Geflatteerd verlies NBSVV bij Botlek

Afdrukken
PDF

Tegen een nauwelijks beter Botlek heeft NBSVV een forse nederlaag moeten slikken. De drie tegendoelpunten voor rust waren onnodig of onterecht. Na rust kon dat niet meer worden rechtgezet, met een 5-1 nederlaag als gevolg.

De eerste twintig minuten was de wedstrijd in evenwicht en gebeurde er voor beide doelen weinig. De eerste grote kans was voor NBSVV. Sjoerd Bestebreur mikte in de 21e minuut net naast het doel na een goede actie. Een minuut na deze kans werd een duur foutje achterin bij NBSVV direct door Botlek afgestraft, feitelijk de eerste dreiging van de thuisploeg. Vijf minuten later volgde een dubbele tegenslag. Max Broersen haakte, na een gewonnen verdedigende actie, in het harde kunstveld en stortte ter aarde. Zijn tegenstander had het speeltuig voor het oprapen, speelde een ruim buitenspel staande ploeggenoot aan en die schoot binnen. Het vlagsignaal werd door de scheidsrechter genegeerd, waardoor na enige verwarring toch de 2-0 op het bord verscheen. Intussen analyseerde verzorgster Lauren Baks dat de ongelukkige Max Broersen waarschijnlijk zijn kruisbanden had afgescheurd. Hij moest per brancard van het veld. Joey Verbaas verving hem en maakte daarmee zijn debuut in de hoofdmacht van NBSVV. Toen het in de 41e minuut 3-0 werd, doordat de bal tussen keeper en verdediger van NBSVV in bleef hangen en Botlek wist te profiteren, was het voor het team van trainer Van Gils reeds bij rust een verloren wedstrijd.

Direct na de thee waren er eerst twee kansen voor Botlek, maar daarna kwam NBSVV steeds vaker voor het doel van de tegenstander. Tussen de 50e en 60e minuut noteerden we vier kansen. Patrick Ridderhof schoot naast na een lange rush, een schot van Thom Makkenze werd uit de rechterhoek getikt, Gerrit Fix schoot van dichtbij tegen de keeper aan en ook Guus Smulders wist een kans niet te verzilveren. Door het meer aanvallende spel was er achterin wel wat meer ruimte. Een uitbraak van Botlek in de 69e minuut betekende de 4-0. Het is een compliment waard dat de Secoa-formatie, onder aanvoering van de gedreven middenvelders Thom Makkenze en Gerrit Fix, bleef zoeken naar een doelpunt. Die kwam er in de 77e minuut, toen William Benard de eer redde door de 4-1 aan te laten tekenen. Daarna waren er opnieuw kansen voor NBSVV, alvorens in de laatste minuut van de wedstrijd door Botlek de 5-1 werd gescoord. Een terechte, maar wel geflatteerde nederlaag voor de Nieuw-Beijerlanders, die daardoor op de laatste plaats in de 3e klasse D blijven staan.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV - DRL

Afdrukken
PDF

NBSVV verliest in saai duel van DRL

In een wedstrijd met weinig hoogtepunten heeft NBSVV thuis tegen DRL geen punten kunnen pakken. Het werd, na een 0-2 ruststand, uiteindelijk 0-3 voor de ploeg uit Rotterdam-Zuid.

Het grijze druilerige weer stond deze dag symbool voor de wedstrijd: een saai potje voetbal. Na een snelle bal op de paal van DRL gebeurde er 20 minuten lang weinig. Aan beide zijden hooguit enkele ongevaarlijke schoten. In de 25e minuut speelde DRL een diepe bal, waar de Nieuw-Beijerlandse keeper net wat later bij was dan de tegenstander, die de bal binnenschoof: 0-1. Acht minuten later stond het 0-2, toen DRL na een vloeiende aanval middendoor doeltreffend kon afronden. Voor NBSVV waren er in de eerste helft alleen enkele kansen uit corners, maar deze werden naast of op de keeper geschoten.

Na rust bleef het beeld min of meer hetzelfde. DRL had het betere van het spel, maar echt grote kansen waren schaars. Het was de handige linksbuiten van DRL, die met een individuele actie in de 55e minuut drie verdedigers op het verkeerde been zette en de hoek vervolgens kon uitkiezen: 0-3. Daarmee was de koek aan beide kanten op. DRL wilde of kon niet meer en NBSVV wist de bakens ook niet meer verzetten. Het laatste half uur verliep zodoende zonder hoogtepunten.

AddThis Social Bookmark Button

's-Gravendeel - NBSVV

Afdrukken
PDF

Puntendeling bij 's-Gravendeel tegen NBSVV

De derde uitwedstrijd van NBSVV in de competitie eindigde, net als de eerdere twee, in een 1-1 gelijkspel. Gedurende 75 minuten stond er een 0-1 voorsprong voor NBSVV op het bord, maar 10 minuten voor tijd scoorde 's-Gravendeel de gelijkmaker. Een terechte eindstand, maar beide verenigingen schoten er weinig mee op.

