GOZ - NBSVV

Afdrukken
PDF

NBSVV geeft punt weg aan 'vechtlustig' GOZ

Op zaterdag 8 oktober 2016 speelde NBSVV een duel in de onderste regionen van de 3e klasse D, tegen de voetballende mede-eilandbewoners GOZ, een echte derby dus.GOZ wist zich vorig seizoen met de nodige moeite op dat niveau te handhaven en is ook nu weer onder in deze klasse te vinden. Na een goede start heeft NBSVV niet meer gewonnen, dus nu zou het er echt om gaan. Aan weersomstandigheden en het complex van GOZ zou het niet liggen, dat zag er allemaal prima uit. Met GOZ nog op nul punten dreigde enig onderschatting door NBSVV en het trainersduo deed er alles aan, om de spelers erop te wijzen dat ook GOZ deze thuiswedstrijd tegen NBSVV zou gebruiken om eindelijk eens een wedstrijdpunt bij elkaar te knokken. Dat probeerden ze soms letterlijk, maar uiteindelijk heeft NBSVV aan GOZ die punt gewoon cadeau gegeven.

NBSVV startte prima, kwam op de helft van GOZ en verdiende na 5 minuten een corner. Deze werd met een boog indraaiend naar de 2e paal geschoten, waarna Ivar de bal weer terug met een boog over de keeper bij de 1e paal in kon koppen 0–1. Hierna kwamen er een paar aanvallen van GOZ met een schot en een aardige voorzet. Doelman Lars plukte die simpel uit de lucht en er ontstond nauwelijks gevaar voor het NBSVV-doel. Daarna was NBSVV weer duidelijk sterker en achtereenvolgens kopte Jaap uit een aanval en wist de doelman een actie van Gerrit onschadelijk te maken. Direct daarop, rond de 20e minuut werd Jaap na een prima steekpass alleen op de keeper van GOZ afgestuurd. Helaas koos Jaap voor afleggen in de breedte terwijl iedereen een schot verwachtte, inclusief de meegelopen aanvallers. Daarmee strandde de aanval. Weer een paar minuten later was het Guus die alleen op de keeper af kon gaan, maar ook deze mogelijkheid werd niet verzilverd en kon door de GOZ doelman onschadelijk worden gemaakt. Het niet scoren door NBSVV bij het alleen voor de keeper verschijnen werd de norm voor deze wedstrijd. Het was NBSVV dat de wedstrijd dicteerde, GOZ had nauwelijks kansen, maar het was nog altijd maar 0-1. Eindelijk bij de 32e minuut stuurt Rick Guus weg met een perfecte steekpass. Guus omspeelt de keeper rustig en scoort in de verre hoek een meer dan verdiende 0-2.

GOZ kon daar niets tegenover zetten. Al hun pogingen werden rustig door de verdediging van NBSVV weggewerkt. 4 minuten later kreeg Guus alweer een wereldkans door alleen met de bal voor de GOZ-keeper te verschijnen. Helaas verprutste hij deze en de meer dan verdiende 0-3 kwam niet op het scorebord. GOZ moest alle middelen aanwenden om erger te voorkomen en deed dat ook. In de 39e minuut moest de tot dan toe goed fluitende scheids al voor de 3e keer een gele kaart trekken voor een GOZ speler. De 3e was een stevige overtreding van achteren tegen de benen van Patrick. De bijhorende vrije trappen leverden voor NBSVV niets op, dat in tegenstelling tot een vrije trap in de 41e minuut van GOZ van ruim buiten de 16. Gewaarschuwd was, dat alle vrije trappen indraaiend zouden zijn. Dat waren de meeste verdedigers en keeper Lars even vergeten. De 1-2 op een echt ongewenst moment, daar waar NBSVV zeker al 3 tot 4 goals had kunnen en moeten maken. De laatste kans voor rust was opnieuw voor Guus, helaas, pauze met een stand van 1-2.

