NBSVV gelijk bij IJVV de Zwervers

Afdrukken
PDF

Na een steenkoude eerste helft en een hartverwarmende tweede helft stond er een 1-1 eindstand op het bord bij YVV De Zwervers tegen NBSVV. Zeven minuten na rust viel de 1-0, waarna er zich een aantrekkelijke wedstrijd ontspon. Vlak voor tijd scoorde Robin Verhoeven de dik verdiende gelijkmaker.

De wedstrijd in IJsselmonde wilde lange tijd maar niet op gang komen. Na ruim een half uur was er nog geen enkele kans gecreëerd. Er was een fout van de warrig leidende scheidsrechter voor nodig om het eerste gevaar te doen ontstaan. Een overtreding op linksback Patrick Ridderhof werd niet bestraft, waardoor De Zwervers vrij kon opstomen naar het doelgebied van NBSVV. Op de rand daarvan werd een overtreding van NBSVV wél bestraft met een vrije trap, die net naast werd geschoten. Daarna volgde de eerste kans van NBSVV, Patrick Ridderhof schoot echter tegen de keeper aan. Na een fout op het middenveld kreeg eerst de thuisploeg haar tweede kans, waarna NBSVV op slag van rust nog twee grote kansen kreeg. Een vrije trap van Sjoerd Bestebreur belandde bij Marnik Briegoos, maar zijn schot werd tot corner verwerkt. Uit die hoekschop kopte Joey Verbaas de bal in handen van de keeper. De 0-0 ruststand was een juiste afspiegeling van de eerste helft.

Zeven minuten na rust scoorde De Zwevers indirect uit een vrije trap. De lange Sander Gorter torende boven de Nieuw-Beijerlandse verdediging uit en kopte binnen. Door de goal werd de wedstrijd opengebroken en werd het spel veel aardiger om te zien. NBSVV drong steeds meer aan, maar schoten van onder andere Pieter Vogelaar en Robin Verhoeven troffen geen doel. Met nog een kwartier op de klok trok de scheidsrechter binnen een minuut tweemaal rood. Marnik Briegoos werd op volle snelheid onderuit gelopen en de dader kreeg terecht geel. Deze had bij een eerdere vrij onschuldige overtreding ook al een gele kaart geïncasseerd en kon dus vertrekken. Daarna toonde de leidsman ook Pieter Vogelaar de rode kaart voor een schouderduw die als elleboogstoot werd geïnterpreteerd. Die was echter vóór de overtreding op Briegoos begaan. Het spel had toen direct onderbroken moeten worden. Eigenlijk zijn beide rode kaarten dus onterecht. De beide slachtoffers besloten er samen een biertje op te drinken.

Met 10 tegen 10 werd het laatste kwartier uitgespeeld. Bij vlagen heel aardig spel maakte de kou voor de toeschouwers draaglijk. NBSVV werd deze middag nadrukkelijk gesteund door de 12e man, wat de ploeg goed kon gebruiken. Helaas waren de schoten op doel vaak te wild, waardoor ze naast of over gingen. Uit een counter kreeg de Rotterdamse ploeg nog een dikke kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de afwerking faalde. De Nieuw-Beijerlandse aanvalsdrift van de tweede helft werd in de slotminuten beloond, toen Robin Verhoeven met een schot vanaf de zijkant de 1-1 wist te scoren. Daarmee was de eindstand bepaald. Met wat meer geluk had er meer in gezeten.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV tegen FC Binnenmaas opnieuw met lege handen

Afdrukken
PDF

In de derby tegen FC Binnenmaas deed NBSVV meeste tijd niet onder voor de ploeg uit Maasdam. Alleen het eerste kwartier na rust was FC Binnenmaas de bovenliggende partij. In dat kwartier wisten de bezoekers wel twee maal te scoren, waardoor NBSVV opnieuw met lege handen stond.

NBSVV kwam fel en geconcentreerd uit de startblokken en zette FC Binnenmaas aanvankelijk vast op eigen helft. Dat resulteerde in de 5e minuut in een kans voor Pieter Vogelaar, maar zijn schot werd door keeper Joey de Jong weggebokst. Ondanks het degelijke spel wisten de Nieuw-Beijerlanders weinig kansen te creëren. Pas in de 20e minuut was er weer dreiging: een schot van Thom Makkenze werd geblokt. Rond het halve uur was er een kans voor Marnik Briegoos. Pas daarna kwam FC Binnenmaas voor het eerst in de buurt van het doel van NBSVV. Mogelijk gevaar werd echter door doelman Lars van der Erve in de kiem gesmoord. Aan de andere kant schoot William Benard uit een moeilijke hoek voorlangs en liep een doorbraak van Robin Verhoeven vast in het strafschopgebied. FC Binnenmaas kon daarna nog eenmaal afdrukken, maar wist ook niet te scoren. 0-0 bij rust derhalve.