Een flitsend begin van NBSVV resulteerde in een vroege voorsprong. Al in de derde minuut passte Thom Makkenze de bal in de loop van Kevin de Faria, die beheerst in de lange hoek binnenschoot: 0-1. 's-Gravendeel was in de hele eerste helft niet bij machte om het NBSVV echt moeilijk te maken. Verder dan een paar halve kansen kwam de thuisploeg niet. Vaak liepen hun aanvallers buitenspel en als ze al gevaarlijk werden dan heerste keeper Van der Erve in het doelgebied. Aan de andere kant verraste Robin Verhoeven bijna de invaller-doelman van 's-Gravendeel met een verre trap en schoot Kevin de Faria nog op de keeper. Meer kansen konden in de eerste helft niet worden genoteerd. De coach van de Seuters wond zich zichtbaar en hoorbaar op, wat uitmondde in maar liefst drie wissels tegelijk aan 's-Gravendeelse kant in de rust.

Hoewel 's-Gravendeel dreigender uit de kleedkamer kwam, waren de grootste kansen eerst nog voor de gasten. In de 52e minuut vond Robin Verhoeven na een mooie actie de keeper op zijn weg en een minuut later werd een knap schot van Rob Sneep uit de kruising getikt. Daarna werd 's-Gravendeel steeds gevaarlijker en betrok het compact spelende NBSVV meer en meer de verdedigende stellingen. Zo kwamen er wat meer mogelijkheden voor de thuisclub. De handige rechtsbuiten werd door Patrick Ridderhof echter goed onder controle gehouden, waardoor er weinig uitgespeelde kansen waren te noteren. Toch viel bijna de gelijkmaker toen een van richting veranderd schot in de 65e minuut buiten bereik van Lars van der Erve op de paal belandde. Vijf minuten later verdween een kopbal uit een corner net over zijn doel. De laatste 20 minuten moest NBSVV met 10 man verder: de scheidsrechter meende een schoppende beweging van Stefan Hokke te zien en toonde hem rood. Terwijl de druk van 's Gravendeel groter werd, was de beste kans weer voor NBSVV. William Benard kapte zijn directe man uit en haalde uit, maar zijn schot werd door de prima spelende 's-Gravendeelse doelman nipt met de punt van zijn schoen tot corner verwerkt. In de 80e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Na een afgeslagen bal wist Danilo Alkema in de rebound de 1-1 tegen de touwen schieten. Nadien kregen beide ploegen nog kleine kansjes, maar gescoord werd er niet meer. De jonge Jesse Colijn maakte in de slotfase zijn competitiedebuut voor NBSVV.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV - Pernis

Afdrukken
PDF

Wedstrijd met twee gezichten levert NBSVV geen punten op

Na een wedstrijd met een slechte eerste en een goede tweede helft heeft NBSVV de punten in de vijfde speelronde aan tegenstander en directe concurrent Pernis moeten laten. Na een 0-2 ruststand had NBSVV in de tweede helft veel kansen en verdiende een gelijkspel of meer, maar verder dan 1-2 kwam de ploeg helaas niet. Zodoende wacht ze nog steeds op de eerste winstpartij in deze competitie.

Met een aanvallende opstelling begon NBSVV aan de wedstrijd. Dat leverde niet het gewenste resultaat op, want de Nieuw-Beijerlanders werden vrijwel direct onder druk gezet. In de 11e minuut moest doelman Van der Erve al vissen toen na een vloeiende aanval van Pernis hun spits ongehinderd de 0-1 kon binnen schieten. De volgende 20 minuten werd NBSVV overlopen. Dat resulteerde na een half uur in de 0-2, toen balverlies in de laatste linie resoluut werd afgestraft door Pernis. Inmiddels was Gerrit Fix geblesseerd het veld uit gegaan en vervangen door Thom Makkenze. Gelijkertijd werd het elftal door trainer Van Gils omgezet. Daarna begon de SECOA-formatie zich langzaam te herpakken. De grootste kans was in deze fase voor William Benard, die op een scherpe voorzet van Kevin de Faria een tiental centimeters te kort kwam om de bal richting te kunnen geven. In de extra tijd van de eerste helft moest Lars van der Erve opnieuw handelend optreden bij een kans voor de Pernisser voetballers.