Rode limonade met ijsklonten en een stevige speech moesten NBSVV weer op weghelpen. We waren (veel) beter hadden (veel) meer (zeer) goede kansen. We mochten hier niets meer weggeven. De 2e helft begon, het was nog steeds warm en GOZ maakte absoluut geen aanstalten om in de aanval te gaan. Minuten lang werd de bal achterin rond gespeeld, GOZ loerde op een foutje. NBSVV werd wat in slaap gesust. Tot minuut 70 gebeurde er nauwelijks iets dat het beschrijven waard is, met uitzondering van opnieuw een behoorlijke kans voor Guus, maar die zou deze wedstrijd op 1 doelpunt blijven steken. GOZ bleef hard spelen en scoorde zijn 4e gele kaart. Een weer goed genomen vrije trap van Sjoerd kon nog net uit de verre hoek geplukt worden. Pas in minuut 75 een grote kans voor GOZ, maar in plaats van zelf te schieten legde ook de GOZ- speler perfect af op een teamgenoot die niet meegelopen was. Daarna werd er gewisseld. Ivar ging er af en Marnik kwam er bij. 5 minuten erna werd Sjoerd vervangen door van het hernieuwde vaderschap herstellende Alex. De verdediger van Marnik kon hem met geen mogelijkheid bijbenen en kon diens rushes alleen met overtreding gevolgd door gele kaart 5 inperken. De volgende vrije leverde niets op. Een minuut later alweer een rush van Marnik. De goal werd afgekeurd op aangeven van de correct vlaggende GOZ-assistentscheids. Weer een minuut later werd jaap alleen weggestuurd en kon voor de GOZ-verdedigers uit op de doelman afstormen. Van veel te ver, zo'n 25 meter een schot, maar daardoor houdbaar voor de GOZ-keeper. In de 86e minuut zet Guus Jaap nog een keer vrij voor de keeper, maar opnieuw lukt het niet de bal in het net te krijgen. "Het zal ons toch niet overkomen!" begon ik te denken, op het laatst een punt cadeau doen, na zoveel grote kansen!?

In de 88e minuut een vrije trap van GOZ. Van de bank af werd nog geroepen "Let op, weer zo'n indraaiende!" Lars verwerkte de bal matig. De bal kon daarna niet goed weggewerkt worden en verdween in het door NBSVV verdedigde doel, 2-2. Een enorme teleurstelling. De moed bij elkaar rapend ging NBSVV furieus in de laatste minuten alsnog op zoek naar winst. Een stevige actie van Patrick werd door de nr. 12 van GOZ als buitensporig beoordeeld en hij nam het recht in eigen hand. De houtgreep waarin hij Patrick vervolgens greep zou normaal na 30 seconden voldoende zijn voor een vol punt, maar hij bleef maar vasthouden. Hierdoor ontstond er een stevig opstootje, wat na enkele minuten door de scheids werd afgedaan met geel voor beide hoofdrolspelers. Dat dit niet afdoende was bleek toen Patrick in de laatste minuut opnieuw met de bal zijn kaartgenoot tegen kwam. Waar eerst een judogreep gebruikt was, paste hij nu pure karate toe. Publiek, teamgenoten en trainers gingen uit hun dak, gegild werd om kaarten. De scheids had er allang geen zin meer in en floot zonder nog kaarten te geven en tijd bij te trekken, voor het einde. NBSVV had GOZ hun eerste punt cadeau gegeven. Een vol punt voor de 'vechtlust' van GOZ.

Eric de Haan

AddThis Social Bookmark Button

Botlek - NBSVV

Afdrukken
PDF

Schitterende vrije trappen helpen NBSVV niet

NBSVV speelde vandaag tegen de ploeg waar 2 ex-NBSVV-ers Kevin de Faria en Patrick Zoete dit jaar voetballen. Die ploeg, Botlek, stond bij aanvang van deze pot met 7 punten uit 3 wedstrijden mee bovenaan in de klasse 3D. Toch startte NBSVV met het doel om de 3 punten uit Spijkenisse mee terug naar Nieuw-Beijerland te nemen. Het liep echter anders.

