Gelijkspel voor NBSVV bij WCR

Afdrukken
PDF

NBSVV heeft aan de uitwedstrijd bij WCR een dik verdiend punt overgehouden. Het speelde, na een 1-0 achterstand bij rust, met 2-2 gelijk. Hoewel de ploeg op basis van het aantal kansen misschien wel meer had verdiend dan een punt (met een blauwwitte bril op bekeken), viel de gelijkmaker pas in de allerlaatste minuut. Dan overheerst toch tevredenheid. Daarom al met al een terechte uitslag.

Het nieuwe elftal van NBSVV krijgt steeds meer vorm. Na een leuke midweekse pot tegen Heinenoord 2 (uitslag 3-3), had trainer Louis Jacobs de ervaren Sjoerd Bestebreur als verdedigingsleider opgesteld. Mede daardoor, en omdat de nieuw ingepaste jongeren ook hun draai gaan vinden, maakt de ploeg een steeds stabielere indruk.

In een open wedstrijd waren er aan beide kanten regelmatig kansen de score te openen. Zo schoot Niels Jacobs al in de 6e minuut net voorlangs het doel van WCR en werd een inzet op een corner van de Rhoonse doellijn gehaald. Aan de overkant ging eveneens een schot voorlangs en corrigeerde doelman Mike Barendregt balverlies met een goede safe. In de 22e minuut stuurde Patrick Ridderhof Jean-Paul Benard de diepte in, maar de laatste mikte de bal net over de kruising. In de 33e minuut de eerste echt grote kans voor WCR. De inzet verdween rakelings naast het doel. Vervolgens kreeg Sander van Hamburg twee grote kansen. De eerste ging ruim over het doel, waarbij hij de mee opgelopen Niels Jacobs over het hoofd zag. De tweede, uit een vrije trap van Sjoerd Bestebreur, werd bij de tweede paal net naast het doel gelopen. Een domper voor NBSVV een minuut voor rust: de 1-0 voor WCR kwam op het bord, doordat een hard schot voorlangs het doel bij de tweede paal met een schuiver tot doelpunt werd gepromoveerd.

Het duurde tot een kwartiertje na de thee voordat de wedstrijd weer op gang kwam. Het was WCR dat in de 59e minuut met een goede actie over rechts de bal tot voor de doelmond bracht, alwaar simpel werd binnengetikt: 2-0. Een minuut later schoot Jan Pieter Izelaar namens NBSVV over. Een rommelig kwartiertje volgde, alvorens de Nieuw-Beijerlanders met nog een kwartier te gaan de mouwen opstroopten. Drie kansen in vijf minuten waren er voor Ivar Meeldijk, die voorzetten van Patrick Ridderhof en Sjoerd Bestebreur onvoldoende met het hoofd raakte en bij een derde poging de bal tegen de schoen van de reeds op de grond liggende keeper van WCR schoot. In de 80e minuut koerste Patrick Ridderhof vanaf het middenveld alleen op het doelgebied van de thuisploeg af, waarbinnen de keeper hem onreglementair stuitte. De toegekende strafschop werd door Sjoerd Bestebreur feilloos benut: 2-1. Gesterkt door alle kansen voerde NBSVV de druk verder op met opnieuw de beste kans voor Ivar Meeldijk (net naast). Door de aanvalsdrift werd er achterin wel meer ruimte weggegeven, waardoor WCR twee grote kansen kreeg de wedstrijd in het slot te gooien. Doelman Barendregt keerde de eerste inzet en de tweede verdween ruim over een leeg doel. Het slotakkoord was voor Ivar Meeldijk, die alle gram voor zijn eerdere gemiste kansen samenbalde in een verwoestend schot van 25 meter: 2-2.

AddThis Social Bookmark Button

Oorwassing NBSVV

Afdrukken
PDF

Tegen een veel te sterk BZC/Zuiderpark heeft NBSVV een 0-8 nederlaag moeten slikken. De wedstrijd was, getuige de 0-4 ruststand, al na één helft gespeeld. ZBC'97 en BZC/Zuiderpark zijn titelkandidaten nummer 1 en 2 in deze afdeling. Door veel versterkingen van ondermeer ex-hoofd- en eerste klasse spelers is BZC onvergelijkbaar met vorige seizoenen en kan makkelijk in de top van de derde klasse mee. Dus een verrassing was de nederlaag niet. Maar 0-8......

