploeg door de winst uitzicht op lijfsbehoud in de derde klasse, al dan niet via de nacompetitie.

Het eerste kwart van de wedstrijd waren er nauwelijks kansen. Een slap kopballetje van De Zwervers en wat ongevaarlijke uitvallen van NBSVV, dat was het zo ongeveer. Pas in de 24e minuut moest de keeper van de bezoekers in actie komen om een vrije trap van Sjoerd Bestebreur te keren. Zeven minuten later liet dezelfde keeper de bal los bij een nieuwe vrije trap, waardoor Ivar Meeldijk de bal voor de doelmond voor het inkoppen had: 1-0. Vlak voor rust scoorde De Zwervers de gelijkmaker, doordat een fraaie crosspass vanaf links bij de tweede paal binnen werd geschoten: 1-1.

Na rust werd NBSVV enige tijd teruggedrongen door de Rotterdammers. Een harde kopbal net over het doel en een knappe redding van NBSVV-keeper Van der Erve voorkwamen een achterstand. Pas na 20 minuten wist NBSVV de weg naar voren weer te vinden. Dat was wel direct gevaarlijk. Robin Verhoeven lag op snelheid toen hij binnen de 16 onderuit werd gelopen. De toegekende strafschop werd door Sjoerd Bestebreur onberispelijk binnengetrapt: 2-1. Nauwelijks tien minuten later wist de thuisploeg de stand naar 3-1 te tillen, toen Gerrit Fix de bal meegaf in de voeten van Verhoeven, die bekwaam afrondde. Het laatste kwartier was er steeds een vijfde mannetje van NBSVV in de laatste linie bij Ridderhof, Sneep, Verbaas en Makkenze, waardoor er voor De Zwervers geen doorkomen meer aan was. Namens NBSVV kreeg Fix tenslotte nog een beste kans, maar zijn harde schot werd knap gepareerd door de Rotterdamse doelman. Met de 3-1 eindstand kon NBSVV na ruim twee maanden weer een overwinning vieren.

AddThis Social Bookmark Button

Geen revanche voor NBSVV bij Pernis

Afdrukken
PDF

Voor de onterecht verloren thuiswedstrijd tegen Pernis heeft NBSVV 'uit' geen revanche kunnen nemen. De degradatiekraker was een zogenaamde 6-punten-wedstrijd, maar leverde er slechts 1 op voor beide ploegen. Na 90 minuten stond er een 2-2 stand op het bord, na 1-1 halverwege.

In een wedstrijd tussen twee ploegen die knokken om lijfsbehoud in de derde klasse was de eerste kans voor Pernis met een schot over doel. Na een kwartier waren kort na elkaar mogelijkheden voor Sjoerd Bestebreur en Kevin de Faria, maar het was Pernis wat in de 22e minuut de score opende. Bij een uitbraak over rechts tastte de verdediging van NBSVV mis, waarna de tegenstander een lage voorzet op maat kon afleveren en de bal eenvoudig in de linkerhoek werd geschoten. Er volgden slechts spaarzaam wat kansjes aan beide zijden, voordat in de 42e minuut de stand werd gelijk getrokken. Marnik Briegoos vond de inlopende Kevin de Faria die de bal in de hoek van het doel plaatste: 1-1.

Kort na rust waren er eerst twee grote kansen voor Pernis die niet werden benut, maar nu was het NBSVV wat op voorsprong kwam. Na goed doorzetten van Roy van Taanom kon hij de bal bij Sjoerd Bestebreur bezorgen, die met een lage inzet voor de 1-2 tekende. Diezelfde Bestebreur mikte twee minuten later een vrije trap op de kruising. Slechts zes minuten na de treffer stond het alweer gelijk. Pernis kreeg op de rand van de 16 alle tijd om de bal aan te nemen en de vrijstaande man te vinden, die vervolgens hard binnenschoot: 2-2. NBSVV was daarna wel wat dreigender, maar echt gevaarlijk werd het niet. De prima fluitende scheidsrechter moest links en rechts gele kaarten uitdelen voor vervelende overtredingen. In de laatste 5 minuten kwam NBSVV meerdere keren goed weg. Het was aan doelman Lars van der Erve te danken dat de Nieuw-Beijerlanders een punt over hielden aan de wedstrijd. Met een fraaie zweefduik tikte hij in blessuretijd een zeker doelpunt uit de linkerbovenhoek van zijn domein.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV pakt verdiend punt bij DRL

Afdrukken
PDF

Aan de wedstrijd tegen DRL heeft NBSVV heeft een punt overgehouden. Na een saaie eerste helft zonder doelpunten scoorde NBSVV kort na rust tweemaal. Ondanks dat DRL het laatste kwartier met 10 man moest volmaken, wisten de Rotterdammers de stand alsnog gelijk te trekken tot 2-2.

Het technische duo Dennis van Gils / Richard Booy moest een aangepaste opstelling bedenken, omdat een aantal spelers wegens vakantie ontbrak. Daardoor begonnen Roy van Taanom, Gerben Kolthof en Jesse Colijn in de basis. Ze maakten alle drie de 90 minuten vol en speelden een verdienstelijke wedstrijd. De eerste helft was erg gezapig en er gebeurde nauwelijks iets voor beide doelen. DRL had een licht veldoverwicht, maar de kansjes die er waren, waren voor NBSVV. Na mogelijkheden voor William Benard (op een goede steekbal van Gerben Kotlhof) en Kevin de Faria, kreeg Marnik Briegoos kort voor rust de grootste kans, maar tweemaal stond de DRL-goalie een treffer in de weg. DRL wist geen enkele bal tussen de palen te mikken in het eerste bedrijf. Een brilstand bij rust derhalve.

Na de thee wist NBSVV direct vanaf de aftrap te scoren. De bal belandde rechtsvoor bij Marnik Briegoos en hij vond voor het doel Kevin de Faria. De Faria kopte de 0-1 in de linker-onderhoek. Drie minuten later een mooie aanval van NBSVV: Jesse Colijn stuurde William Benard over links de diepte in. Die legde de bal terug op Kevin de Faria, die vervolgens Marnik Briegoos bediende. Briegoos raakte de bal precies voldoende en de bal viel ditmaal in de rechter-onderhoek: 0-2. Helaas lag de bal vier minuten later alweer in het andere doel na onoplettendheid bij NBSVV: 1-2. In de eerste acht minuten na rust was er al meer gebeurd dan in de hele eerste helft. DRL probeerde daarna de gelijkmaker te forceren. Een bal op de paal en een vrije trap net over de goal waren de belangrijkste wapenfeiten. Het centrale duo Joey Verbaas / Patrick Ridderhof en de prima keepende Lars van der Erve hielpen de overige kansen van DRL vakkundig om zeep. Een kwartier voor tijd beging een DRL-er een domme overtreding door Gerrit Fix voor het oog van de scheidsrechter met beide handen tegen de grond te werken: rood. Met een man minder bleef DRL de bovenliggende partij. De krachten vloeiden weg bij NBSVV en het liet zich terugzakken. Met een vlammend schot uit de tweede lijn wist DRL de 2-2 te scoren. Doordat de bal licht werd getoucheerd, was Van der Erve kansloos. Het initiatief bleef bij DRL, maar kort voor tijd was er nog een kansje voor NBSVV. Roy van Taanom wist over rechts door te breken. Hij speelde Gerrit Fix aan, maar die had zijn krachten verbruikt en kon geen vuist meer maken. Zo hielden beide ploegen een punt over aan het duel in de Leeuwenkuil.

AddThis Social Bookmark Button