Na huldiging van de boomlange aanvoerder en laatste man van Botlek, voor zijn 200e wedstrijd in het eerste ban Botlek startte de wedstrijd. De eerste 10 minuten golfde het spel op en neer, tot er een aanval van Botlek kwam over rechts voor de NBSVV-kijkers, notabene door Kevin de Faria. De NBSVV-grens vlagde voor buitenspel, maar de zeer scherp en hard fluitende scheidsrechter liet het spel doorgaan, waarna een goede voorzet achter doelman Lars werd met gewerkt, 1-0 achter. Goed 2 minuten later was er een aanval van NBSVV, een lichte overtreding van Botlek, met als gevolg een indirecte vrije trap op de rand 16. Een breedte-tikje van Patrick Ridderhof gaf aanvoerder Jaap Wessels een goede schiet-mogelijkheid. Met een droge knal liet hij de bal achter de Botlekkeeper verdwijnen 1-1.

Zeker geen onaardig begin, maar daarna helaas een persoonlijk foutenfestival. Na een door Botlek gemiste kans probeerden zij het opnieuw rond de 19e minuut vanaf de flanken. Weer een prima voorzet, direct gevolgd door een knappe goal van een Botlekspits die even voor zijn man kwam en de 2-1 vrij kon inschieten. Daarna een drinkpauze. Het was namelijk knap warm op en rond het kunstgras. Op 1/3 van de wedstrijd kreeg Botlek een vrije schop. Nieuw-Beijerland gunde de jubilaris opgelopen tot in het 5-metergebied van Lars, zijn goaltje 3-1. Na deze goal maakte de scheidsrechter duidelijk dat hij de leider van het spel was. NBSVV kreeg voor een wat geïrriteerde nodeloze reactie op dit NBSVV-foutje, een gele kaart. Een 4e goal van Botlek direct hierna werd afgekeurd en voor een lichte overtreding van Botlek aan de andere kant van het veld kreeg nu NBSVV een vrije schop te nemen vanaf zo'n 23,75 meter van de goal. De wat angstige keeper stelde een muur op. Sjoerd Bestebreur wist die met een schitterende boogbal te omzeilen. De 3-2 verscheen op het scorebord. In de 39e minuut weer een aanval van NBSVV, een voorzet, een kopbal van Jaap Wessels, in handen van de Botlek-goalie. Weer één minuut later. Opnieuw wegens een licht vergrijp een vrije trap voor NBSVV, nu 24,31 meter vanaf de goal. Sjoerd Bestebreur legt opnieuw aan. Het zal toch niet? Wel dus. De perfect genomen vrije trap gaat opnieuw langs de muur, opnieuw buiten bereik van de keeper van Botlek in de goal, 3-3. Een golf van enthousiasme en geluk ging door het team. Er zijn hier toch wedstrijdpunten te verdienen schreef ik op. Ik keek slechts 8 seconden naar het wedstrijdformulier om aantekeningen op te maken voor dit verslag. Ik miste daardoor de 4-3 van Botlek. Een steekpass direct vanaf de aftrap, een nog nagenietende NBSVV-er en weer stonden we achter.

In de 43e minuut moest de enorme Botlek-aanvoerder met een beenblessure en nog geen 199- en-een-halve gespeelde wedstrijd het veld verlaten. Vlak voor de rust, rond de 46e minuut nog een kansje van NBSVV, gevolgd door een aanval van Botlek, waarbij de spits een duidelijke zwaai-beweging maakte met zijn elleboog, richting het hoofd van Jaap Wessels. Het leek een aanslag en dat werd de scheids door een NBSVV-speler volkomen duidelijk gemaakt. De scheids trok dan ook direct rood en maakte opnieuw duidelijk zelf wel te kunnen kijken door ook aan de NBSVV-er een kaart uit te delen, een gele.