In de rust werd eerst Sjoerd Bestebreur ingebracht en niet veel later maakte Marnik Briegoos zijn opwachting. Hoewel aan het begin van de tweede helft de eindpass nog niet altijd even goed was, werd duidelijk dat NBSVV uit een heel ander vaatje tapte. Na eerst nog een speldenprikje van Pernis regen de kansen van de Nieuw-Beijerlanders zich aaneen. In de 59e minuut werd een kopbal uit een corner nipt gepakt, twee minuten schoot Sjoerd Bestebreur over uit een voorzet van Marnik Briegoos. Weer een minuut later stond diezelfde Briegoos aan de basis van de 1-2: na zijn goede actie en dito voorzet werd de bal door Robin Verhoeven hard tegen de touwen gejaagd. De bank van Pernis werd er onrustig van, zodanig zelfs dat de verzorger de rode kaart kreeg gepresenteerd wegens schoppen naar een NBSVV-er.

Pas na een half uur de eerste grote kans voor Pernis in de tweede helft, maar op miraculeuze wijze werd de bal buiten het Nieuw-Beijerlandse doel gehouden. NBSVV pakte de draad weer op en ging verder waar het gebleven was: het creëren van meer kansen. Op een kopbal van Pieter Vogelaar uit een corner wist de keeper van Pernis ternauwernood redding te brengen. Na een nieuwe corner viel de bal voor de voeten van Stefan van Alphen, maar zijn harde schot belandde eveneens in de handen van de doelman. Voor Pernis was er vijf minuten voor tijd uit een spaarzame counter nog een bal op de bovenkant van de kruising. Daarna kreeg NBSVV nog twee kansen op een gelijkspel: in de 88e minuut schoot Thom Makkenze over uit een afgeslagen corner en een minuut later caramboleerde de bal in het drukke strafschopgebied van Pernis net naast het doel.

Voordat de scheidsrechter afblies deed hij de naam 'blessuretijd' eer aan door zelf ook even te gaan liggen voor een liesbehandeling. De wonderspray van verzorgster Lauren Bax deed wat het moest doen en inspireerde een Pernisser bijna er naast te gaan liggen, maar hij bedacht zich. De inmiddels kreupel lopende leidsman liet niet lang meer doorspelen. Door het eigen verlies en de winst van concurrent Zinkwegse Boys bij Rockanje zakt NBSVV naar de voorlaatste plaats in de derde klasse D.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV - sv Charlois

Afdrukken
PDF

NBSVV wacht nog op de eerste winstpartij in deze competitie. Na twee opeenvolgende gelijke spelen eindigde de thuiswedstrijd tegen SV Charlois in een 1-3 nederlaag, na een 1-2 ruststand. Door de nederlaag zakten de Nieuw-Beijerlanders naar de 12e plaats op de ranglijst en moeten volgende week vol aan de bak om weg te komen uit de onderste regionen.De wedstrijd was nog maar 5 minuten oud toen NBSVV al een penalty tegen kreeg. Doelman Van der Erve vloerde een tegenstander binnen de beruchte lijnen en was kansloos bij de goed genomen strafschop. Beide ploegen hanteerden veelvuldig de lange bal, maar tot veel kansen leidde dat niet. Pas na ruim een kwartier was er weer een schot van de mannen uit Rotterdam Zuid en iets later zeilde een hard genomen vrije trap van Sjoerd Bestebreur over het doel. In de 23e minuut viel de gelijkmaker. Door goed storen van Sjoerd Bestebreur liet de Charloise doelman de bal los op de rand van de 16, waarna William Benard met een geplaatste bal langs doelman en verdediger de 1-1 binnen schoot. Helaas keek NBSVV al snel weer tegen een achterstand aan, want een schot van Charlois in de uiterste hoek van het doel betekende de 1-2. Aan werklust ontbrak het de Nieuw-Beijerlanders niet, waarbij Stefan Hokke, Gerrit Fix en Pieter Vogelaar het voortouw namen. Kort voor rust werd nog een gevaarlijke vrije trap van Robin Verhoeven gekeerd.

Na de rust moest Guus Smulders geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. Voor hem in de plaats kwam Hansjan van Genderen. Een kwartier lang werd NBSVV terug gedrongen maar hield stand. Stefan Hokke was de volgende die zich moest laten vervangen, door een in de eerste helft opgelopen enkelblessure. Zijn plaats werd ingenomen door de gedreven spelende Thom Makkenze. Er gebeurde de volgende 20 minuten eigenlijk weinig. Charlois liet vaak veel mensen achter de bal enmaakte vaak onnodig veel misbaar voor van alles, zodat het spelpeil flink zakte. NBSVV was niet bij machte daar doorheen te voetballen. Een kwartier voor tijd poogde trainer Dennis van Gils zijn elftal nog een aanvallende impuls te geven door het inbrengen van de jeugdige Hidde Wittmer. Helaas viel in 82e minuut de beslissing toen Charloisbij een van de weinige aanvallen door de verdediging van NBSVV slalomde en de 1-3 op het scorebord bracht. Gerrit Fix was daarna met een hard schot nog het dichtst bij een doelpunt, maar de stand veranderde niet meer.

AddThis Social Bookmark Button