NBSVV onmachtig tegen Vierpolders

Afdrukken
PDF

In tegenstelling tot een week eerder, was NBSVV in de eerste bekerwedstrijd niet bij machte Vierpolders goed partij te geven. In een van twee kanten matige wedstrijd werd het na een 0-2 ruststand uiteindelijk 1-4. Joris Krijger redde de eer van de Nieuw-Beijerlanders.

Een vernieuwd NBSVV, met de jongelingen Sander van Hamburg, Jan Pieter Izelaar en Jean-Paul Benard voor het eerst officieel in de basis, begon onwennig aan de wedstrijd. Dat ondanks de reeds gespeelde oefenpotjes, waarin steeds wat beter werd gespeeld. Ook Vierpolders kende een matige start, waardoor het 20 minuten duurde voordat er een doelpoging viel te noteren. Daarna was er een overwicht voor Vierpolders. Na een onschuldige vrije trap en een gemiste open schietkans van de gasten viel de openingsgoal in 35e minuut. Een aanvaller liep randje buitenspel op het doel af en frommelde zich via de benen van twee verdedigers en die van Lars van der Erve naar de 0-1. Vijf minuten later werd balverlies van NBSVV op het middenveld ongehinderd afgestraft: 0-2. Voor rust kreeg Vierpolders nog een grote kans, maar Rob Sneep tikte de bal op het allerlaatste moment van de schoen van zijn tegenstander.

Na rust was de wedstrijd snel beslist. Na slechts vier minuten werd er door het midden vrije doorgang verleend aan Vierpolders: 0-3. Dat gaf de motivatie geen impuls. Een hoogtepuntje voor de Nieuw-Beijerlanders was het doelpunt in de 73e minuut van de jeugdige invaller Joris Krijger. Na een loopactie vanuit het middenveld werd hij op maat bediend door Niels Jacobs en wist keurig de verre hoek te vinden: 1-3. Tien minuten later kwam Vierpolders door een rollertje op 1-4 . Keeper Lars van der Erve voorkwam daarna nog een zekere vijfde treffer. Even later deed de eveneens vanuit de jeugd instromende invaller Merijn Briegoos met een perfecte sliding hetzelfde. Hoewel zij nog wat tijd nodig zullen hebben om hun draai te vinden, is het positief dat de jeugd ruim vertegenwoordigd is. Aan de routiniers de taak hen daarbij op sleeptouw te nemen en positief te coachen. Dan gaat het vanzelf beter lopen.

AddThis Social Bookmark Button

Vierpolders wint van NBSVV

Afdrukken
PDF

Tegen kersverse derdeklasser Vierpolders, onder leiding van de Nieuw-Beijerlander Paul Bestebreur, heeft het uit die derde klasse gedegradeerde NBSVV een 3-2 nederlaag geleden. De nieuwe trainer van NBSVV, Louis Jacobs, zag voldoende perspectief om verder te bouwen. De tegendoelpunten waren te voorkomen geweest, zo was zijn reactie na de wedstrijd. Hij zag zijn ploeg in de slotfase tweemaal scoren.

In het eerste deel van de wedstrijd gebeurde er niet veel. Wat plaagstootjes over en weer, maar grote kansen kwamen er niet. Zo rond het halfuur was er een periode met overwicht voor Vierpolders. Twee schoten gingen voorlangs het doel van NBSVV en eenmaal voorkwam goed handelend optreden van keeper Lars van der Erve een doelpunt. NBSVV kwam in het eerst bedrijf niet verder dan het halen van de achterlijn. Bij rust werd bij beide ploegen een aantal spelers gewisseld.

In de 49e minuut werd de linksvoor van Vierpolders de diepte in gestuurd en hij wist strak voor te geven op een meegelopen speler bij de tweede paal, die diagonaal binnenschoot: 1-0. Vijf minuten later een grote kans voor NBSVV, maar de keeper van Vierpolders voorkwam de gelijkmaker. In de 57e minuut gaf NBSVV zomaar twee kansen weg door even niet attent te zijn achterin, maar Lars van der Erve stond op zijn post. Op een van dichtbij ingeschoten rebound uit een corner was hij echter kansloos: 2-0. NBSVV combineerde daarna heel aardig, maar het verdiende doelpuntje bleef vooralsnog uit. Het was juist Vierpolders dat de 84e minuut de 3-0 liet aantekenen. NBSVV toonde veerkracht en bleef combinerend zoeken naar een doelpunt. Dat werd uiteindelijk beloond door twee doelpunten van Niels Jacobs in de 86e en 89e minuut. Eindstand 3-2. Precies over een week volgt de 'return', maar dan als eerste bekerduel van het nieuwe seizoen.

AddThis Social Bookmark Button