Met nog 45 minuten te gaan in de 2e helft, nog een complete halve wedstrijd dus tegen 10 man voetballen, dat moet toch wedstrijdpunten op kunnen leveren, was de overtuiging in de kleedkamer. Dat deed het niet. Marnik schoot rond minuut 50, een paar meter voor de Botlekgoal, hoog over het doel. Uit de tegenstoot weer een snelle aanval van Botlek, weer een scherpe voorzet en weer een tegengoal, 5-3. Er kwam nu moedeloosheid over het team en voor een afgang werd gevreesd. Om het tij nog te keren werd Ivar Meeldijk in gebracht voor Marnik Briegoos, echter zonder het gewenste effect. Opnieuw een fout achterin, 6-3. Een vermoeide Gerrit werd hierop gewisseld voor een moedeloze Marcel. Toch was hij het die (met broekje 12 en shirt 21) uit een NBSVV vrije trap hard uithaalde, maar de keeper van Botlek kon nog net redden. Dan weer een paar aanvallen van Botlek. Die waren gevaarlijk, maar leverden voor hen geen goals op. Rick Hoek ging eruit met nog 15 minuten te gaan voor Pieter Vogelaar (met broekje 21 en shirtje ... 12!!) Rond de 82e minuut pakte er weer een NBSVV-speler een gele kaart voor licht vasthouden. Een vrije trap voor Botlek, slecht verdedigen door NBSVV en de beschamende 7-3 stond op het scorebord. Toen was het voldoende voor Botlek en was het alleen NBSVV die zijn best deed de 8-3 te voorkomen. Moedeloze Marcel wist hierna met een fantastische knal van ver buiten de 16 meter de gefrustreerde Botlekdoelman te passeren in de 84e minuut, een iets dragelijker 7-4.

Daarna mocht NBSVV het nog zo'n 10 minuten proberen, maar buiten wat gemiste corners gebeurde er niets meer. NBSVV verlangde naar het laatste fluitsignaal. 4 schitterende vrije trappen konden geen glans geven aan de voor NBSVV dramatisch verloren wedstrijd. Met het hoofd gebogen verliet NBSVV het Botlek-complex, vrolijk uitgezwaaid door Kevin en Patrick. Volgende week opnieuw proberen in de zogenaamde '6-punten-wedstrijd tegen onze mede-eilandbewoners uit 's-Gravendeel.

Eric de Haan

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV - Vlotbrug

Afdrukken
PDF

NBSVV speelt een goede eerste helft

Tegen SSS had NBSVV misschien wel teveel respect getoond en daarom was het devies tegen Vlotbrug, 'We gaan er volop tegenaan en we gaan gewoon die 3 punten hier in Nieuw-Beijerland houden!' op zich een te goed verdedigen voornemen, maar of dat helemaal realistisch was blijft even de vraag. In de vorige twee wedstrijden had Vlotbrug duidelijk een mindere 2e helft gehad, dus heb begin van de wedstrijd was van groot belang.

De start van NBSVV was zeker niet slecht. Al in de 5e minuut kreeg aanvoerder Jaap Wessels een goede voorzet van Guus Smulders, die Jaap keurig tegendraads inkopte, Helaas te zacht waardoor de keeper van Vlotbrug een doelpunt kon voorkomen. Daarna herstelde Vlotbrug zich en bleek voetballend de net wat vaardigere ploeg. In de 12e minuut belandde een verre uittrap van keeper Lars van de Erve, net achter de verdediging van Vlotbrug. Twee verdedigers uit Hellevoetsluis reageerden niet attent, Marcel Hoogervorst wel. Hij wist de bal met een halve volley op maat, keurig over de uitkomende Vlotbrugse keeper in de verre hoek de sturen, 1 – 0. Daarna ging het weer gelijk op tot een aanval over links van Vlotbrug, rond de 17e minuut, die eindigde in een voorzet. 2 of 3 verdedigers van Nieuw-Beijerland probeerden de bal uit het strafschopgebied te verwijderen, maar misten. De behendige nr.8, Simeon Seghers van Vlotbrug kapte 2 Nieuw-Beijerlanders uit en scoorde strak, ook in de verre hoek, 1-1.