Hoewel NBSVV goed uit de startblokken leek te komen, werd al snel duidelijk dat de tegenstander een surplus aan kwaliteit in huis had. Maar blijkbaar duurt een kwartier zonder doelpunt al te lang, want ook verbaal was de ploeg 'geweldig'. Veel commentaar, schelden en ruziën konden ze ook als de beste. In de 18e minuut wist BZC te scoren uit een verlengde vrije trap (Marwin Richard, ex RVVH, Barendrecht etc.). Een minuut later scoorde Merijn Briegoos ongelukkig in eigen doel: 0-2. En weer acht minuten daarna werd de rappe Benjamin Martha (ex RVVH, Katwijk etc.) vanaf randje buitenspel gelanceerd met de 0-3 tot gevolg. Wedstrijd gespeeld... Daarna toch kansen voor Ivar Meeldijk en Sjoerd Bestebreur namens NBSVV, maar de doelpogingen waren geen probleem van de doelman van de gasten. Op slag van rust werd het 0-4 door een prima uitgespeelde BZC-aanval. Aan trainer Louis Jacobs de onmogelijke taak nog wat te proberen met wat aanpassingen.

Na rust hetzelfde beeld. In de 54e minuut kon Nieuw-Beijerlander Sander van Hamburg alleen op de keeper afgaan, maar zijn poging verdween ruim over het doel. Een kwartier na de thee maakte BZC de 0-5 met tikkie-takkie voetbal tot vlak voor het doel. De gelatenheid sloop er nadien wel in NBSVV. Niels Jacobs mikte in de 68e minuut nog een vrije trap net naast en daarmee was het wel gedaan wat kansen betrof. De 0-6 (72': balletje middendoor), 0-7 (76': overtreding op NBSVV niet afgefloten) en de 0-8 (89': vanaf randje buitenspel) waren voor de statistieken. De scheidsrechter, die blijkbaar geen idee had van de stand, vond het nodig keeper Lars van der Erve in de 92e minuut zijn tweede gele kaart te geven vanwege een uittrap over de zijlijn. Jean-Paul Benard verwisselde zijn veldshirt voor het keeperstenue voor de laatste minuut. Een merkwaardig einde van de wedstrijd. De spelers van BZC-Zuiderpark waren na afloop sportief genoeg zich te excuseren bij de weggestuurde Van der Erve.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV verliest in Korendijk-derby nipt van Goudswaardse Boys

Afdrukken
PDF

In een derby met weinig hoogtepunten heeft NBSVV bij Goudswaardse Boys aan het kortste eind getrokken. Na een terechte 1-0 voorsprong bij rust voor de thuisploeg, trok NBSVV in deel twee de stand gelijk. Kort voor tijd besliste Robin Verhoeven met zijn tweede doelpunt de Korendijk-derby in het voordeel van Goudswaardse Boys.

Het begin was voor Goudswaardse Boys, wat al in de 7e minuut tot een doelpunt leidde. Een mooie aanval over rechts werd door Robin Verhoeven met een schuiver afgemaakt: 1-0. Er waren nog kansjes voor Thomas Keijzer van de thuisploeg en Ivar Meeldijk namens de gasten, maar de rest van de eerste helft werd het nog maar zelden enerverend. Een korte opleving rond het halve uur leverde een gevaarlijke scrimmage op voor het doel van NBSVV maar op miraculeuze wijze ging de bal er niet in. Tot de thee kwamen er nadien geen doelrijpe kansen meer.

Na rust voetbalde NBSVV wat meer naar voren en kwamen er kansen. Na een minuut of tien was er eerst een kopkans voor NBSVV uit een vrije trap en daarna een schot over het doel van Guus Smulders, alvorens de gelijkmaker viel in de 58e minuut. Een voorzet op maat van Guus Smulders werd door Sjoerd Bestebreur goed ingekopt: 1-1. Pas daarna werd de wedstrijd levendig. Een slippertje in de verdediging van NBSVV werd door doelman Lars van der Erve door goed uitkomen knap gecorrigeerd. De daaropvolgende corners waren dreigend en NBSVV ontsnapte. Aan beide kanten volgden nog schietkansen uit de tweede lijn. De derby die geen winnaar meer verdiende, kreeg die uiteindelijk toch. Bij een doorbraak van Goudswaardse Boys in de 86e minuut werd de bal door Robin Verhoeven langs Van der Erve in het doel geschoven: 2-1.

 

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV onmachtig tegen Vierpolders

Afdrukken
PDF

In tegenstelling tot een week eerder, was NBSVV in de eerste bekerwedstrijd niet bij machte Vierpolders goed partij te geven. In een van twee kanten matige wedstrijd werd het na een 0-2 ruststand uiteindelijk 1-4. Joris Krijger redde de eer van de Nieuw-Beijerlanders.