Het druk zetten op het zware veld had de Secoa-formatie wel veel kracht gekost. Na de pauze duurde het even voordat NBSVV hersteld was en kon FC Binnenmaas druk zetten op de Nieuw-Beijerlandse defensie. Dat resulteerde in doelpunten in de 54e en 58e minuut. De rebound van een gestopt schot van Danny Maijers viel voor de voeten van Leon van der Stel, die wel raad wist met dit buitenkansje: 0-1. Vier minuten later zette Michael Mathilda scherp voor en tot ieders verrassing rolde de bal langs doelman Van der Erve in het doel. Daarna was het tot vijf minuten voor tijd toch weer NBSVV wat de beste mogelijkheden kreeg om wat terug te doen. Het dichtst bij een doelpunt was Sjoerd Bestebreur: zijn inzet belandde op de paal. Schoten van William Benard en Rob Sneep troffen evenmin doel. Daardoor zakte langzaamaan de moed in de schoenen bij de mannen van trainer Dennis van Gils en kreeg FC Binnenmaas in de laatste vijf minuten nog twee riante kansen om de score op te voeren. Doelpunten vielen er echter niet meer, waardoor de 0-2 op het bord bleef staan.

AddThis Social Bookmark Button

Geflatteerd verlies NBSVV bij Botlek

Afdrukken
PDF

Tegen een nauwelijks beter Botlek heeft NBSVV een forse nederlaag moeten slikken. De drie tegendoelpunten voor rust waren onnodig of onterecht. Na rust kon dat niet meer worden rechtgezet, met een 5-1 nederlaag als gevolg.

De eerste twintig minuten was de wedstrijd in evenwicht en gebeurde er voor beide doelen weinig. De eerste grote kans was voor NBSVV. Sjoerd Bestebreur mikte in de 21e minuut net naast het doel na een goede actie. Een minuut na deze kans werd een duur foutje achterin bij NBSVV direct door Botlek afgestraft, feitelijk de eerste dreiging van de thuisploeg. Vijf minuten later volgde een dubbele tegenslag. Max Broersen haakte, na een gewonnen verdedigende actie, in het harde kunstveld en stortte ter aarde. Zijn tegenstander had het speeltuig voor het oprapen, speelde een ruim buitenspel staande ploeggenoot aan en die schoot binnen. Het vlagsignaal werd door de scheidsrechter genegeerd, waardoor na enige verwarring toch de 2-0 op het bord verscheen. Intussen analyseerde verzorgster Lauren Baks dat de ongelukkige Max Broersen waarschijnlijk zijn kruisbanden had afgescheurd. Hij moest per brancard van het veld. Joey Verbaas verving hem en maakte daarmee zijn debuut in de hoofdmacht van NBSVV. Toen het in de 41e minuut 3-0 werd, doordat de bal tussen keeper en verdediger van NBSVV in bleef hangen en Botlek wist te profiteren, was het voor het team van trainer Van Gils reeds bij rust een verloren wedstrijd.

Direct na de thee waren er eerst twee kansen voor Botlek, maar daarna kwam NBSVV steeds vaker voor het doel van de tegenstander. Tussen de 50e en 60e minuut noteerden we vier kansen. Patrick Ridderhof schoot naast na een lange rush, een schot van Thom Makkenze werd uit de rechterhoek getikt, Gerrit Fix schoot van dichtbij tegen de keeper aan en ook Guus Smulders wist een kans niet te verzilveren. Door het meer aanvallende spel was er achterin wel wat meer ruimte. Een uitbraak van Botlek in de 69e minuut betekende de 4-0. Het is een compliment waard dat de Secoa-formatie, onder aanvoering van de gedreven middenvelders Thom Makkenze en Gerrit Fix, bleef zoeken naar een doelpunt. Die kwam er in de 77e minuut, toen William Benard de eer redde door de 4-1 aan te laten tekenen. Daarna waren er opnieuw kansen voor NBSVV, alvorens in de laatste minuut van de wedstrijd door Botlek de 5-1 werd gescoord. Een terechte, maar wel geflatteerde nederlaag voor de Nieuw-Beijerlanders, die daardoor op de laatste plaats in de 3e klasse D blijven staan.