De wedstrijd werd daarna wat harder. Er werd een stevige overtreding gemaakt op Guus Smulders. De vrije trap, genomen door Sjoerd Bestebreur kwam bij Jaap Wessels terecht, maar opnieuw wist de keeper een goal te voorkomen. Een minuut of 7 later opnieuw een schietkans voor Jaap, maar nu ging de bal hoog over de goal van Vlotbrug. Weer wat kreeg Marcel een goede voorzet van Guus. Vanaf de 'rand 16' kopte hij net naast de paal. Een paar minuten later was het weer Nieuw-Beijerland dat een kans kreeg. Nu gaf Jaap de voorzet en schoot Marcel Hoogervorst een halve volley over. Ook een corner daarna van Nieuw-Beijerland leverde opnieuw niks op. Het verslag lijkt een beetje éénzijdig, nog niet eens alle Nieuw-Beijerlandse kansen en kansjes zijn genoemd, maar in de eerste helft creëerde het vaardige Vlotbrug niet één kans die een ingreep van keeper Lars nodig maakte. Tegen de verwachting in, had Nieuw-Beijerland in de eerste helft meer en betere kansen. Het deed zichzelf met de 1-1 ruststand eigenlijk tekort.

In de 2e helft had Nieuw-Beijerland het moeilijker. De aanvallen van Vlotbrug werden gevaarlijker. De wedstrijd werd ook wat harder en de goed leidende scheidsrechter moest zo nu en dan een gele kaart trekken om de wedstrijd in de hand te houden. Vanuit een corner werd de bal in de 56e minuut de goal van Nieuw-Beijerland in gewerkt, maar de scheid keurde deze goal af, vanwege ongeoorloofd gedrag ten opzichte van keeper Lars. 2 minuten later was het echter wel raak. Bij een aanval over links wist de snelle Seghers van Vlotbrug ook keeper Lars in de korte hoek te passeren, een mooie maar voor Nieuw-Beijerland zeer ongewenste goal, 1 – 2. Vlotbrug verslapte niet in de rest van de wedstrijd, maar juist Nieuw-Beijerland raakte de grip op de wedstrijd volledig kwijt. Er volgende nog een aantal gele kaarten, ook uit frustratie. Vanaf de 65e minuut werd erdoor beide ploegen gewisseld. Marnix Briegoos kwam er in voor Sjoerd Bestebreur. Vlotbrug kreeg al snel weer een kans, maar alleen voor de keeper miste de aanvaller compleet. Robin Verhoeven die niet al te gelukkig was in deze wedstrijd werd in de 70e minuut vervangen door Roy Taanom. 5 minuten later kreeg Vlotbrug een vrije trap op zo'n 35 meter van de NBSVV-goal. Een zeer strakke vrije trap kwam bij de nr.7 van Vlotbrug, een zeer balvaardige speler, die na knap dribbelwerk de verdediging en keeper van Nieuw-Beijerland kansloos liet, 1-3. Het geloof van Nieuw-Beijerland op een goed eindresultaat was daarmee de kop ingedrukt. Plichtmatig werd er nog aangevallen. Max Broersen werd nog ingebracht voor Marcel Hoogervorst, maar niets kon de punten, zelfs niet één, in Nieuw-Beijerland terugbrengen. De Vlotbrug-keeper schatte een voorzet van Gerrit Fix verkeerd in, maar hij kon de bal nog net te pakken krijgen. In één van de laatste minuten nog een vrije trap van Rick Hoek, waar gehoopt werd op een penalty. Het secure, niet al te harde, schot belandde op de lat. De scheids gunde Nieuw-Beijerland nog wat tijd en 2 corners. Niets hielp meer. Na ruim 95 minuten restte niets dan een 1 – 3 verlies en de gedachte aan een goede eerste helft. Volgende week uit naar Botlek, met 7 punten uit 3 wedstrijden, samen met 4 andere clubs boven aan in de klasse 3D. Als je kijkt tegen wie deze club de punten heeft behaald, is Nieuw-Beijerland daar zeker niet kansloos.