Een vernieuwd NBSVV, met de jongelingen Sander van Hamburg, Jan Pieter Izelaar en Jean-Paul Benard voor het eerst officieel in de basis, begon onwennig aan de wedstrijd. Dat ondanks de reeds gespeelde oefenpotjes, waarin steeds wat beter werd gespeeld. Ook Vierpolders kende een matige start, waardoor het 20 minuten duurde voordat er een doelpoging viel te noteren. Daarna was er een overwicht voor Vierpolders. Na een onschuldige vrije trap en een gemiste open schietkans van de gasten viel de openingsgoal in 35e minuut. Een aanvaller liep randje buitenspel op het doel af en frommelde zich via de benen van twee verdedigers en die van Lars van der Erve naar de 0-1. Vijf minuten later werd balverlies van NBSVV op het middenveld ongehinderd afgestraft: 0-2. Voor rust kreeg Vierpolders nog een grote kans, maar Rob Sneep tikte de bal op het allerlaatste moment van de schoen van zijn tegenstander.

Na rust was de wedstrijd snel beslist. Na slechts vier minuten werd er door het midden vrije doorgang verleend aan Vierpolders: 0-3. Dat gaf de motivatie geen impuls. Een hoogtepuntje voor de Nieuw-Beijerlanders was het doelpunt in de 73e minuut van de jeugdige invaller Joris Krijger. Na een loopactie vanuit het middenveld werd hij op maat bediend door Niels Jacobs en wist keurig de verre hoek te vinden: 1-3. Tien minuten later kwam Vierpolders door een rollertje op 1-4 . Keeper Lars van der Erve voorkwam daarna nog een zekere vijfde treffer. Even later deed de eveneens vanuit de jeugd instromende invaller Merijn Briegoos met een perfecte sliding hetzelfde. Hoewel zij nog wat tijd nodig zullen hebben om hun draai te vinden, is het positief dat de jeugd ruim vertegenwoordigd is. Aan de routiniers de taak hen daarbij op sleeptouw te nemen en positief te coachen. Dan gaat het vanzelf beter lopen.

AddThis Social Bookmark Button

Vierpolders wint van NBSVV

Afdrukken
PDF

Tegen kersverse derdeklasser Vierpolders, onder leiding van de Nieuw-Beijerlander Paul Bestebreur, heeft het uit die derde klasse gedegradeerde NBSVV een 3-2 nederlaag geleden. De nieuwe trainer van NBSVV, Louis Jacobs, zag voldoende perspectief om verder te bouwen. De tegendoelpunten waren te voorkomen geweest, zo was zijn reactie na de wedstrijd. Hij zag zijn ploeg in de slotfase tweemaal scoren.

In het eerste deel van de wedstrijd gebeurde er niet veel. Wat plaagstootjes over en weer, maar grote kansen kwamen er niet. Zo rond het halfuur was er een periode met overwicht voor Vierpolders. Twee schoten gingen voorlangs het doel van NBSVV en eenmaal voorkwam goed handelend optreden van keeper Lars van der Erve een doelpunt. NBSVV kwam in het eerst bedrijf niet verder dan het halen van de achterlijn. Bij rust werd bij beide ploegen een aantal spelers gewisseld.

In de 49e minuut werd de linksvoor van Vierpolders de diepte in gestuurd en hij wist strak voor te geven op een meegelopen speler bij de tweede paal, die diagonaal binnenschoot: 1-0. Vijf minuten later een grote kans voor NBSVV, maar de keeper van Vierpolders voorkwam de gelijkmaker. In de 57e minuut gaf NBSVV zomaar twee kansen weg door even niet attent te zijn achterin, maar Lars van der Erve stond op zijn post. Op een van dichtbij ingeschoten rebound uit een corner was hij echter kansloos: 2-0. NBSVV combineerde daarna heel aardig, maar het verdiende doelpuntje bleef vooralsnog uit. Het was juist Vierpolders dat de 84e minuut de 3-0 liet aantekenen. NBSVV toonde veerkracht en bleef combinerend zoeken naar een doelpunt. Dat werd uiteindelijk beloond door twee doelpunten van Niels Jacobs in de 86e en 89e minuut. Eindstand 3-2. Precies over een week volgt de 'return', maar dan als eerste bekerduel van het nieuwe seizoen.

AddThis Social Bookmark Button