NBSVV verliest in saai duel van DRL

Afdrukken
PDF

In een wedstrijd met weinig hoogtepunten heeft NBSVV thuis tegen DRL geen punten kunnen pakken. Het werd, na een 0-2 ruststand, uiteindelijk 0-3 voor de ploeg uit Rotterdam-Zuid.

Het grijze druilerige weer stond deze dag symbool voor de wedstrijd: een saai potje voetbal. Na een snelle bal op de paal van DRL gebeurde er 20 minuten lang weinig. Aan beide zijden hooguit enkele ongevaarlijke schoten. In de 25e minuut speelde DRL een diepe bal, waar de Nieuw-Beijerlandse keeper net wat later bij was dan de tegenstander, die de bal binnenschoof: 0-1. Acht minuten later stond het 0-2, toen DRL na een vloeiende aanval middendoor doeltreffend kon afronden. Voor NBSVV waren er in de eerste helft alleen enkele kansen uit corners, maar deze werden naast of op de keeper geschoten.

Na rust bleef het beeld min of meer hetzelfde. DRL had het betere van het spel, maar echt grote kansen waren schaars. Het was de handige linksbuiten van DRL, die met een individuele actie in de 55e minuut drie verdedigers op het verkeerde been zette en de hoek vervolgens kon uitkiezen: 0-3. Daarmee was de koek aan beide kanten op. DRL wilde of kon niet meer en NBSVV wist de bakens ook niet meer verzetten. Het laatste half uur verliep zodoende zonder hoogtepunten.

AddThis Social Bookmark Button

Puntendeling bij 's-Gravendeel tegen NBSVV

Afdrukken
PDF

De derde uitwedstrijd van NBSVV in de competitie eindigde, net als de eerdere twee, in een 1-1 gelijkspel. Gedurende 75 minuten stond er een 0-1 voorsprong voor NBSVV op het bord, maar 10 minuten voor tijd scoorde 's-Gravendeel de gelijkmaker. Een terechte eindstand, maar beide verenigingen schoten er weinig mee op.

Een flitsend begin van NBSVV resulteerde in een vroege voorsprong. Al in de derde minuut passte Thom Makkenze de bal in de loop van Kevin de Faria, die beheerst in de lange hoek binnenschoot: 0-1. 's-Gravendeel was in de hele eerste helft niet bij machte om het NBSVV echt moeilijk te maken. Verder dan een paar halve kansen kwam de thuisploeg niet. Vaak liepen hun aanvallers buitenspel en als ze al gevaarlijk werden dan heerste keeper Van der Erve in het doelgebied. Aan de andere kant verraste Robin Verhoeven bijna de invaller-doelman van 's-Gravendeel met een verre trap en schoot Kevin de Faria nog op de keeper. Meer kansen konden in de eerste helft niet worden genoteerd. De coach van de Seuters wond zich zichtbaar en hoorbaar op, wat uitmondde in maar liefst drie wissels tegelijk aan 's-Gravendeelse kant in de rust.

Hoewel 's-Gravendeel dreigender uit de kleedkamer kwam, waren de grootste kansen eerst nog voor de gasten. In de 52e minuut vond Robin Verhoeven na een mooie actie de keeper op zijn weg en een minuut later werd een knap schot van Rob Sneep uit de kruising getikt. Daarna werd 's-Gravendeel steeds gevaarlijker en betrok het compact spelende NBSVV meer en meer de verdedigende stellingen. Zo kwamen er wat meer mogelijkheden voor de thuisclub. De handige rechtsbuiten werd door Patrick Ridderhof echter goed onder controle gehouden, waardoor er weinig uitgespeelde kansen waren te noteren. Toch viel bijna de gelijkmaker toen een van richting veranderd schot in de 65e minuut buiten bereik van Lars van der Erve op de paal belandde. Vijf minuten later verdween een kopbal uit een corner net over zijn doel. De laatste 20 minuten moest NBSVV met 10 man verder: de scheidsrechter meende een schoppende beweging van Stefan Hokke te zien en toonde hem rood. Terwijl de druk van 's Gravendeel groter werd, was de beste kans weer voor NBSVV. William Benard kapte zijn directe man uit en haalde uit, maar zijn schot werd door de prima spelende 's-Gravendeelse doelman nipt met de punt van zijn schoen tot corner verwerkt. In de 80e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Na een afgeslagen bal wist Danilo Alkema in de rebound de 1-1 tegen de touwen schieten. Nadien kregen beide ploegen nog kleine kansjes, maar gescoord werd er niet meer. De jonge Jesse Colijn maakte in de slotfase zijn competitiedebuut voor NBSVV.

AddThis Social Bookmark Button

Wedstrijd met twee gezichten levert NBSVV geen punten op

Afdrukken
PDF

Na een wedstrijd met een slechte eerste en een goede tweede helft heeft NBSVV de punten in de vijfde speelronde aan tegenstander en directe concurrent Pernis moeten laten. Na een 0-2 ruststand had NBSVV in de tweede helft veel kansen en verdiende een gelijkspel of meer, maar verder dan 1-2 kwam de ploeg helaas niet. Zodoende wacht ze nog steeds op de eerste winstpartij in deze competitie.