Eric de Haan

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV - SSS

Afdrukken
PDF

Moeizame wedstrijd

Vorige week een flitsende seizoenstart voor NBSVV in de 3e klasse D. Uit bij WFB in Ouddorp was het binnen 22 minuten 0 – 3. De einduitslag was 2 – 4 en NBSVV was de trotse lijstaanvoerder. De vraag was natuurlijk of die plek te behouden was tegen het sterk geachte SSS uit Klaaswaal. Alles was er aan gedaan om goed voorbereid te zijn. De tegenstander was zo goed als mogelijk geanalyseerd, maar blessures, opleidingsverplichtingen en vakanties zorgden er toch voor dat de opstelling vooral gericht was op het niet weggeven van kansen aan de tegenstander. Dat ging lang goed!

Even over half drie begon de derby. Het was flink warm. SSS maakte gelijk duidelijk wat hun bedoeling was. NBSVV werd teruggedrongen op de eigen helft en moest 4 of 5 corners toestaan aan SSS. Die leverden echter geen enkel gevaar op voor NBSVV. De schoten waren onnauwkeurig, nauwelijks doelgericht. NBSVV wist daar in de eerste helft amper iets tegenover te stellen. De spitsen konden maar moeizaam bereikt worden. Het was knap warm en een drinkpauze halverwege de eerste helft was zeer welkom. Verkwikt werd de partij weer vervolgd, maar liefhebbers van flinke acties voor de goals werd weinig geboden. Pas in de 35e minuut kon NBSVV via Gerrit Fix en Patrick Ridderhof snel counteren. De achterlijn werd gehaald, maar meer dan een voor de keeper eenvoudig houdbare voorzet kwam er niet uit. In het over het algemeen faire duel leverde een flinke overtreding op Alex vijf minuten voor de rust nog een gele kaart op voor een SSS-speler. SSS was duidelijk sterker, maar NBSVV had nog helemaal niets weggegeven en SSS was ook niet gevaarlijk geweest.

De tweede helft werd met dezelfde 11 NBSVV-spelers aangevangen. SSS had wel een wissel doorgevoerd. NBSVV was wat sterker en nam een periode van 10/15 minuten het initiatief. De strijd golfde daardoor meer heen en weer. Lars moest handelend optreden. Rond minuut 55 een goede aanval over links die Guus bereikte op de rand van de 16. De NBSVV-spits die nog maar weinig bespeelbare ballen had gehad aarzelde niet en schoot direct, helaas flink over. De volledig vrij staande Robin zag hij helaas over het hoofd. Na een kwartier werd SSS sterker en kreeg de NBSVV verdediging het lastig. Foutjes gevolgd door reddingen de hielden de 0–0 op het scorebord, tot de 21e minuut. Een bijna afgeslagen aanval kwam toch op het hoofd van een SSS-speler, die éénvoudig kon inkoppen, 0–1. Even na de drinkpauze werd Sjoerd afgewisseld op het middenveld door Roy van Taanom en even later werd Valentijn Wessels ingebracht voor Marcel. Het spelbeeld bleef vrijwel gelijk. Een vrije trap van Rick Hoek verdween net over de lat bij SSS. Nog enkele kansjes volgden, maar de afwerking was weinig overtuigend. Tegen het eind van de reguliere speeltijd (44e minuut 2e helft) profiteerde SSS van de ruimte die op het veld ontstond. Ze speelden de verdediging simpel uit en scoorden 0–2. Hierna kreeg NBSVV zeker nog 5 minuten om volop de aanval te gaan. Nu werd SSS wel onder druk gezet. Een kneiterhard schot verdween maar net naast de paal en een kopbal ging net over. In de 97e minuut kwam het laatste fluitsignaal. NBSVV zakte van de eerste naar de 9e plaats op de ranglijst, met toch slechts één wedstrijdpunt achterstand op de koploper. Het kan voor NBSVV in deze klasse echt nog alle kanten op. De uitslag van de komende wedstrijden, te beginnen volgende week thuis tegen Vlotbrug, zal meer duidelijk maken over de krachtsverhoudingen in de 3e klasse D.

Eric de Haan

AddThis Social Bookmark Button