AddThis Social Bookmark Button

NBSVV verliest in saai duel van DRL

Afdrukken
PDF

In een wedstrijd met weinig hoogtepunten heeft NBSVV thuis tegen DRL geen punten kunnen pakken. Het werd, na een 0-2 ruststand, uiteindelijk 0-3 voor de ploeg uit Rotterdam-Zuid.

Het grijze druilerige weer stond deze dag symbool voor de wedstrijd: een saai potje voetbal. Na een snelle bal op de paal van DRL gebeurde er 20 minuten lang weinig. Aan beide zijden hooguit enkele ongevaarlijke schoten. In de 25e minuut speelde DRL een diepe bal, waar de Nieuw-Beijerlandse keeper net wat later bij was dan de tegenstander, die de bal binnenschoof: 0-1. Acht minuten later stond het 0-2, toen DRL na een vloeiende aanval middendoor doeltreffend kon afronden. Voor NBSVV waren er in de eerste helft alleen enkele kansen uit corners, maar deze werden naast of op de keeper geschoten.

Na rust bleef het beeld min of meer hetzelfde. DRL had het betere van het spel, maar echt grote kansen waren schaars. Het was de handige linksbuiten van DRL, die met een individuele actie in de 55e minuut drie verdedigers op het verkeerde been zette en de hoek vervolgens kon uitkiezen: 0-3. Daarmee was de koek aan beide kanten op. DRL wilde of kon niet meer en NBSVV wist de bakens ook niet meer verzetten. Het laatste half uur verliep zodoende zonder hoogtepunten.

AddThis Social Bookmark Button

Puntendeling bij 's-Gravendeel tegen NBSVV

Afdrukken
PDF

De derde uitwedstrijd van NBSVV in de competitie eindigde, net als de eerdere twee, in een 1-1 gelijkspel. Gedurende 75 minuten stond er een 0-1 voorsprong voor NBSVV op het bord, maar 10 minuten voor tijd scoorde 's-Gravendeel de gelijkmaker. Een terechte eindstand, maar beide verenigingen schoten er weinig mee op.

Een flitsend begin van NBSVV resulteerde in een vroege voorsprong. Al in de derde minuut passte Thom Makkenze de bal in de loop van Kevin de Faria, die beheerst in de lange hoek binnenschoot: 0-1. 's-Gravendeel was in de hele eerste helft niet bij machte om het NBSVV echt moeilijk te maken. Verder dan een paar halve kansen kwam de thuisploeg niet. Vaak liepen hun aanvallers buitenspel en als ze al gevaarlijk werden dan heerste keeper Van der Erve in het doelgebied. Aan de andere kant verraste Robin Verhoeven bijna de invaller-doelman van 's-Gravendeel met een verre trap en schoot Kevin de Faria nog op de keeper. Meer kansen konden in de eerste helft niet worden genoteerd. De coach van de Seuters wond zich zichtbaar en hoorbaar op, wat uitmondde in maar liefst drie wissels tegelijk aan 's-Gravendeelse kant in de rust.

Hoewel 's-Gravendeel dreigender uit de kleedkamer kwam, waren de grootste kansen eerst nog voor de gasten. In de 52e minuut vond Robin Verhoeven na een mooie actie de keeper op zijn weg en een minuut later werd een knap schot van Rob Sneep uit de kruising getikt. Daarna werd 's-Gravendeel steeds gevaarlijker en betrok het compact spelende NBSVV meer en meer de verdedigende stellingen. Zo kwamen er wat meer mogelijkheden voor de thuisclub. De handige rechtsbuiten werd door Patrick Ridderhof echter goed onder controle gehouden, waardoor er weinig uitgespeelde kansen waren te noteren. Toch viel bijna de gelijkmaker toen een van richting veranderd schot in de 65e minuut buiten bereik van Lars van der Erve op de paal belandde. Vijf minuten later verdween een kopbal uit een corner net over zijn doel. De laatste 20 minuten moest NBSVV met 10 man verder: de scheidsrechter meende een schoppende beweging van Stefan Hokke te zien en toonde hem rood. Terwijl de druk van 's Gravendeel groter werd, was de beste kans weer voor NBSVV. William Benard kapte zijn directe man uit en haalde uit, maar zijn schot werd door de prima spelende 's-Gravendeelse doelman nipt met de punt van zijn schoen tot corner verwerkt. In de 80e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Na een afgeslagen bal wist Danilo Alkema in de rebound de 1-1 tegen de touwen schieten. Nadien kregen beide ploegen nog kleine kansjes, maar gescoord werd er niet meer. De jonge Jesse Colijn maakte in de slotfase zijn competitiedebuut voor NBSVV.

AddThis Social Bookmark Button