Met een aanvallende opstelling begon NBSVV aan de wedstrijd. Dat leverde niet het gewenste resultaat op, want de Nieuw-Beijerlanders werden vrijwel direct onder druk gezet. In de 11e minuut moest doelman Van der Erve al vissen toen na een vloeiende aanval van Pernis hun spits ongehinderd de 0-1 kon binnen schieten. De volgende 20 minuten werd NBSVV overlopen. Dat resulteerde na een half uur in de 0-2, toen balverlies in de laatste linie resoluut werd afgestraft door Pernis. Inmiddels was Gerrit Fix geblesseerd het veld uit gegaan en vervangen door Thom Makkenze. Gelijkertijd werd het elftal door trainer Van Gils omgezet. Daarna begon de SECOA-formatie zich langzaam te herpakken. De grootste kans was in deze fase voor William Benard, die op een scherpe voorzet van Kevin de Faria een tiental centimeters te kort kwam om de bal richting te kunnen geven. In de extra tijd van de eerste helft moest Lars van der Erve opnieuw handelend optreden bij een kans voor de Pernisser voetballers.

In de rust werd eerst Sjoerd Bestebreur ingebracht en niet veel later maakte Marnik Briegoos zijn opwachting. Hoewel aan het begin van de tweede helft de eindpass nog niet altijd even goed was, werd duidelijk dat NBSVV uit een heel ander vaatje tapte. Na eerst nog een speldenprikje van Pernis regen de kansen van de Nieuw-Beijerlanders zich aaneen. In de 59e minuut werd een kopbal uit een corner nipt gepakt, twee minuten schoot Sjoerd Bestebreur over uit een voorzet van Marnik Briegoos. Weer een minuut later stond diezelfde Briegoos aan de basis van de 1-2: na zijn goede actie en dito voorzet werd de bal door Robin Verhoeven hard tegen de touwen gejaagd. De bank van Pernis werd er onrustig van, zodanig zelfs dat de verzorger de rode kaart kreeg gepresenteerd wegens schoppen naar een NBSVV-er.

Pas na een half uur de eerste grote kans voor Pernis in de tweede helft, maar op miraculeuze wijze werd de bal buiten het Nieuw-Beijerlandse doel gehouden. NBSVV pakte de draad weer op en ging verder waar het gebleven was: het creëren van meer kansen. Op een kopbal van Pieter Vogelaar uit een corner wist de keeper van Pernis ternauwernood redding te brengen. Na een nieuwe corner viel de bal voor de voeten van Stefan van Alphen, maar zijn harde schot belandde eveneens in de handen van de doelman. Voor Pernis was er vijf minuten voor tijd uit een spaarzame counter nog een bal op de bovenkant van de kruising. Daarna kreeg NBSVV nog twee kansen op een gelijkspel: in de 88e minuut schoot Thom Makkenze over uit een afgeslagen corner en een minuut later caramboleerde de bal in het drukke strafschopgebied van Pernis net naast het doel.

Voordat de scheidsrechter afblies deed hij de naam 'blessuretijd' eer aan door zelf ook even te gaan liggen voor een liesbehandeling. De wonderspray van verzorgster Lauren Bax deed wat het moest doen en inspireerde een Pernisser bijna er naast te gaan liggen, maar hij bedacht zich. De inmiddels kreupel lopende leidsman liet niet lang meer doorspelen. Door het eigen verlies en de winst van concurrent Zinkwegse Boys bij Rockanje zakt NBSVV naar de voorlaatste plaats in de derde klasse D.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV verliest thuis van Charlois

Afdrukken
PDF

NBSVV wacht nog op de eerste winstpartij in deze competitie. Na twee opeenvolgende gelijke spelen eindigde de thuiswedstrijd tegen SV Charlois in een 1-3 nederlaag, na een 1-2 ruststand. Door de nederlaag zakten de Nieuw-Beijerlanders naar de 12e plaats op de ranglijst en moeten volgende week vol aan de bak om weg te komen uit de onderste regionen.De wedstrijd was nog maar 5 minuten oud toen NBSVV al een penalty tegen kreeg. Doelman Van der Erve vloerde een tegenstander binnen de beruchte lijnen en was kansloos bij de goed genomen strafschop. Beide ploegen hanteerden veelvuldig de lange bal, maar tot veel kansen leidde dat niet. Pas na ruim een kwartier was er weer een schot van de mannen uit Rotterdam Zuid en iets later zeilde een hard genomen vrije trap van Sjoerd Bestebreur over het doel. In de 23e minuut viel de gelijkmaker. Door goed storen van Sjoerd Bestebreur liet de Charloise doelman de bal los op de rand van de 16, waarna William Benard met een geplaatste bal langs doelman en verdediger de 1-1 binnen schoot. Helaas keek NBSVV al snel weer tegen een achterstand aan, want een schot van Charlois in de uiterste hoek van het doel betekende de 1-2. Aan werklust ontbrak het de Nieuw-Beijerlanders niet, waarbij Stefan Hokke, Gerrit Fix en Pieter Vogelaar het voortouw namen. Kort voor rust werd nog een gevaarlijke vrije trap van Robin Verhoeven gekeerd.

Na de rust moest Guus Smulders geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. Voor hem in de plaats kwam Hansjan van Genderen. Een kwartier lang werd NBSVV terug gedrongen maar hield stand. Stefan Hokke was de volgende die zich moest laten vervangen, door een in de eerste helft opgelopen enkelblessure. Zijn plaats werd ingenomen door de gedreven spelende Thom Makkenze. Er gebeurde de volgende 20 minuten eigenlijk weinig. Charlois liet vaak veel mensen achter de bal enmaakte vaak onnodig veel misbaar voor van alles, zodat het spelpeil flink zakte. NBSVV was niet bij machte daar doorheen te voetballen. Een kwartier voor tijd poogde trainer Dennis van Gils zijn elftal nog een aanvallende impuls te geven door het inbrengen van de jeugdige Hidde Wittmer. Helaas viel in 82e minuut de beslissing toen Charloisbij een van de weinige aanvallen door de verdediging van NBSVV slalomde en de 1-3 op het scorebord bracht. Gerrit Fix was daarna met een hard schot nog het dichtst bij een doelpunt, maar de stand veranderde niet meer.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV pakt verdienstelijk punt bij RHS

Afdrukken
PDF

Aan de uitwedstrijd bij Rijnmond Hoogvliet Sport heeft NBSVV een punt overgehouden. Lange tijd stonden de Nieuw-Beijerlanders met 0-1 voor, maar in de slotfase zette een door RHS benutte penalty een streep door de overwinning. Gezien het spelbeeld van het laatste halfuur, waarin NBSVV met 10 man speelde, werd het punt toch gekoesterd.

NBSVV begon heel anders aan de wedstrijd dan een week eerder. Hoewel de ploeg uit Hoogvliet vooraf sterker werd geacht, gaven de Nieuw-Beijerlanders goed partij. Er waren kleine kansjes voor beide partijen, maar de verdedigingen gaven geen krimp. Na een klein kwartier de eerste grote kans voor RHS, maar het schot werd gekeerd. Uit de tegenaanval volgde direct een kans voor NBSVV. Met name de watervlugge linksvoor van RHS was een plaag voor rechtsback Stefan Hokke en het centrale duo Max Broersen en Stefan van Alphen, maar ze hielden door goede ingrepen knap stand. Rond het halfuur de grootste kans voor RHS in de eerste helft. Een geplaatst schot schampte de onderkant van de lat en de rebound werd met een katachtige reflex door doelman Van der Erve gestopt. Aan de andere kant was NBSVV vooral gevaarlijk uit de vrije trappen van Sjoerd Bestebreur. In de veertigste minuut viel de 0-1: op een hard schot van William Benard kreeg de keeper geen vat. Vlak voor rust nog een kans voor NBSVV. De bal belandde na een mooie actie van Marnik Briegoos via Gerrit Fix bij William Benard, maar diens inzet zeilde over het doel.

Het eerste kwartier na rust een aandringend Rijnmond Hoogvliet Sport. Toch was de grootste kans in deze fase voor NBSVV. Na een mooie aanvalsopzet gaf Marnik Briegoos strak voor op Pieter Vogelaar, maar die schoot vrij voor de keeper tegen de doelman aan. De snelle nummer 11 van RHS verhuisde naar rechtsvoor, maar daar trof hij de eveneens rappe Patrick Ridderhof als tegenstander. Een goede verhuizing voor NBSVV, wat daarom al vrij snel ongedaan werd gemaakt door RHS. Vanaf de 60e minuut werd het een andere wedstrijd, toen de scherp spelende Pieter Vogelaar zijn tweede gele kaart kreeg en het veld moest verlaten. Vanaf dat moment speelde NBSVV met één spits en werd het zaak de boel achterin dicht te houden. Keeper Lars van der Erve onderstreepte zijn goede vorm met een paar uitstekende reddingen. RHS trachtte het overtal te benutten met een extra beul van een spits. Trainer Dennis van Gils van NBSVV bracht Hansjan van Genderen voor Robin Verhoeven, die wat last had van een kwetsuur, en even later ook Jannick Groen en Thom Makkenze om met frisse spelers de wedstrijd uit te spelen. Tien minuten voor tijd dook een spits van RHS alleen op voor Van der Erve, maar opnieuw was de laatste de winnaar. In de 86e minuut kreeg RHS een cadeautje van de overigens goed leidende scheidsrechter, toen een speler tegen Max Broersen aan ging hangen en zich vervolgens liet vallen en zo een strafschop versierde. De goed genomen penalty was de enige bal waar de Nieuw-Beijerlandse doelman geen antwoord op had deze middag: 1-1. Uiteraard drong RHS nog verder aan, maar na 8 minuten blessuretijd hielden beide ploegen een punt over aan deze wedstrijd.

AddThis Social Bookmark Button